Хришћанство

Član
Učlanjen(a)
07.06.2010
Poruka
2
Zanimljiva tema kao i uvek, nazalost besmislena kao i raspravljanje o tome koje je boje ljubomora. Za sve one koji se sluze razumom i realnoscu koristan link:
HTML:
http://wiki.ironchariots.org/index.php?title=Main_Page
Malo se obrazujmo, ispitujmo a ne da slepo verujemo nekome ko ni sam ne zna nista o tome. I kao sto ce vam reci svaki pop, vera je licna stvar, intimna, i trudite se da vam bude takva a ne ovde da ubedjujete druge u nesto za sta nemate (ili subjektivno imate) dokaze. Sta god podrazumevali pod dokazima. Ako je nekome mirna glava kad ima velikog brata da ga pazi neka ga ima...da li cete ga zvati Zevs, Apolon, Ra, Mars, Siva, Buda, Isus, Muhamed, to birate sami. I nemojte da drugima samo to nabacujete, jer pojma nemate o bilo cemu. Kao sto nijedan pop, vernik, nece da kaze da zna bilo sta ne dajte sebi za pravo da cinite upravo to.

Lep dan ;)
 
Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ne, tema nije besmislena, prije je to tvoja tvrdnja. Pored doktrinarnih rasprava o hrišćanstvu, ovdje se vode rasprave i o istoriji te religije od njenog postanka do današnjih dana. To nikako ne može biti besmisleno, naprotiv, može biti samo korisno, kako onima koji imaju šta da kažu o tome, tako još više onima koji ovdje mogu nešto naučiti i novo saznati o hrišćanstvu uopšte. Naravno, ovdje se mogu naći i pogrešne i netačne tvrdnje, jer je ovo forum na kome svako ima pravo da iznese svoje mišljenje, ali takvi primjeri ne mogu ukupan dojam o ovoj temi učiniti besmislenim.
 
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Hrišćanstvo se temelji na Bibliji, tačnije na Novom Zavjetu čija je centralna figura Isus Hrist, koji je opet postavio temelje današnje hrišćanske crkve. Prema tome, reći da današnji hrišćani nemaju veze sa nekakvim biblijskim hrišćanima je čista besmislica, jer ne postoje nikakvi drugi biblijski hrišćani osim Isusovih sljedbenika.
Tko je Isusov Bog?
TKO je BOG kome se Isus klanja?
Tko je Bog kome se Isus moli?
TKO je BOG KOJI je OŽIVIO MRTVOGA ISUSA?
------------------------------------------------------

Isus je Židov!
Židovski = Isusov BOG je JAHVE!
----------------------------------------
Onaj koji ne poznaje Boga - JAHVU,
taj neće biti spašen - nego ide u vječne toplice!

2. Solunjanima 1,8u ognju žarkome i osveti se onima koji ne poznaju Boga i ne pokoravaju se evanđelju Gospodina našega Isusa.


Pitanje je za tebe -
DA LI TI POZNAJEŠ PRAVOGA JEDINOGA ISUSOVOGA BOGA?
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Tko je Isusov Bog?
TKO je BOG kome se Isus klanja?
Tko je Bog kome se Isus moli?
TKO je BOG KOJI je OŽIVIO MRTVOGA ISUSA?
------------------------------------------------------

Isus je Židov!
Židovski = Isusov BOG je JAHVE!
----------------------------------------
Onaj koji ne poznaje Boga - JAHVU,
taj neće biti spašen - nego ide u vječne toplice!

2. Solunjanima 1,8u ognju žarkome i osveti se onima koji ne poznaju Boga i ne pokoravaju se evanđelju Gospodina našega Isusa.


Pitanje je za tebe -
DA LI TI POZNAJEŠ PRAVOGA JEDINOGA ISUSOVOGA BOGA?
Poznajem li ja pravog Boga ili ne, jedna je stvar a sasvim nešto drugo tvoja besmislena tvrdnja da današnji hrišćani nemaju veze sa biblijskim hrišćanima. Odgvori ti na pitanje postoje li neki drugi biblijski hrišćani osim Isusovih sljedbenika?
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.414
Kakve osobe treba da su pravi hriscani?kako ih raspoznati medju najmanje 2 milijarde hriscana?

Ако није проблем ,да не препричавам својим речима.....
КАКО ПРЕПОЗНАТИ ПРАВУ РЕЛИГИЈУ

Како се може пронаћи „пут који води у живот“? Исус је рекао да ће се права религија препознати по начину живота њених припадника. „По плодовима њиховим препознаћете их“, рекао је. „Свако добро дрво доноси добар плод“ (Матеј 7:16, 17). Другим речима, они који припадају правој религији препознаће се по својим веровањима и понашању. Иако они нису савршени и греше, сви прави обожаваоци се труде да врше Божју вољу. Осмотримо шест обележја по којима се препознају припадници праве религије.

Божје слуге темеље своја учења на Библији. Сама Библија каже: „Све је Писмо надахнуто од Бога, и корисно за поучавање, за укоравање, за поправљање, за васпитавање у праведности, да Божји човек буде сасвим способан и потпуно опремљен за свако добро дело“ (2. Тимотеју 3:16, 17). Апостол Павле је својим суверницима написао: „Кад сте примили Божју реч, коју сте чули од нас, нисте је прихватили као реч људску, него као реч Божју, што она заиста и јесте“ (1. Солуњанима 2:13). Дакле, веровања и обичаји праве религије не темеље се на људским гледиштима или традицији, већ се темеље на Божјој надахнутој Речи, Библији.

Исус Христ је пружио добар пример тако што је своја учења темељио на Божјој Речи. У молитви свом небеском Оцу, он је рекао: „Твоја реч је истина“ (Јован 17:17). Исус је веровао у Божју Реч и све што је научавао било је у складу с Писмом. Он је често умео да каже: „Писано је“ (Матеј 4:4, 7, 10). Затим би цитирао неки стих. Слично томе, данашње Божје слуге такође не научавају сопствене идеје. Они верују да је Библија Божја Реч и своја учења темеље искључиво на ономе што она каже.

Они који припадају правој религији обожавају само Јехову и објављују његово име.Исус је рекао: „Јехови, свом Богу, клањај се и једино њему служи“ (Матеј 4:10). Дакле, Божје слуге обожавају само Јехову. То укључује објављивање Божјег имена људима, као и тога какав је сам Бог. У Псалму 83:18 пише: „Једино [си] ти, коме је име Јехова, Свевишњи над целом земљом.“ Исус је показао како се другима може помоћи да упознају Бога када је рекао у молитви: „Објавио сам твоје име људима које си ми дао из света“ (Јован 17:6). Слично томе, прави обожаваоци данас поучавају друге о Божјем имену, о његовим намерама и о његовим особинама.

Божје слуге показују искрену, несебичну љубав једни према другима. Исус је рекао: „По томе ће сви знати да сте моји ученици, ако будете волели један другога“ (Јован 13:35). Рани хришћани су показивали такву љубав једни према другима. Љубав којој нас Бог поучава превазилази расне, социјалне и националне баријере и уједињује људе нераскидивом везом правог братства (Колошанима 3:14). Чланови кривих религија немају братство које показује такву љубав. Како то знамо? Они се међусобно убијају због неслагања између њихових држава или етничких група. Прави хришћани не узимају оружје да би убијали своју хришћанску браћу, нити било кога другог. У Библији пише: „Деца Божја и деца Ђаволова познају се по овоме: ко год не чини оно што је праведно не потиче од Бога, као ни онај ко не воли свог брата... Волимо један другога. Не будимо као Каин, који је потицао од злога и убио свог брата“ (1. Јованова 3:10-12; 4:20, 21).

Наравно, права љубав подразумева више од тога да се не убијају други. Правихришћани несебично користе своје време, снагу и средства да би пружили помоћ и охрабрење једни другима (Јеврејима 10:24, 25). Они помажу једни другима у време невоље и поштени су. Једноставно, они у свом животу примењују библијски савет да ’чине добро свима‘ (Галатима 6:10).

Прави хришћани прихватају Исуса Христа као онога преко кога Бог омогућујеспасење. Библија каже: „Ни у ком другом нема спасења, јер нема другог имена под небом даног људима по коме можемо бити спасени“ (Дела апостолска 4:12). Као што смо видели у 5. поглављу, Исус је дао свој живот као откупнину за послушне људе (Матеј 20:28). Поред тога, он је од Бога постављени краљ у небеском Краљевству које ће владати над целом земљом. Бог захтева да слушамо Исуса и да примењујемо његова учења ако желимо вечни живот. Из тог разлога, у Библији пише: „Ко исказује веру у Сина, има вечни живот. Ко није послушан Сину, неће видети живот“ (Јован 3:36).

Прави обожаваоци нису део света. Када му се судило пред римским владаром Пилатом, Исус је рекао: „Моје краљевство није део овог света“ (Јован 18:36). У којој год земљи да живе, Исусови прави следбеници су поданици његовог небеског Краљевства и зато остају потпуно неутрални у политичким питањима овог света. Они не стају ни на чију страну. Међутим, обожаваоци Јехове не спречавају друге да приступе политичким странкама, да се кандидују или да гласају. И премда су Божји прави обожаваоци политички неутрални, они поштују закон. Зашто? Зато што им Божја Реч заповеда да ’буду подложни властима над собом‘ (Римљанима 13:1). Ако људска власт захтева нешто што се коси са оним што Бог захтева, прави обожаваоци следе пример апостола, који су рекли: „Морамо се покоравати Богу, а не људима“ (Дела апостолска 5:29; Марко 12:17).

Исусови прави следбеници проповедају да је Божје Краљевство једина нада зачовечанство. Исус је прорекао: „Ова добра вест о краљевству проповедаће се по целом свету за сведочанство свим народима, и тада ће доћи крај“ (Матеј 24:14). Уместо да подстичу људе да се за решење својих проблема ослањају на људске владаре, прави следбеници Исуса Христа објављују Божје небеско Краљевство као једину наду за човечанство (Псалам 146:3). Исус нас је поучио да се молимо за ту савршену владавину када је рекао: „Нека дође краљевство твоје. Нека буде воља твоја, како на небу тако и на земљи“ (Матеј 6:10). Божја Реч је прорекла да ће то небеско Краљевство „смрвити и уништити сва она краљевства [која сада постоје], а само ће стајати довека“ (Данило 2:44).

На основу овога што смо управо осмотрили, питај се: ’Која религиозна група темељи сва своја учења на Библији и објављује Јеховино име? Која је то религија која показује љубав којој нас Бог учи, исказује веру у Исуса, није део света и објављује да је Божје Краљевство једина реална нада за човечанство? Од свих религиозних група у свету, која одговара свим овим обележјима?‘ Чињенице јасно показују да су то Јеховини сведоци (Исаија 43:10-12).

I za kraj 1.Jovanova 2:
15 Ne ljubite svet ni što je na svetu. Ako ko ljubi svet, nema ljubavi Očeve u njemu.
16 Jer sve što je na svetu, telesna želja, i želja očiju, i ponos života, nije od Oca, nego je od ovog sveta.

Sta danas cini ovaj svet?

1.politicki sistem demokratija,kapitalizam,komunizam,feudalizam,robovlasnistvo
2.nemoralne osobine su postale moralne:kurvarstvo,pljacke,prevare,huliganstvo,ubistva...
3.bolesti zavisnosti:narkomanija,duvan,alkoholizam,LGBT
4.materijalizam ,zelja za sticanjem materijalnog bogatstva...
5.verska raznolikost,pa cak i u hriscanstvu raznorazna ucenja...
6.odumiranje ljubavi,porodice,postajanje ravnodusnosti ,sebicnosti,ponositosti...itd
7.totalna nesigurnost u svakom pogledu,fizicka,ratna,emocionalna,klimatska,materijalna i nematerijalna,porodicna.....itd...
 
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Poznajem li ja pravog Boga ili ne, jedna je stvar a sasvim nešto drugo tvoja besmislena tvrdnja da današnji hrišćani nemaju veze sa biblijskim hrišćanima. Odgvori ti na pitanje postoje li neki drugi biblijski hrišćani osim Isusovih sljedbenika?

Koliko i sam vidiš - TI nisi odgovorio na niti jedno pitanje!
A po oprobanom sistemu TTTejaca - braniš se postavljanjem novog pitanja.
A TO je bježanje od problema TTT dogme - nedostatak dokaza Biblijskih.
---------------------------------------------------------------------------------------

Današnji Kršćani nemaju veze sa vezom sa prvim Kršćanima.
--------------------------------------------------------------------

PK vjerovali su u Boga Oca Jahvu
u Kojega je vjerovao i Isus.

DK vjeruju u Boga Isusa.
-----------------------------------------------------

PK vjerovali su u STVORITELJA Boga Oca Jahvu
u Kojega je vjerovao i Isus.

DK vjeruju u STVORITELJA Boga Isusa.
-----------------------------------------------------

PK vjerovali su u STVORITELJA Jahvu
u Kojega je vjerovao i Isus.

DK vjeruju u STVORENJE Isusa.

.......


PK vjerovali su u JEDNOGA Boga Oca Jahvu
u Kojega je vjerovao i Isus.

DK vjeruju u TRI Boga od kojih je glavni Isus..
-----------------------------------------------------
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Kao što rekoh, nemaš ti veze sa ralnošću. Prvi si ovdje ustvrdio da današnji hrišćani nemaju veze sa biblijskim hrišćanima, a kada sam te pitao koji su to biblijski hrišćani osim Isusovih sljedbeniika, ti umjesto odgovora, postavljaš po običaju bezbroj besmislenih pitanja i sada meni prigovaraš što na njih ne odgovaram.
Ako si tvrdio da postoje nekakvi biblijski hrišćani, bilo bi korektno da objasniš koji su to hrišćani, a ne da postavljaš bezvezna pitanja?
 
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Kao što rekoh, nemaš ti veze sa ralnošću. Prvi si ovdje ustvrdio da današnji hrišćani nemaju veze sa biblijskim hrišćanima, a kada sam te pitao koji su to biblijski hrišćani osim Isusovih sljedbeniika, ti umjesto odgovora, postavljaš po običaju bezbroj besmislenih pitanja i sada meni prigovaraš što na njih ne odgovaram.
Ako si tvrdio da postoje nekakvi biblijski hrišćani, bilo bi korektno da objasniš koji su to hrišćani, a ne da postavljaš bezvezna pitanja?
ono što je tebi bezvezno
je ono što je istina
zato te TO i boli i bježiš od toga
_______________________________
Današnji Kršćani su višebošci
DK vjeruju u Boga Isusa
DK izbacuju Židovskoga Boga JAHVU
DK izbacuju Isusova Boga Jahvu

ONAJ koji ne zazove IME BOGA - JAHVE
neće biti spašen
KAŽE BIBLIJA


U koje se ti ubrajaš?
 
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Заиста личимо на неке хришћане из апостолских дана:

15. Али ако се међу собом кољете и једете, гледајте да један другог не истребите. (Галатима 5)
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.414
Daleko ste vi od hriscana iz apostolskih dana.
Tada niti je postojala ovako bogohulna nauka kao vasa,a kamoli svi ovi ratovi sto vodite u ime pravoslavlja ili katolicanstva.
Ruke su vam krvave do ramena.
I to sve od Konstantina Velikog,vaseg Boga
 
Natrag
Top