Novak Djokovic

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.544
DONEO IM PROFIT: Đokovićeva titula na Vimbldonu uvećala prodaju karata za 300 odsto
Tenis 17:29, 08.07.2014.

Autor: Kurir sport,Foto: AP


Đoković je pre dva dana u finalu Vimbldona pobedio Rodžera Federera i ujedno obezbedio plasman na završni turnir u Londonu


LONDON - Potražnja za ulaznicama za završni turnir sezone u Londonu, koji će biti održan od 9. do 16. novembra, porasla je skoro 300 odsto posle trijumfa Novaka Đokovića na Vimbldonu.

Đoković je pre dva dana u finalu Vimbldona pobedio Rodžera Federera i ujedno obezbedio plasman na završni turnir.

"Posle uzbudljive završnice Vimbldona, interesovanje za muški tenis intenzivnije je nego ikada. Ljudi su željni da vide zvezde poput Đokovića, Nadala, Federera i Marija, kao i novu generaciju sa Dimitrovom, Raonićem i Nišikorijem na čelu. Masters je poslednji veliki turnir u sezoni i nije iznenađenje što interesovanje za karte rapidno raste u poslednjih 48 sati", saopštio je portparol vebsajta Viagogo, koji je zadužen za prodaju karata za završni turnir.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.544
APLAUZ KRALJEVSKE PORODICE: Novak očarao princa Vilijama i njegovu suprugu Kejt
Tenis 22:06, 06.07.2014.

Autor: Kurir sport,Foto: Printscreen


Novi šampion Vimbldona Novak Đoković imao je prijatan razgovor sa članovima britanske kraljevske porodice, neposredno posle trijumfa na najprestižnijem teniskom turniru na svetu





LONDON - Novi šampion Vimbldona Novak Đoković imao je prijatan razgovor sa članovima britanske kraljevske porodice, neposredno posle trijumfa na najprestižnijem teniskom turniru na svetu.

Odmah pošto je završena svečana ceremonija na Centralnom terenu "Ol Ingland Kluba", Đoković se uputio ka čuvenoj terasi gde se po tradiciji promovišu novi šampioni.

On se na putu do tamo sreo sa princom Vilijamom i njegovom suprugom Kejt, koji su ga pozdravili aplauzom i čestitali mu osvajanje druge titule na Vimbldonu.

U srdačnom razgovoru Novak se zahvalio vojvodi i vojvotkinji od Kembridža što su do kraja ostali na tribinama.

"Hvala vam što ste ostali do samog kraja. Nisam siguran koliko je trajao meč, ali mislim oko četiri sata. Nadam se da ste uživali", rekao je Đoković.

Iako su Vilijam i Kejt tokom meča navijali za Rodžera Federera, nagradili su Novaka zasluženim komplimentima.

"Kako smo mogli da odemo. Igrali ste fantastičan tenis", rekla je vojvotkinja od Kembridža.

Na nju se nadovezao princ Vilijam.

"Bilo je neverovatno, predivan tenis", dodao je njen suprug.

Đoković je potom upitao Kejt da li ona igra tenis, a zatim se prisetio i da njena sestra Pipa Midlton igra tenis.

"Trenutno nisam u formi, ali igramo jedno protiv drugog. Naravno ja imam više pobeda od njega", kroz smeh je odgovorila Kejt.

"Moja sestra je odlična teniserka", dodala je ona na kraju razgovora.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.544
Đoković se sprema za Ameriku
Izvor. B92 | AK
Prvi reket sveta Novak Đoković počeo je pripreme za Rodžers kup, nakon nekoliko nedelja pauze posle osvajanja Vimbldona.

203593964753d20106e6fd4284084196_orig.jpg

foto: Facebook.com/djokovic.official
Novak je u Beogradu počeo pripreme na tvrdoj podlozi za turnir u Torontu (4-10. avgust) gde će titulu da brani Rafael Nadal.

Španac je prošle godine pored Rodžers kupa osvojio još Sinsinati i US open na američkoj letnjoj turneji, pa Đoković ima šansu da preuzimanjem titula poveća prednost na prvom mestu na ATP listi koja iznosi 460 bodova.

Đoković je prošle godine stigao do polufinala Rodžers kupa gde ga je nadigrao upravo Nadal sa 4:6, 6:3, 5:7, pa brani 360 poena u Torontu.

Potom ga očekuje odbrana svega 180 bodova u Sinsinatiju, jedinom Mastersu koji nije osvojio od ukupno devet. Đoković je već jedinstven sa osam različitih Mastersa, a osvajanjem Sinsija postao bi "besmrtan".

Vrhunac sezone biće US open (25. avgust – 8. septembar) u Njujorku gde je Đoković prošle godine poražen u finalu, takođe od Nadala 2:6, 6:3, 6:4.

Novak je na prethodnih devet učešća na "Flašing medouzu" jednom bio šampion, 2011. i četiri puta finalista.

U završnici sezona Đokovića očekuju četiri turnira na kojima brani titule – Peking, Šangaj, Pariz i Finale ATP tura u Londonu.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.544
Ðoković: Žreb je bio užasan za mene
255x160_64153-novak.jpg

Najbolji teniser na svetu Novak Ðoković rekao je da mu žreb na masters turniru Rodžers kup u Torontu nije bio naklonjen.


Srpski teniser će biti slobodan u prvom kolu, u drugom se sastaje sa pobednikom između Francuza Gaela Monfisa i Čeha Radeka Štepaneka, dok bi u slučaju plasamana u osminu finala igrao protiv Žoa Vilfrida Conge.

"Svi teniseri vole da učestvuju na turniru u Kanadi, pa i ja. Uživam da igram na ovom turniru, verujem se da će tako biti i ove godine. Došao sam ranije u Kanadu kako bih se navikao na uslove, pošto od prošle godine i turnira u Majamiju nisam igrao na tvrdoj podlozi. Već razmišljam o prvom meču, iako je žreb za mene bio užasan", rekao je Ðoković nakon žreba.

Ðoković se nalazi u istom delu kostura sa Rišarom Gaskeom, Endijem Marejom, Grigorom Dimitrovim i Stanislasom Vavrinkom. Ðokoviću će turnir u Torontu biti prvi nastup od kako je preuzeo prvo mesto na ATP listi, nakon osvajanja Vilmbldona.

Turnir masters serije u kanadskom gradu igra se od 4. do 10. avgusta za ukupan nagradni fond od 3,76 miliona dolara.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.544
Toronto: Dupla "smena" za Đokovića


00130620.jpg

Novak Đoković će takmičenje u Torontu početi od drugog kola, jer je u prvom bio slobodan, a na startu Rodžers kupa očekuje ga duel sa Gaelom Monfisom. Mada, srpski teniser će u sredu morati da odradi duplu smenu, jer ga pored singla, očekuje i meč u dublu.

Prvi teniser sveta i francuski igrač do sada su odigrali devet mečeva, a Novak ima isto toliko pobeda. Monfis je trenutno na 22. mestu na ATP listi, a do sada je u karijeri osvojio pet trofeja. Njihov meč najverovatnije neće početi pre 19 časova po srednjeevropskom vremenu.

Posle meč u singlu, Đokovića očekuje drugo kolo u dubl konkurenciji. On i Stanislas Vavrinka će izaći na megdan nekada najboljim dubl igračima sveta, Nenadu Zimonjiću i Danijelu Nestoru. Ovaj meč neće početi pre 23 časa.


sportal.rs
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.544
Toronto: Đoković u drugom kolu dubla, čeka ga Zimonjić


00130564.jpg

Srpski teniser Novak đoković i njegov partner u dublu, švajcarac Stanislas Vavrinka, pobedili su u
utorak rano ujutro u 1. kolu turnira u Torontu kolumbijsko-španski par Sebastijan Kabal - David Marero sa 2:0 u setovima (6:3, 7:5), prenosi Beta.

Naredni rivali Đokoviću i Vavrinki su dugogodišnji tofejni uigrani tandem Nenad Zimonjić i Daniel Nestor.

Đoković, prvi teniser sveta, je slobodan u 1. kolu u singlu, a u drugom će igrati protiv pobednika meča između čeha Radeka Štepaneka i Francuza Gaela Monfisa.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.544
Toronto: Zimonjić izbacio Đokovića
Tanjug | 07. avgust 2014. 08:09 | Komentara: 0
Iskusni Srbin je u paru sa Kanađaninom Nestorom savladao Novaka i Švajcarca Vavrinku sa 6:4, 6:4

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u četvrtfinale Rodžers kupa u konkurenciji parova pošto su jutros u Torontu savladali srpsko-švajcarski dubl Novak Đoković / Stanislas Vavrinka sa 6:4, 6:4.

Protivnici Zimonjiću i Nestoru u četvrtfinalu biće Francuzi Žilijen Beneto i Rože Vaslan koji su pobedili indijsko-pakistanski par Rohan Bopana / Aisam Ul-Hak Kureši sa 7:5, 6:4.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.544
Loš Novak izgubio od Conge
Izvor. B92 | JT
Najbolji teniser sveta Novak Đoković eliminisan je u trećem kolu Rodžers kupa u Torontu, pošto je od njega bolji bio Francuz Žo-Vilfrid Conga.

107549503653e3b4de817e8804498012_orig.jpg

Beta/AP Photo/The Canadian Press, Nathan Denette
Conga je tako prekinuo niz od devet poraza zaredom od Đokovića, trijumfom sa 6:2, 6:2, posle jednog sata i četiri minuta igre.

Congin rival u četvrtfinalu biće Britanac Endi Mari kojem je Rišar Gaske zbog povrede predao meč bez borbe.

Đoković protiv Conge nije ličio na sebe, izgledao je nezainteresovano na terenu, dok je Conga bio spreman na sve. Francuz je odigrao jedan od najboljih mečeva protiv srpskog tenisera, iako je u 18 prethodnih duela ostvario pet pobeda, a Đoković mu je znatno olakšao posao.

Bez sumnje, srpskom teniseru je to bio jedan od najlošijih mečeva ove sezone, a možda i duže. Iako je samo dan ranije rekao da nije iscrpljen posle dugačkog meča sa Gaelom Monfisom, protiv Conge je bilo evidentno da mu fali energije da bi se izborio sa francuskim teniserom.

Tok meča:

Novak je sigurno ušao u meč, odlično je servirao i bez izgubljenog poena je poveo sa 1:0. U narednom gemu je vršio veliki pritisak na Conginom servisu, ali mu je svojom greškom omogućio brejk.

Sa greškama srpski teniser je nastavio i u narednom servis gemu, što je Conga iskoristio, došao do dve brejk prilike, od kojih je iskoristio prvu za 2:1. Francuski teniser je nastavio u istom ritmu i brzo osigurao taj brejk.

Novak je uspeo da u petom gemu prekine niz francuskog tenisera tako što je greške na servisu sveo na minimum. Odmah potom srpski teniser je pokušao da iskoristi probleme koje je Conga imao sa servisom, ali se držao do 30:30, kada je Francuz vezao dva odlična poena i poveo 4:2.

Prvi reket sveta je ponovo imao probleme sa servisom u gemu koji je sledio, Conga je brzo došao do šanse za brejk, a iskoristio ju je kada je Novak izbacio lopticu u aut. Francuski teniser je tako već u osmom gemu servirao za prvi set, a u tome je uspeo posle samo 27,5 minuta.

Đoković je prvom setu izgledao bezvoljno, u pojedinim trenucima nije ni potrčao da stigne loptu, dok je Conga bio spreman za sve loptice koje mu je srpski teniser uputio.

Iako je početak drugog seta ukazivao da će Novak uspeti da se trgne i prekine niz Conge, desilo se upravo suprotno. Posle niza preokreta, Conga je iskoristio Đokovićeve greške za treći brejk na meču, za vođstvo 1:0.

Tu nije bio kraj agoniji srpskog tenisera, Conga je posle velike borbe obezbedio brejk, a potom izborio novi za 3:0. Francuski teniser je izgledao sigurno na terenu, a Novak je konačno prekinuo niz u petom gemu.

Međutim, to je bio samo kratkotrajni bljesak srpskog tenisera, pošto je Conga brzo stigao do 5:1, a Novak je potom servirao za ostanak u meču. Đoković je uspeo samo da produži meč za jedan gem, potom je imao i šansu za brejk, ali je Conga preokrenuo, došao do meč lopte, koju je Novak poslao u aut.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.544
Novak: Od ovoga ne može gore
Izvor. B92 | JT
Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je odigrao veoma loše protiv Žo-Vilfrida Conge u trećem kolu Rodžers kupa u Torontu.

181833837453e3d5f3bce69509672390_orig.jpg

Beta/AP Photo/The Canadian Press, Nathan Denette)
Francuz je eliminisao Đokovića sa 6:2, 6:2, i tako osigurao duel sa Britancem Endijem Marijem, kojem je Rišar Gaske predao meč bez borbe.

Kao prvo, sve čestitke Žou. Igrao je odličan tenis, servirao je dobro i očigledno je da je bio bolji igrač na terenu. S druge strane, ja nisam igrao ni izbliza onako kako sam planirao pre izlaska na teren. Ništa mi nije polazilo od ruke. Nisam imao igru sa osnovne linije, ni servis, ni ritern. Generalno, ovo je bio veoma loš dan za mene i moja loša igra, nisam mogao mnogo toga da uradim”, rekao je Novak.

Đoković je manje od 24 sata pre duela sa Congom odigrao težak duel sa Gaelom Monfisom, ali najbolji teniser sveta kaže da umor nije uticao na njegovu lošu igru.

Ne, nisam se osećao iscrpljeno. Ni na prvom meču se nisam osećao prijatno na terenu. Nisam pogađao lopticu kako treba i imao sam veliki broj neiznuđenih grešaka. Možda je razlog to što nisam odigrao više mečeva na ovoj podlozi, potrebno je vreme da se nadiknem. Ali, siguran sam da ću biti sve bolji. Od ovoga ne može gore. Treniraću narednih dana, pokušaću da provedem što više sati na terenu i da se spremim za Sinsinati. Očigledno je da sam razočaran što sam eliminisan ovako rano, ali sam imao zaista težak žreb: Conga je odigrao odličan meč, sve što mogu je da mu čestitam i nastavim dalje”, istakao je srpski teniser.

Novak je istakao da nije toliko zabrinut zbog igara koje je prikazao protiv dvojice francuskih tenisera, ali da će pokušati da shvati u čemu je grešio.

Meč se tek završio, naravno da osećam razočaranje, ali pokušavam i da shvatim gde sam pogrešio. Analiziraću ova dva meča, razgovaraću sa timom i pokušati da napredujem. Samopouzdanje se teško stiče, ali se lako gubi, a ovakvi mečevi mogu da se poigraju sa vašom glavom. Ali, na kraju dana, ovo nije ni prvi ni poslednji meč koji sam izgubio u karijeri. Znam šta je moj sledeći korak i znam šta moram da uradim. Sutra je novi dan, zaboraviću šta se desilo i nastaviću dalje”, naglasio je Đoković
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.544
Sinsinati: Dobar žreb za Novaka
Izvor. B92
Novak Đoković slobodan je u prvom kolu Mastersa u Sinsinatiju, a u drugom će igrati sa boljim iz duela između kvalifikanta i Žila Simona.

205653723753e55d3e35918066074578_orig.jpg
Beta/AP
Žreb je odluči da, kao i u Torontu, u Đokovićevoj polovini žreba budu Žo-Vilfred Conga i Stanislas Vavrinka.

Novak bi na putu do finala mogao da igra protiv Simona, Robreda, Conge, Ferera i Vavrinke.

U donjem delu žreba su Rodžer Federer i Tomaš Berdih. Federer će u drugoj rundi igrati sa boljim iz duela Štepanek – Pospišil.

Đoković bi u projektovanom četvrtfinalu mogao da igra protiv Davida Ferera. U preostalim projektovanim duelima četvrtfinala sastali bi se Dimitrov - Vavrinka, Berdih - Raonić i Federer - Mari.

Masters u Sinsinatiju počinje u ponedeljak i to je jedini Masters koji najbolji teniser sveta nije osvojio u karijeri. Ukoliko bude trijumfovao naredne nedelje postaće prvi teniser u istoriji koji je osvojio sve Masterse barem jednom.
 
Natrag
Top