KK Partizan

Član
Učlanjen(a)
19.02.2011
Poruka
1.588
Pavlović: "Protiv Cedevite utakmica sezone!"
  • 18. april 2014. 22:00

sp600206846020140418215942.jpg

Posle deset sezona provedenih u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu Aleksandar Pavlović vratio se u ABA ligu u kojoj je nastupao dok je nosio dres podgoričke Budućnosti.

Pavlović je početkom godine ostvario svoj dečački san i zaigrao za Partizan a pred završni turnir u ABA ligi komentarisao je situaciju u Regionu sada i u vreme kada je on imao priliku da nastupa u njoj.

"ABA liga je napredovala od kada sam otišao. Postoji mnogo talentovanih igrača koji su pokazali kvalitet a što se tiče Partizana, mi smo u tekućoj sezoni shvatili da nema lakih rivala. Svako ume da odigra dobro u današnje vreme" kazao je Pavlović za sajt ABA lige.

Govoreći o mladim nadama klubova iz regiona, Pavlović je ocenio ABA ligu kao sjajnu odskočnu dasku za mlade igrače koji tek formiraju sebe kao košarkaše.

"Regionalna liga je savršeno mesto za mlade igrače koji žele da napreduju, jer ABA liga poseduje veči kvalitet nego nacionalni šampionati. Moje mišljenje je da mladi košarkaši treba da idu ovim putem jer ABA liga stvara sjajne košarkaše" ističe Saša.

Nakon nekoliko meseci provedenih u Beogradu i igranja u ABA ligi Pavlović ocenjuje da mu je teško palo da se privikne na stil igre koji se forsira u Regionalnom takmičenju.

"Imao sam poteškoća da se uklopim jer se evropska košarka u mnogome razlikuje od NBA lige. Na prvom mestu sistem igre je drugačiji a da ne pominjem brzinu, kvalitet... Ipak, primetio sam da se sada igra znatno brže nego u vreme kada sam odlazio za Ameriku što je dobra stvar. Biće mi potrebno neko vreme, ali mislim da sam se već privikao" rekao je prvotimac Partizana.

Govoreći o učinku kluba iz Humske Pavlović je naglasio da su povrede uzele danak tokom tekuće sezone ali da ekipa i dalje može da ostvari ciljeve koje je zacrtala pre početka šampionata u ABA ligi.

"Partizan je već imao problema sa povredama još pre mog dolaska. Sezona na izmaku bila je jako naporna ali na kraju možemo da budemo zadovoljni plasmanom na fajnal-for uprkos svim problemima. Koliko se sećam, prošla sezona je bila jako slična ali je Partizan uspeo da osvoji trofej što će nam biti cilj i ove godine" ističe Pavlović.

O rivalu u polufinalu fajnal-fora Pavlović ima samo reči hvale a Nolana Smita okarakterisao je kao najveću pretnju iz ekipe Cedevite.

"Cedevita je jedna od najbolji ekipa u ligi. Duel u Beogradu sa kraja ligaškog dela sezone ne oslikava pravo stanje stvari. Verovatno su se čuvali za polufinale ali i mi smo. Biće to najvažnija utakmica u sezoni. Igramo pred svojim navijačima i uveren sam da ćemo ostvariti svoj cilj" poručio je Saša Pavlović.

Upitan da li razmišlja o podizanju trofeja u prepunoj "Beogradskoj Areni", Pavlović je odgovorio u diplomatskom maniru.

"Mislimo samo na narednog rivala ali nema sumnje da bi osećaj bio sjajan ukoliko bismo osvojili trofej. Posebno zbog činjenice da se finalni turnir igra u Beogradu i da bi nam protivnik u finalu verovatno bila Crvena zvezda Telekom što bih i voleo da se dogodi" zaključio je Pavlović.

Završni turnir ABA lige igra se od 24. do 27. aprila u Beogradu a Partizan će svoj polufinalni duel sa Cedevitom igrati 25. aprila od 20 časova.
 
Član
Učlanjen(a)
19.02.2011
Poruka
1.588
Prekid nije omeo šampiona, Partizan ubedljiv u Valjevu!

Posle jednočasovnog prekida zbog loših uslova u hali, košarkaši Metalca i Partizana ipak odigrali meč četvrtog kola Superlige, a favorit u potpunosti opravdao tu ulogu. Bertans se vratio posle povrede i odigrao u svom stilu.


451288_600.jpeg


Košarkaši Partizana nastavili su sa pobedama u Superligi Srbije. Ekipa Duška Vujoševića večeras je savladala Metalac u Valjevu sa 95-67 i tako nastavila trku sa Crvenom zvezdom za prvo mesto na tabeli.

Kako smo već i izveštavali, večerašnja utakmica počela je u 19:30h, ali je posle samo 17 sekundi igre i ''proklizavanja'' na parketu Bertansa i Bogdanovića, bilo jasno da u hali ne postoje adekvatni uslovi za odigravanje meča.

Usledila je jednočasovna pauza, tokom koje je parket osušen, a meč konačno nastavljen.

Valjevci su sjajno počeli. Pred oko 2.500 gledalaca, Metalac je poveo sa 6:0, pa 11:2, 14:5, a crno-beli kao da su i dalje imali strah od mogućih povreda na klizavom parketu.

Domaći su tokom prve deonice bili dominantni i posle 10 minuta igre na semaforu je stajalo 27:19 za Metalac.

Solidnu prednost domaći su održavali do sredine druge četvrtine, a onda je Partizan poenima Pavlovića, pa trojkom Bogdanovića uhvatio priključak, da bi sa četiri vezana poena Lovernja, crno-beli prvi put poveli - 34:33.

Do kraja prvog poluvremena Partizan je stekao i ''plus pet'' - 42:37, ali je potpuna dominacija gostiju usledila tokom treće deonice.

Crno-beli su potvrdili razliku u klasi, iz minuta u minut uvećavali prednost, dok domaći nikako nisu uspevali da nađu rešenje za odbranu Beograđana koji su taj period igre dobili sa 31:7.

Do kraja se postavljalo pitanje kojom će razlikom Partizan dobiti ovaj meč, a crno-beli su se zaustavili na ''plus 28''.

Bogdan Bogdanović je bio najefikasniji u Partizanu sa 18 poena, Pavlović je upisao 17, a Lovernj i Bertans (trojke 3-3) postigli su po 13 poena.

Valjevce je predvodio Bakić sa 17 poena, a Mičel je upisao 12.

Partizanu je ovo četvrti trijumf, a Metalcu već treći poraz.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.02.2011
Poruka
1.588
"Da od Arene napravimo domaći teren"


Meč sezone za crno-bele, dođite u Arenu! 22.04.2014.

1577.jpg
Aktuelnog šampiona regionalnog takmičenja očekuje meč sezone - polufinale ABA lige u kom je ulog veliki! Susret sa Cedevitom određuje direktno učešće u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju naredne sezone!

Utakmice završnog turnira ABA lige igraće se u beogradskoj Kombank Areni, a ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima.

Cene ulaznica za polufinalni meč Partizan NIS - Cedevita, koji je zakazan za petak, 25. aprila su:

Tribine SEVER i JUG (nivo 400 - stajanje): 500,00 RSD
Tribine A i B (nivo 200 - sever): 800,00 RSD
Tribine C i D (nivo 200 – jug): 800,00 RSD
Parter B i parter 4 (nivo 200 – istok i zapad): 800,00 RSD
Lože SEVER i JUG (nivo 200): 1.000,00 RSD
SKY BOX (pojedinačna karta – nivo 300): 7.000,00 RSD
Počasna mesta uz teren (nivo 100): 8.000,00 RSD

"Spremni dočekujemo utakmicu sa Cedevitom, koja je za nas zaista utakmica sezone. Od rezultata na toj utakmici zavisi da li će klub igrati Evroligu sledeće godine ili ne. Mi sa Evroligom jedva preživljavamo, a bez nje bi to bilo zaista jako teško. Siguran sam da naša publika zna i prepoznaje situaciju i da će u velikom broju doći i napraviti od Arene domaći teren", rekao je šef stručnog štaba aktuelnog šampiona regionalne lige Duško Vujošević.

Meč sezone u kom je ulog direktan plasman u Evroligu naredne sezone zakazan je za petak, 25. aprila sa početkom 20 časova.
 
Učlanjen(a)
18.11.2013
Poruka
295
Бертанс: Цео живот спреман
23 апр, 2014
Давис Бертанси Саша Павловић дали су Партизану димензију шута. Срећом, овакве утакмице не добијају се шутем, па неће ни Партизан победити на тај начин– поручио јеЈасмин Репеша, тренер Цедевите.

(ФОТО: Н. Неговановић)

Шта ће онда прозвани Летонац урадити да његов вољени Партизан добије утакмицу за живот? Где један од најбољих шутера Европе види пролаз за финале? Како се добијају судбоносни мечеви ако не пројектилима деснице са четири и по прста, или његових саиграча, који имају педесетак хиљада прегледа на Ју-тјубу и који се годину дана препричавају?

-Овакве мечеве одлучује издржљивост– одговараДависБертанс. –Нема сумње да ће прави приступ имати обе екипе, али је питање ко може дуже да држи ниво борбености на максимуму. Не може да се прича о жељи, зато што сви који су дошли до фајнал-фора силно хоће до трофеја. Али, ко је спремнији за праву физичку утакмицу?

Да ли је Партизан екипа која је способна за такву битку?

-Апсолутно. То смо много пута показали.

И када нисте имали много битних мечева у ногама, ваша рука је била мирна у кључним тренуцима – одлучивали сте шампиона Србије, првака Јадранске лиге…?

-Доста сам играо ових утакмица– насмејао се момак рођен пре само 21 године. –Мислим да сам увек спреман за најважније мечеве.

Самопоуздање је дошло са искуством, или..?

-Тоје у мени лежало целог живота, од када сам заиграо кошарку.

Ипак, сигурно сте под притиском у данима који предстоје судбоносним утакмицама?

-Не баш, нормално се осећам. Немам неку нервозу, иако сам свестан да је против Цедевите најважнија утакмица. Много сам нервознији био када сам чекао први меч после повреде.
 
Član
Učlanjen(a)
19.02.2011
Poruka
1.588
'Ključ je energija, zalaganje, želja i navijači!'

1578.jpg
Ekipu Partizana NIS očekuje završnica takmičenja u ABA ligi. Tim Duška Vujoševića, aktuelni šampion regiona, u polufinalnom susretu sastaje se sa ekipom Cedevite. Član idealne petorke lige, bek kluba iz Humske, Bogdan Bogdanović za sajt govorio je o fajnal-foru, narednom protivniku i raspoloženju u taboru crno-belih.

ABA liga ulazi u završnicu i došao je trenutak kada jedna utakmica odlučuje mnogo toga. U poslednjem kolu ligaškog dela takmičenja sastali ste se upravo sa protivnikom sa kojim ćete odmeriti snage u polufinalu. Koliko će se naredni susret razlikovati od tog iz poslednjeg kola?

- Razlikovaće se samim tim što će biti veći dobitak ako dobijemo meč jer sigurno da je i pritisak veći. Timovi neće igrati rasterećeno, kao što je to bio slučaj sa prošlom utakmicom koja nije imala rezultatski značaj. Mislim da će na predstojećoj utakmici biti i veća gledanost i bolja atmosfera, zbog samog značaja utakmice.

U kontekstu polufinala, koliko znači što je Partizan NIS u ovoj sezoni igrao Top 16 fazu Evrolige, kao i iskustvo igranja velikih mečeva u najvećoj hali na Balkanu?

- Značiće dosta. Mi smo to prošle godine propustili pa znamo koliko nam je bilo teško u nekim situacijama, ali eto ove godine smo uspeli da prođemo u TOP 16 fazu pa ćemo moći da prenesemo to iskustvo iz Arene. To će nam dosta pomoći, imaćemo neku vrstu olakšice.

Šta po tvom mišljenju može biti ključno u igri Partizana za pozitivan rezultat i plasman u finale?

- Nabrojao bih četiri stvari, a to su: energija, zalaganje, želja i navijači.

Da li upravo ta podrška navijača i to što Cedevita nikada nije igrala u Kombank Areni, mogu biti neki od glavnih aduta crno-belih?

- Sigurno će biti olakšica, ali to je jedna utakmica i gde god da se igra može svašta da se desi. Neke velike ekipe su grešile na tim koracima, pa ne bi trebalo da se opustimo. Mislim da treba da igramo kao svaku utakmicu do sada, sa velikim zalaganjem i da na taj način možemo da pobedimo.

Pre godinu dana crno-beli su u polufinalu igrali sa Igokeom, prolaskom u finale obezbeđena je Evroliga. Koliko je ovo polufinale različito u odnosu na prošlogodišnje u pogledu pripreme ekipe za njega?

- Ove godine je malo teže zbog obaveza koje smo imali u Evroligi, ali što ima prednosti ima i mane. Prošle sezone smo imali više vremena i snage. Mislim da se kroz treninge najviše i sprema utakmica i sigurno da se na treningu stvara ta pobednička atmosfera. Mi smo ove godine utakmice u Evroligi morali odmah da ostavljamo iza sebe, jer je skoro svaki meč u ABA ligi bio za prolaz dalje.

Kako se tim priprema za utakmicu sezone, s obzirom na važnost meča, kao i na očekivanja navijača i crno-bele košarkaške javnosti, radujete li se toj utakmici?

- Radujemo se, ima tu svakakvih emocija. I sreće i napetosti, tenzije, sve dolazi po malo.

Da li su brojne povrede koje vas nažalost prate ove sezone učinile ekipu psihološki jačom i podstakle je za daljim dokazivanjem i borbom?

- Na našem primeru se dokazalo da smo samo postali još jači. Povreda svakog sledećeg igrača, koja se nažalost desila, donela još veću snagu u ekipu i dodatno poverenje od navijača, stručnog štaba i svih saigrača međusobno. To nas je još više ujedinilo, svi smo dobili na samopouzdanju, verujem da smo ojačali. Nastavili svojim ritmom koji smo morali da pojačamo, nismo pali i nismo dozvolili da nas to sruši. Sada nas čeka utakmica sezone, treba dati sve od sebe i sigurno se neće završiti loše.

U ime svih saigrača i svoje ime Bogdanović je pozvao navijače kluba iz Humske da u petak dođu u Kombank Arenu:

- Oni znaju za šta se mi borimo. Znam da su uvek uz nas, da će doći u velikom broju, očekujemo to. Mogu da kažem da je Arena i naš teren, dosta mečeva smo igrali ovde. Imamo iskustvo i zajedno sa našim navijačima možemo da napravimo pravi domaći teren - istakao je bek Partizana NIS.

Polufinalni meč Cedevita - Partizan NIS zakazan je za petak, 25. april sa početkom u 20 časova.
 
Učlanjen(a)
20.04.2010
Poruka
42
Nadam se pristojnoj poseti u veoma bitnom meču za naš tim. Treba istaći i da samo učešće u finalu ne garantuje EL, već treba da se poklopi i situacija u ostalim evropskim ligama (da nosioci A licenci budu šampioni).
 
Član
Učlanjen(a)
19.02.2011
Poruka
1.588
[raw]<iframe width="853" height="480" src="//www.youtube.com/embed/2TVVLonm4FA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>[/raw]
 
Učlanjen(a)
18.11.2013
Poruka
295
Veseli: "Vratiću se u Partizan"
Dosadašnji košarkaš Denvera Jan Veseli rekao je da će se jednog dana vratiti u Partizan, ali da su mu trenutno svi planovi vezani za NBA ligu.

logo-news.png




554822_600.jpeg
Foto: Beta
Veseli, bivši košarkaš Partizana, večeras je u "Beogradskoj areni" gledao utakmicu Partizana i Cedevite, u polufinalu "fajnal-fora" Jadranske lige.

Navijači su ga dočekali ovacijama i zatražili da se vrati u klub.

"Neverovatan je osećaj. Ne znam da li se sećate, ja sam kao u transu igrao svaku utakmicu za Partizan. Sada sedim u prvom redu i gledam kada će Dule (trener Partizana Duško Vujošević) da me uvede u igru. Vratiću se sigurno u Partizan, ali kada - to ne znam", rekao je Veseli novinarima u Areni.

On je dodao da svakoga dana putem interneta prati šta se dešava u Partizanu.

Veseli je 2011. godine iz Partizana prešao u Vašington, odakle je ove godine trejdovan u Denver.

"Sezona je bila promenljiva, trejdovali su me u Denver u februaru, a sada sam slobodan igrač, istekao mi je ugovor. Vratiću se u Los Anđeles da tamo treniram i tražim novi ugovor. Planovi su vezani samo za NBA ligu, sada se džabe nadate, ali jednog dana ću se vratiti, nemojte ništa da se brinete", rekao je Veseli.

Reprezentativac Češke Republike napustio je "Arenu" tužan jer je Partizan u poslednjoj sekundi utakmice poražen u polufinalu ABA lige usled čega je ostao bez šampionskog prstena i plasmana u Evroligu.
 
Natrag
Top