Novosti i događaji iz sveta muzike

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
"Nišvil" i na Kolarcu 16. avgusta

Jedan od najboljih svetskih big bendova Brussels Jazz Orchestra (BJO) i po mnogima najbolji srpski džez sastav - niški Eyot, nastupiće 16. avgusta u sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

jv3wz7cc5ezhy4jesemh.jpg

Brussels Jazz Orchestra, jedan od najboljih svetskih big bendova, nastupiće i na Kolarcu


Time će deo programa popularnog niškog džez festivala "Nišvil“ biti predstavljen i stanovnicima prestonice.

BJO, koji u Nišu nastupa prethodnog dana, izvešće multimedijalni projekat “Graphicology”. U pitanju je vizuelna džez partitura, odnosno spoj grafičke novele i muzike za džez big band koju zajedno sa njima potpisuje i poznati belgijski strip autor Filip Pake (Philip Paquet) čije su džez grafičke novele, posebno ona o Luisu Armstrongu, stekle svetsku popularnost.


Autor Pake je izabrao svoja četiri već postojeća stripa sa džez tematikom i uradio dva poptuno nova, a za sve to je šest autora napisalo muziku koju BJO izvodi na sceni dok se strip priče emituju na video bimu.


Zvanična potvrda visokog rejtinga BJO, koji ove godine obeležava 20 godina rada, su i ovogodišnje nominacije za dve Gremi nagrade - za album “Wild Beauty” (na etiketi “Half Note Records”) na kojem gostuje poznati saksfonista Džoi Lovano u kategoriji “najbolji album velikog džez ansambla”, i za “najbolji instrumentalni aranžman” (autor Džil Goldstein) za naslovnu kompoziciju sa ovog albuma.


Podsećamo da je BJO izveo saundtrak za film “The Artists” koji je dobio Oskara i za najbolju muziku.

uavrouot71fpdolb.jpg

Eyot, niški sastav


Fenomenalni niški sastav Eyot promovisaće svoj treći album “Similarity” koji će se pojaviti 1. avgusta na američkoj etiketi “Ninety and nine records”.


Ovaj kvartet koji je nastao upravo na "Nišvilu", održao je do sada više od sto koncerata u 18 zemalja, od Velike Britanije preko Nemačke, Italije i Rusije do Kine i Južne Koreje. Pobednici su konkursa Umbria Jazz Balkanic Windows (2009) i MIDEM OFF Showcase u Kanu, a njihovi albumi i prikazi koncerata u superlativima su predstavljeni u mnogim magazinima i na vodećim džez sajtovima u svetu.



Direktor "Nišvila" Ivan Blagojvić podseća da posle nekoliko godina pauze zbog brojnih nastupa u gradovima juga Srbije, ""Nišvil“" nastavlja da brine i o svojoj „severozapadnoj džez provinciji“.

- Želja nam je bila da beogradskoj džez publici koja ne može da dođe na festival u Niš, predstavimo najbolji evropski big bend i najbolji srpski sastav. Iskoristićemo priliku da na ovaj koncert pozovemo i predstavnike Ministarstva kulture Srbije, na čelu sa ministrom Tasovcem, koji imaju krajnje potcenjivački stav prema umetničkom konceptu "Nišvila", a da, pritom već godinama nikog iz Ministarstva kulture, i pored stalnih poziva, nema na "Nišvilu". Nadamo se da im prestižna sala Kolarca neće biti predaleko, kao što im je predalek Niš - kaže Blagojević.

Izvor: Blic Online
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
Biliju Džoelu nagrada "Geršvin"

Kongresna biblioteka dodelila je Biliju Džoelu nagradu "Geršvin" za popularnu pesmu, piše AP.

15644119994958123505.jpg


Bibliotekar Džejms Bilington rekao je danas da će muzičaru i tekstopiscu, autoru hitova poput "Piano Man" i "Uptown Girl" nagrada biti uručena u novembru u Vašingtonu.


"Geršvin" nagrada dodeljuje se umetnicima za životno dostignuće u muzici.


Prethodni dobitnici su Pol Sajmon, Stivi Vonder, ser Pol Makartni, Bert Baharah, Hal Dejvid i Kerol King.


Sa karijerom od pola veka, klavirskim kompozicijama koje inspiraciju crpe iz ličnog iskustva, Džoel je jedan od najpopularnijih svetskih muzičara, piše AP.


Izvor: Tanjug
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
Nišvil: Nadamo se podršci premijera

Direktor Nišvila poziva niške firme da pomognu jer je zbog nedostatka sredstava ugrožen opstanak festivala.

1_zps6a218e80.jpg

Igor Blagojević


- Posle devet godina nemamo više podršku kompanije „Filip Moris“. Svestan sam da se i sami grčevito borite za opstanak svojih firmi na osiromašenom tržistu juga Srbije pa nije ni realno da očekujemo da sponzorišete Nišvil, ali vas pozivamo da bar kupovinom desetak ulaznica za svoje zaposlene pomognete festival a ujedno i njima omogućite umetnicki doživljaj - navodi Blagojević.

On dodaje da je Nišvil ovih dana više nego ikada zatrpan zahtevima sugrađana za propusnicama, a budžet je manji za trećinu nego prethodnih godina.
- Nadam se da će gradonačelnik Niša (Zoran Perišić) uspeti do 14. avgusta da ugovori susret sa premijerom Srbije (Aleksandrom Vučićem) kako je to pošlo za rukom gradonačelniku Novoga Sada. Valjda će i Nišvil dobiti bar delić podrške kakvu je, potpuno zasluženo dobio Egzit kao lider kreativne industrije u Srbiji - naglašava Blagojević.


PROGRAM

Četvrtak, 14. Avgust (19.30)
Moba feat Oliver Katić (SRB)
VaLYa Balkanska & Orkestar 101 KABA GAIDI (BUL)
The Cookers (USA) - na slici

2_zps5ba900cd.jpg


Dorado Schmitt (FRA)
Tania Maria (BRA)
Zuralia Orchestra (ROM)

Petak, 15. Avgust (19.30)
Assaf Kehati Trio (ISR)
Manglares (MEX)
Brussels Jazz Orchestra (BEL) - na slici

3_zps22acb0c5.jpg


Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić (MAC/SRB/USA)
Candy Dulfer & Band (NL)
Vlada Maričić Band feat. Nidia Moya (SRB/CUB)


Subota, 16. Avgust (19.30)
Irena Blagojević Band (SRB)
Vox Arsana and Big Band DOM (SLO)
Empirical (GB)
September (SLO)
Viva Vox (SRB)
Mop Mop (GER/ITA)
Estudiantina Orchestra (NL/CUB)

Nedelja, 17. Avgust (19.30)
Fish in Oil (SRB)
Takamen Nobuki Trio (JAP)
Daniel Marques Trio (BRA)
Iyeoka (USA)

4_zps3be59002.jpg


The Originaly Blues Brothers Band (USA) - na slici
Proces (SRB)

Izvor: Blic Online
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
Večeras počinje Bir Fest, ovo je program za sve dane!
Autor: Tanjug
Najveći pivski festival u jugoistočnoj Evropi i jedan od zaštitnih znakova Beograda, ovogodišnji 12.Beer Fest počinje danas na Ušću i trajaće do 17.avgusta.

671414-beer-fest-peti-dan-180813-ras-foto-nebojsa-markovic-543.JPG



Posetioce Bir festa pored velike ponude domaćih i inostranih pivskih brendova očekuje izuzetan muzički program.Na otvaranju će nastupiti svetska zvezda, dobitnik pet Gremi nagrada Silo Grin koji u Beograd dolazi uz pomoć ambasade SAD.

Prvog dana festivala nastupiće srpski bendovi BlekBox, Love Hunters, iz Hrvatske Parni Valjak i Felix Da Housecat iz SAD.

U četvrtak, 14. avgusta posetioce pivskog festivala zabavljaće srpski bendovi Real Tribute, Garavi Sokak, Bajaga & Instruktori, Sharks, Snakes & Planes, Bad Copy.

U petak, 15. avgusta na 12.Beer festu u muzičkom programu nastupiće muzičari iz Srbije RockFelers, Real tribute, Sanja Ilić i Balkanika, Atheist Rap, Goblini, gosti iz BiH popularni Plavi Orkestar i Darren Emerson iz Velike Britanije.
665999-beer-fest-drugi-dan-150813-ras-foto-nebojsa-markovic-166.JPG


Živeli!

Za vikend Beogradjane i njihove goste iz zemlje i sveta očekuje izuzetno bogat muzički program, u subotu,16. avgusta nastupiće GodDamn, Faith No More tribute band, Kanda, Kodža i Nebojša, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Orthodox Celts, Dejan Petrović Big Band iz Srbije, Hladno Pivo iz Hrvatske i Edo Maajka iz BiH.

U nedelju, 17. avgusta nastupiće srpski muzičari Night Train Blues Band, Niagara, Di Luna Blues Band, Bilja Krstić & Bistrik Orćestra, Van Gogh, YU Grupa, Darkwood Dub i S.A.R.S.

Organizatori su pozvali sve ljubitelje piva i dobrog provoda da zbog velikog interesovanja na vreme kupe ulaznice koje koštaju 300 dinara. To mogu učiniti na svim biletarnicama Eventima, a sutra na dan otvaranja ulaznice će biti dostupne i na tri prodajna mesta koja će biti postavljena ispred ulaza na festival.
Ulaznice će se plaćati samo za veliko otvaranje, dok je za naredna četiri dana ulaz besplatan.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
Silo Grin otvara Bir fest
Tanjug | sreda, 13.08.2014. | 13:39

thumb-502-228.jpg



Svetska zvezda, jedan od najvećih muzičara današnjice Silo Grin nastupiće večeras na velikom otvaranju Bir festa na beogradskom Ušću

Pevač, kompozitor, producent, TV zvezda, glumac, poslovni čovek, dobitnik pet Gremi nagrada na konferenciji za novinare u hotelu Crowne Plaza Belgrade izjavio je da je drugi put za 15 meseci u Srbiji i da mu je velika čast.

Na poziv organizatora Bir festa Beogradske kulturne mrže odgovorio je vrlo brzo iako ove godine ima kratku turneju u Evropi od samo osam nastupa.

Prošli put kada je bio na Exitu jako mu se dopalo gostoprimstvo i energija koju je dobio od publike u Novom Sadu, i to je jedan od razloga zašto je ponovo došao.

Na najvećem festivalu piva u ovom delu Evrope Grin će nastupiti sa novim ženskim bendom koji nije isti kao prethodni ženski bend.

Veliki ljubitelj piva, što se kako je u šali rekao vidi po velikom stomaku, rekao je da mu je u prirodi da voli da radi sa ženama i da bend koji ima je možda najbolji koji je imao do sada u karijeri.

"Sa novim bendom imao sam jedan nastup preksinoć u Kopenhagenu, devojke su fenomenalne i radujem se večerašnjem koncertu, obično nastupam bos ali obuću cipele za igru, takođe pozivam publiku na dobru zabavu", rekao je američki muzičar čija je najuspešnija pesma "Forget You/ F**k You" imala čak pet Gremi nominacija i pobedila je u kategoriji za najbolje urbano-alternativno izvođenje.

Singl je dostigao zlatni tiraž u SAD i Danskoj, platinasti u Kanadi, na Novom Zelandu i Britaniji a multi-platinasti u Australiji.

Grin trenutno radi na solo albumu "Girl Power" koji će uskoro biti u prodaji, a nedavno je, nakon 15 godina, ponovo okupio ekipu iz rep projekta "Goodie Mob" sa kojim je 1995.godine snimio prvi abum benda i započeo karijeru. Ponovno okupljanje rezultiralo je prošlogodišnjim albumom "Age Against The Maćine".

Ikona pop kulture i jedna od najzanimljivijih medijskih ličnosti Grin je postao zahvaljujući nezaboravnim pojavljivanjima u emisijama Saturday Night Live i Oprah kao i nastupima sa bendom na Billboard, Kid's Choice, Soul Train, Gremi i BET nagradama, a najveću gledanost imao je nastup sa Madonnom u poluvremenu finalne utakmice američkog fudbala -Super Bowl, 2012. godine.

Publika širom sveta ga je zavolela kao člana žirija u trenutno najpopularnijem muzičkom talent šou The Voice gde četiri sezone sarađuje sa Kristinom Agilerom, Adamom Adamom Levinom i Blejk Šelton.

Njegovu specifičnu harizmu su primetili i filmski reditelji, tako da se pojavio u filmovima Begin Again, kao Mumija u crtaću Hotel Transilvanija kao i poslednjem filmu Vitni Hjuston - Sparkle.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
Počinje NIšvil: Više od 80 koncerata na sedam bina

Džezeri su okupirali Niš i sve je spremno za 20. jubilarni Nišvil festival koji počinje večeras u niškoj Tvrđavi i trajaće do 17. avgusta.

1_zps1e9dafb3.jpg

Posetioci će moći da vide ukupno 80 koncerata na sedam stejdževa.

Ovogodišnji hedlajneri najposećenijeg džez festivala jugoistočne Evrope su jedan od najpoznatijih ritam i bluz postava na svetu „Bluz braders bend“ Kendi Dalfer, koja slovi za jednu od najistaknutijih džez i fank saksofonistkinja, legendarni džez bend Kukers (The Cookers), prošlogodišnji dobitnici Oskara za muziku Briselski džez orkestar, američka pevačica Iyeoka, koju mnogi već proglašavaju naslednicom Ejmi Vajnhaus, prva dama brazilskog džeza Tanija Marija i istaknuta imena sa naših prostora: Vlada Maričić bend, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić...


Šta posetiti
1. Tvrđava - simbol grada, jedno od najočuvanijih i najlepših turskih vojnih zdanja na srednjem Balkanu.
2. Ćele-kula - jedinstven spomenik koji su Turci napravili od lobanja srpskih ratnika nakon bitke na Čegru 1809.
3. Koncentracioni logor iz Drugog svetskog rata jedan je od malobrojnih sačuvanih nacističkih logora u Evropi
4. Arheološka sala Narodnog muzeja - Mogu se videti Jupiter na tronu, portret cara Konstantina i portret vizantijske carice Eufemije.

Burek i roštilj
Doći u Niš a ne probati burek, prava je šteta. Među najpoznatijim buregdžinicama su „Branković“, „MBN“, „Braško“, ali gurmani preporučuju i pekaru „Esnaf“ u centru. Dan bez roštilja za mnoge Nišlije je nezamisliv. Dobra pljeskavica u hodu može se pojesti kod „Zokija i Nene“, „Lafa“, „Pink Pantera“, a za one koji bi da obeduju u kafanskoj atmosferi preporuke su rebarca na kajmaku i seljačko meso „Kod Rajka“ u Kazandžijskom sokaku, ćevapi sa lukom ili teleća glava u „Biseru“, kao i teleći repovi u kafani Tri fenjera.

Smeštaj
U hotelima, apartmanima, prenoćištima i hostelima nalazi se 2.174 ležaja. Prosečna cena u hotelima sa 2 i 3 zvezdice u 1/1 sobama je od 2.500 do 5.500 din. (noćenje sa doručkom), u 1/2 sobama od 3.000 do 3.700 din. U apartmanima od 1.300 do 3.000 din za noćenje. Prosečna cena smeštaja u hostelima kreće se od 900 do 1.400 din po osobi za noćenje.


Komplet ulaznica prodaje se po ceni od 2.500 dinara. Polukomplet za dva dana (četvrtak i petak/subota i nedelja) 1.500 dinara. Pojedinačna ulaznica - po danu 1.000 dinara.
2_zps26cac7b3.jpg

Izvor: Blic Online
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
Herbi Henkok u Beogradu

Jedan od najvećih muzičara svih vremena posle 26 godina ponovo će pred našu publiku.

49352307699623278695.jpg


Henkok je dobio nagradu za životno delo a na ceremoniju su nastupali Snup Dog i Mixmaster Mike iz Beastie Boys.


Čikaški pijanista i kompozitor, dobitnik Oskara i 14 Gremi nagrada održaće veliki koncert 27. novembra u beogradskom Sava centru gde će predstaviti neke od najprepoznatljivijih džez tema nastalih tokom pola veka njegove karijere.


Herbi Henkok je među vodećim inovatorima u svetu džeza. Vrlo rano u svojoj karijeri uveo je električne klavijature u ovaj pravac i menjao mu oblik od traganja za afričkim korenima džeza na tzv. „Mwandishi“ albumima, ka fanku 70-ih kroz famozni bend „The Headhunters“. Upravo je taj iskorak mnoge fanove džeza stilski uzdrmao, istovremeno gradeći temelje za današnji r’n’b i hip-hop. Disko hitovi „I Thought It Was You“ i „You Bet Your Love“ imali su tada zvuk koji danas mnogi povezuju uz imena kao što su Daft Punk ili ranu čikašku house scenu.

U tom periodu, Henkok okuplja i stari kvintet, novonazvan „V.S.O.P“. a pre toga svirao je u legendarnom Drugom velikom kvintetu Majlsa Dejvisa, svirajući još uz Vejna Šortera, Tonija Vilijamsa i Rona Kartera. U tom periodu, 60-ih godina prošlog veka, Henkok objavljuje i solo albume „Empyriean Isles“ i „Maiden Voyage“ koji su snažno popularizovali džez uz jednu od najpoznatijih numera svih vremena „Cantaloupe Island“.


Henkokov vrhunac u kreiranju urbanog zvuka je numera „Rockit“ (1983). Bio je to prvi hit singl koji je sadržao skreč, a spot je osvojio čak pet kategorija na prvoj dodeli MTV video nagrada. Herbi Henkok je tokom godina sarađivao sa Stingom, Eni Lenoks, Kanje Vestom, Karlosom Santanom...

Oskar za muziku

Posle nekoliko originalnih kompozicija za film, Henkok 1986. osvaja Oskara za muziku iz kultnog filma „Round Midnight“ čiji je i jedan od glavnih glumaca. Tih godina se pamte i njegovi nastupi sa Stivijem Vonderom na dodelama Gremija.

Izvor: Blic Online


 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
Il Divo večeras u Areni
Tanjug | 24. septembar 2014. 09:13 | Komentara: 0
Il Divo je prva i najuspešnija klasično-pop grupa koja uspešno kombinuje različite muzičke stilove




BEOGRAD - Klasična grupa Il Divo održaće večeras koncert u Kombank Areni i to će biti treći nastup ovog popularnog kvarteta u Beogradu.

Na novu turneju su krenuli kako bi promovisali šesti album pod nazivom "A Muzikal Afeir". Ovo je njihova prva kompilacija sa pesmama iz čuvenih brodvejskih mjuzikala.

Il Divo je prva i najuspešnija klasično-pop grupa koja uspešno kombinuje različite muzičke stilove.

Ova četvorka je prodala preko 26 miliona albuma širom sveta, našla se na prvim pozicijama 50 puta, primila preko 160 zlatnih i platinastih priznanja za najprodavanije albume u preko 33 zemalja i za sobom ima četiri rekordne svetske turneje.

Internacionalni kvartet čine tenor Urs Buhler iz Švajcarske, bariton Karlos Marin iz Španije, pop pevač Sebastian Izambard iz Francuske i tenor David Miller iz SAD. Kako je Il Divo prvi put doživeo uspeh 2003. godine, ovogodišnji album i prateća serija koncerata predstavlja bitan događaj za četvoricu pevača koji obeležavaju desetogodišnjicu zajedničke karijere.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
Novi album AC/DC izlazi 2. decembra

B92

Columbia Records sa ponosom najavila je izlazak dugo iščekivanog novog studijskog albuma australijskih teškaša, AC/DC, "Rock or Bust".

7841957565422fdcdc92ca514944580_orig.jpg

"Rock or Bust" izlazi nakon 6 godina pauze, a na njemu će se naći 11 novih pesama. "RoB" je naslednik albuma “Black Ice” (2008) koji je debitovao na prvom mestu u 31 zemlji sveta i dostigao skoro 8 miliona prodatih primeraka.

Album je snimljen proleća ove godine u studiju "Warehouse" u Vankuveru, Kanada. AC/DC su ponovo radili sa producentom Brendanom O’Brajanom i snimateljem Majkom Frejžerom.

Počevši od 27. septembra, kanal Turner Sports pustiće kratki teaser novog singla, "Play Ball", kao deo kampanje kojom se obeležava kraj ovogodišnjeg takmičenja američke bejzbol lige.

"Rock or Bust" će biti prvi AC/DC album u karijeri dugoj 41 godinu, koji su snimili bez osnivača grupe, Malkolma Janga. Ranije ove godine, AC/DC su objavili saopštenje da će zbog bolesti Malkom napraviti pauzu.

Na žalost, zbog prirode njegove bolesti, Malkom se povlači iz benda. Tokom buduće turneje kojom AC/DC planira da promoviše album “Rock Or Bust”, umesto Malkoma, sviraće njegov i Angusov nećak, Stivi. Stivi Jang je svirao ritam gitaru na albumu “Rock Or Bust” i pratiće bend na budućoj turneji.

 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
Plasido Domingo 8. decembra u Beogradu Video
Blic.Online
Jedan od najpoznatijih glasova sveta, španski tenor Plasido Domingo, nastupiće po prvi put u Srbiji posle više od dve decenije, u Kombank Areni, 8. decembra, potvrdili su organizatori koncerta

225067_plasido-domingo-ap_f.jpg

Plasido Domingo
- Plasida Dominga nazivaju kraljem opere, istinskim renesansnim čovekom muzike i najvećim operskim umetnikom savremenog doba sa razlogom. On je višestruko talentovan umetnik, priznat ne samo kao pevač već i kao dirigent, u svojoj višedecenijskoj impresivnoj karijeri uključuje 144 pevačkih rola što predstavlja svojevrstan rekord bez konkurencije kroz čitavu istoriju opere - piše u najavi iz Kombak Arene.

Kao cenjen dirigent i direktor Opere Los Anđelesa, u njegovom opusu nalazi se i preko 500 izvođenja pod njegovom dirigentskom palicom kao i veliki broj albuma. Kao generalni direktor Opere Los Anđelesa predstavlja moćnu figuru među operskim upravnicima.

Napunio je sedamdeset tri godine u januaru 2014, ali njegov šarm, talenat i energija i dalje traju istim intenzitetom. Glas tople boje i izuzetne pokretljivosti savršeno se nadopunjuje sa njegovom glumačkom nadarenošću i daje mu ono što sam Domingo smatra svojom najvećom prednošću, mogućnost da pruža zadovoljstvo ljudima širom sveta.

Skoro da ne postoji opersko delo u kome se nije oprobao! Za sva vremena, ovekovečio je Alfreda iz “Travijate”, Artura iz “Lučije od Lamermura”, Don Hozea iz “Karmen” i mnoge druge operske likove.

Njegovih preko stotinu snimaka čitavih opera, kompilacija arija i dueta, kao i crossover diskova uključuju antologije kompletnih Verdijevih arija za tenor u izdanju kuće Deutsche Grammophon, kao i EMI-jeve albume vagnerijanskih rola koje nije izveo na pozornici - Zigfrida i u „Zigfridu“ i u „Sumraku bogova“, kao i Tristana u celovitom snimku „Tristana i Izolde“.

Njegov opsežan rad u studiju nagrađen je Gremijem čak jedanaest puta, a latinskim Gremijem dva puta, dok je Emi nagrade dobio za televizijsko ostvarenje „Omaž Sevilji“ i „Silver Gala“ program u Metu. Bio je ličnost godine Latinske snimateljske akademije 2010. godine.

Domingo je snimio i više od 50 muzičkih spotova, pored 4 operska filma: „Karmen“, „Travijata“, „Otelo“ i „Toska“, plus „Rigoleto“ koji se snima u italijanskom gradu Mantui, gde je i smeštena radnja opere.

Nastupio je kao dirigent na mnogo koncerata u Metropolitenu, Kraljevskoj operi u Kovent Gardenu, Bečkoj državnoj operi i Operi Los Anđelesa, između ostalih ansambala, kao i sa simfonijskim orkestrima Čikaga, Berlina, Montreala, Londona...

Sa svojim čuvenim kolegama, Karerasom i Pavarotijem, 1990. godine spontano je osnovao Tri tenora i nastupajući svaki put sa ogromnim uspehom širom sveta, definitivno srušio barijere klasičnog izvođenja arija i približio svet opere širokom auditorijumu.


 
Natrag
Top