Srbija ispustila pobedu protiv Nemačke!

Član
Učlanjen(a)
19.02.2011
Poruka
1.588
Srbija ispustila pobedu protiv Nemačke!


Srbija - Nemačka 2:2. Omladinci Srbije još jednom nisu uspeli da dobru igru konkretizuju i pretvore u tri boda. Izabranici Veljka Paunovića su u dva navrata imali prednost protiv favorizovane selekcije Nemačke, ali su naslednici svetskih šampiona uspeli oba puta da se vrate u meč. "Orlići" će odlučujući meč u ovoj fazi EP igrati u poslednjem kolu protiv Bugarske.

Omladinske fudbalske reprezentacija Srbije i Nemačke igrale su nerešeno 2:2 (2:1) u utakmici 2. kola B grupe prvenstva Evrope u Mađarskoj. Strelci su bili Maksimović u 32. i Jović u 41. minutu za Srbiju, a Zelke u 39. i Štark u 90+1 za Nemačku.
Srbija–Nemačka 2:2
Izabranici selektora Veljka Paunovića, nakon startnog remija protiv Ukrajine, igrali su protiv Nemačke veoma dobro i bili na korak od trijumfa kojim bi otvorili vrata polufinala.

Nakon vođstva na poluvremenu, u nastavku su propustili nekoliko veoma povoljnih šansi, pre svih Luka Jović, a uporni Nemci kaznili su propuste pogotkom u prvom minutu sudijske nadoknade.

Srbija je povela posle odličnog centaršuta Andrije Živkovića s desne strane, posle čega je Maksimović dobro reagovao u petercu i poslao loptu u gol.

U 39. minutu Nemačka je izjednačila. Golman Srbije Predrag Rajković loše je intervenisao posle kornera, ispucao je loptu do Zelkea koji je bez puno problema izjednačio na 1:1.

Dva minuta kasnije Srbija je ponovo stekla prednost i ponovo je asistent bio Živković, a strelac Jović.

U drugom delu igre Nemačka je diktirala tempo, ali su fudbaleri Srbije bili opasniji. Nažalost, "orlići" nisu izdržali do kraja i nisu sačuvali prednost, pošto je Nemačka preko Štarka izjednačila na 2:2 u 91. minutu.

Srbija je meč završila s desetoricom igrača na terenu, pošto je kapiten Nemanja Maksimović dobio crveni karton.

U poslednjem kolu Srbija igra u petak protiv Bugarske.
 
Natrag
Top