Egzotična salata

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Egzotična salata

Potrebno je: 250 g heljdinog semena, 1 jaje, 25 g maslaca, 2 glavice crnog luka, veći komad celera, 0,5 l supe od kocke, šaka suvog grožđa, 1/4 kašike rendanog đumbira, kašika senfa, 1 pomorandža, so i biber.

U većoj posudi umutite jaje i pomešajte ga sa heljdom. Na maslacu, u većoj šerpi propržite sitno iseckani crni luk 2-3 minuta, dodajte celer i smesu heljde i jaja. Sipajte supu, suvo grožđe i senf, dobro promešajte i kuvajte dok ne provri, a zatim kuvajte još oko 15 minuta, dok tečnost ne ispari. Sklonite sa ringle i ostavite da se prohladi desetak minuta, pa sipajte u posudu za salatu. Dodajte komadiće pomorandže i dobro promešajte, posolite i pobiberite po ukusu, a umesto sirćeta sipajte sok od pomorandže. Servirajte toplo ili hladno.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Egzotična salata

m salata.jpg

Potrebno je: 2 kuvana fileta lososa, glavica zelene salate, 1 dl svežeg ceđenog soka od limuna, 2 kašike maslinovog ulja, kašika parmezana, 2 čena belog luka, kašika soja-sosa, kašičica senfa i kašičica ljute paprike.

U blenderu pomešajte sok od limuna, maslinovo ulje, parmezan, beli luk, senf, soja-sos i ljutu papriku. Mutite dok preliv ne postane kompaktan. Listove salate operite i iscepkajte, filete lososa sitno iseckajte i promešajte dobro. Preko toga sipajte sadržaj iz blendera i servirajte.

 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Egzotična salata

4.jpg

Potrebno je: 1 glavica brokolija, 2 pomorandže, 1 veća glavica crvenog luka, 1 deblja šnita slanine, šaka indijskog oraha, 3 kašike majoneza, 1 kašičica šećera i so po ukusu.

Izblanširajte brokoli i odvojite cvetove, stavite ih u veliku činiju, zatim crveni luk isecite na kolutove i pomešajte sa brokolijem. Dodajte slaninu iseckanu na trake, a pomorandže operite, jednu oljuštite i kriške stavite u salatu, a drugu iscedite da dobijete sok. Dodajte i šaku indijskih oraha i vrlo pažljivo promešajte sve sastojke, vodite računa da se pomorandža ne raspadne. U manjoj posudi pomešajte majonez, sok od pomorandže i kašičicu šećera, a zatim prelijte preko salate. Pre serviranja salatu ohladite u frižideru.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Egzotično osveženje

Za 4 osobe: nekoliko spoljnih listova kelja, 200 g žita, 5 kašika očiščenih semenki suncokreta, veza peršuna, 3 kašike maslinovog ulja, 2 kašike soja sosa, 2 limuna i so.

67547718722812605366.jpg


Žito kuvajte u ključaloj, slanoj vodi da omekša, ocedite, sipajte u posudu za salatu i ostavite da se ohlade. Dodajte listove kelja, isečene na tračice i promešajte. Semenke suncokreta kratko ispecite u teflonskom tiganju bez masnoće, ohladite i sipajte u posudu za salatu. Pomešajte maslinovo ulje, soja sos i limunov sok i prelijte preko salate. Pospite seckanim peršunom, posolite, promešajte i služite.

(Novosti)
 
Natrag
Top