Hard-Disk od laptopa problem!

Član
Učlanjen(a)
07.08.2013
Poruka
282
Da li kako mogu da rijesim ovaj problem osim da stavim drugi disk (jer je i stari imao bad sectore, ledio se i izbacivao BSOD).
Da napomenem kada sam radio Error test sa HD Tune nije bilo bad sectora.
Sve mogu da rijesim ali HDD-ove nikad -.-kkk.JPG
 
Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.333
Jesi li radio sporo ili brzo skeniranje,pitam jer znam kada se radi brzo skeniranje sa HD Tune-om retko kada pokaze bad sektore,a sporo skeniranje traje oko 2 sata i ako ih ima sigurno ih pokaze.
 
Član
Učlanjen(a)
01.12.2012
Poruka
236
Malo sam zavirio u sliku. Dve stvari su mi privukle pažnju. Prvo, čini mi se da je ovo izveštaj baš HDD regeneratora. Ako sam u pravu i ako je ovo izveštaj posle regenerisanja, program je "uklonio" bad sektore. Suštinski ih je samo označio, i upisao u fat tabelu da se ne koriste i koliko je moguće zaobilaze. Bad sektori su najčešće mehanička oštećenja, i korišćenejm diska, bez obzira na izolaciju, softversko obilaženje oni će se širiti. Operacijom HDD regeneratora samo si disku produžio vek trajanja - na koliko vremena to nemože da kaže niko. Dan, dva - mesec, dva, godinu...... Drugo, disk je pod naponom bio bezmalo 7 godina, radio je dakle 7 godina. I da računar nije gašen 7 godina u ovoj industriji on je davno prešao svoj radni vek. A gašen je sigurno. Naravno da i taj podatak piše u izveštaju. Ne bih dalje tumačio izveštaj. Najvažnije što treba uraditi je: ORIGINALNE PODATKE, SVE SEM PROGRAMA KOJE MEŽEŠ PONOVO INSTALIRATI, POD HITNO BEKAPOVATI NA SIGURNO MESTO. I polako u poteru za drugim diskom. Predpostavljam da je ATA interfejs u pitanju a to novo skoro sigurno nećeš naći.
 
Natrag
Top