Teniske vesti i zanimljivosti

Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
FED Kup - Hoće li kiša pomoći Srbiji?
Reprezentativke Srbije ne nalaze se na putu opstanka u Drugoj Svetskoj grupi FED Kupa pošto Rumunija vodi sa 1:0 a drugi dubl meč prekinula je kiša u trenucima kada je Simona Halep bila u zaletu.
bojana600204660020140415142533.jpg

FED Kup reprezentacija Srbije loše je otvorila duel sa Rumunijom,pošto je Sorana Kirstea savladala Anu Ivanović i donela prednost svojoj selekciji.

Bojana Jovanovski došla je u poziciju da "vadi kestenje iz vatre" protiv najbolje rangirane Rumunke na WTA rang listi a drugi dubl meč nije dobro počeo po našu teniserku.

Simona Halep stigla je do ranog brejka i povela sa 3:1 u prvom setu a onda je na startu petog gema, pri rezultatu 15:15 kiša prekinula meč na terenu "Arenale Arene".


Kiša u prestonici Rumunije mogla bi da ima pozitivan efekat na igru Bojane Jovanovski koja će dobiti priliku da bolje otvori nastavak meča, posebno ako se ima u vidu da je Simona Halep bila u naletu i da su nepovoljne vremenske okolnosti više išle na njenu štetu.

Podsećamo da će pobednice u duelu Rumunije i Srbije obezbediti opstanak u Drugoj Svetskoj grupi, dok poraženoj reprezentaciji sledi ispadanje u Evro-afričku zonu.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/fed-kup-hoce-li-kisa-pomoci-srbiji-175681.html
 
Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
MK - Vavrinka u finalu, Fedex ili Nole dolaze na megdan!

Osvajač prvog Grend slema u tekućoj sezoni plasirao se u finale trećeg po redu Mastersa u 2014. godini.
526749_600.jpeg

Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka plasirao se danas u finale turnira u Monte Karlu. On je u prvom polufinalu savladao Španca Davida Ferera sa 2:0 (6:1, 7:6).

Osvajač Australijan Opena preslišao je Ferera u prvom setu a onda je mnogo veća borba viđena u drugom koji je takođe pripao Vavrinki.

Vavrinkin protivnik u finalu biće pobednik duela između Novaka Đokovića i Rodžera Federera a to bi mogla da bude prilika za Đokovića da se revanšira Stenu za poraz na Australijan Openu.

Podsećamo da je na putu do svog prvog Grend slema u karijeri Vavrinka eliminisao Novaka Đokovića u četvrtfinalu a potom je u finalu Australijan Opena bio bolji od Rafaela Nadala.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/mk-vavrinka-u-finalu-fedex-ili-nole-dolaze-na-megdan-175682.html
 
Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
MK - Nole izgubio titulu, Švajcarci igraju finale!

Drugi teniser sveta i drugi nosilac na Mastersu u Monte Karlu neće imati priliku da brani titilu osvojenu u Kneževini tokom prethodne godine pošto je u polufinalu izgubio od Rodžera Federera.
527985_600.jpeg

Najbolji srpski teniser ostao je bez titule na Mastersu u Monte Karlu za koju će se u tekućoj sezoni boriti dvojica švajcarskih tenisera, Stanislas Vavrinka i Rodžer Federer.

Novak Đoković nije uspeo da savlada Rodžera Federera u trećem međusobnom okršaju u 2014. godini pošto je Švajcarac slavio u polufinalu Monte Karla.

Švajcarac je dobio 34. međusobni duel sa Đokovićem rezultatom 2:0 (7:5, 6:2) a prelomni momenat današnjeg susreta dogodio se u desetom gemu prvog seta kada je Đoković propustio dve "brejk" lopte koje su ujedno bile i set lopte.


Pre tog momenta Federer je propustio svoju priliku da napravi "brejk" ali je posle sačuvanog servisa u desetom gemu uspeo da materijalizuje drugu šansu koja mu se ukazala i da napravi odlučujući korak ka današnjem trijumfu.

Drugi set nije bio ni nalik prvom koji je bio neizvestan do samog kraja. Đoković je već u trećem gemu izgubio servis i tada je bilo jasno da od plasmana u finale i odbrane trofeja neće biti ništa.

Federer je u petom gemu stigao do drugog "brejka" u drugom setu nakon čega je sve ostalo bilo otaljavanje posla.

Pobedom u polufinalu Monte Karla Federer je ponovo došao do dva trijumfa prednosti u međusobnim duelima sa Đokovićem pošto posle 34. međusobna susreta ima 18 pobeda, naspram Đokovićevih 16.

Novak je ovim porazom izgubio 640 ATP bodova a pozitivna okolnost je to što je i Rafa Nadal izgubio 420 bodova pa Španac neće previše uvećati prednost na ATP rang listi.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/mk-nole-izgubio-titulu-svajcarci-igraju-finale-175697.html
 
Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
FED Kup - Zašto je Ana izgubila?

Zašto je doživela veliki pad u igri posle osvojenog prvog seta protiv Sorane Kirstee, naša Ana Ivanović je pokušala da objasni posle meča, a razlog je, prema njenim rečima, nedovoljna pripremljenost na podlogu...
ZDFRROOX-600.jpg

Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je danas da joj igra nije bila na zadovoljavajućem nivou, te da je to jedini razlog njenog poraza od Rumunke Sorane Kirstee u prvom meču plej-ofa Svetske grupe B Fed kupa.

"Mislim da sam dobro počela meč, ali ipak od samog početka to nije bio moj nivo igre, zaista mi je bilo teško da se prilagodim. Tek sam pre nekoliko dana počela da treniram na šljaci, bio je mi je potreban odmor posle dugog puta i povrede, pa nisam 100 odsto spremna ušla u meč", rekla je Ivanovićeva posle meča.

Ženska teniska reprezentacija Srbije izgubila je danas prvi meč protiv Rumunije u Bukurešstu, pošto je Ivanovićeva poražena od Kristee sa 2:1 u setovima 3:6, 6:1, 6:2.

Drugi meč duela izmedju Rumunije i Srbije prekinut je u prvom setu Zbog kiše pri vođstvu Simone Halep od 3:1 protiv Bojane Jovanovski.

Meč će biti nastavljen sutra od 10.00, a po njegovom završetku na programu su uzvratni mečevi u singlu.

"Nadam se da ću do sutra uspeti da podignem formu i odigram bolje", rekla je Ivanovićeva.

Ukoliko rezultat posle četiri susreta bude 2:2 igraće se dubl u kome će nastupiti Jovana Jakšić i Nina Stojanović protiv Monike Nikolesku i Irine Kamelije Begu.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/fed-kup-zasto-je-ana-izgubila-175708.html
 
Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Novak trpeo bolove da ne bi ''svašta pričali'' o njemu!

Glavni razlog poraza Novaka Đokovića u polufinalu Monte Karla od Rodžera Federera bila je povreda, a na pitanje novinara posle meča zašto nije predao meč Švajcarcu, naš najbolji teniser priznao da nije želeo da tako izazove negativne komentare na svoj račun.
531014_600.jpeg

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da ga je povreda desnog ručnog zgloba onemogućila da igra na visokom nivou protiv švajcarca Rodžera Federa u polufinalu Masters turnira u Monte Karlu.

"Razočaran sam što nisam mogao da igram dobro kao da sam dovoljno zdrav. Od kraja prvog seta, pa kroz ceo drugi, svaki udarac je bio bolan, a pogotovo tokom servisa. Nisam mogao da pružim više od ovoga", rekao je Djoković posle meča, a prenose francuski mediji.

Đoković je ranije danas poražen u polufinalu turnira u Monte Karlu od Federera sa 0:2, u setovima 5:7, 2:6, a od završnice prvog seta bilo je evidentno da mu povreda znatno otežava meč.

"Šteta je da na ovakom velikom turniru u završnici takmičenja, kada se sastajete protiv Federera, ne možete da igrate na visokom nivou, jer vam neka sporedna stvar oduzima svu energiju i trud",kazao je Đoković.

"Povredu zgloba vučem već 10 dana, ali sam pokušao da ne razmišljam i ne pričam o tome. Uradio sam sve što sam mogao tokom tog perioda da se zalečim, bio sam na lekovima svaki dan, radio sam različite terapije, primao injekcije, ali nije uspelo", dodao je Đoković.

Na pitanje novinara zašto nije predao meč, Đoković je rekao da nije želeo ružne kometare javnosti zbog toga.

"Nisam želeo da predam meč, jer bi ljudi onda počeli da pričaju razne stvari o meni... To je glavni razlog. Ovim sam pokazao moju snagu ili šta god da sam to imao. Jednostavno sam želeo da ostanem do kraja na terenu", kazao je Đoković.

Federer će se u finalu sastati sa sunarodnikom Stanislasom Vavrinkom, koji je u drugom polufinalnom okršaju pobedio Španca Davida Ferera sa 2:0.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/novak-trpeo-bolove-da-ne-bi-svasta-pricali-o-njemu-175714.html
 
Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
FED Kup - Bojana nastavlja u nedelju

Drugi meč Fed Kupa u Bukureštu, između Rumunke Simone Halep i naše Bojane Jovanovski neće biti nastavljen večeras.
jovanovski207394020140419185852.jpg

Podsetimo, prvi meč su odigrale Ana Ivanović i Sorana Kirstea, a Rumunka je posle preokreta uspela da trijumfuje sa 2:1 u setovima i tako domaćoj reprezentaciji donese prvi trijumf.

U drugom duelu sastale su se Simona Halep i Bojana Jovanovski,posle četiri odigrana gema Halepova je povela sa 3:1, ali je u tim trenucima kiša sprečila dalji tok meča.

Kako se vremenske prilike nisu popravile, odlučeno je da Halep i Jovanovski na teren ponovo izađu u nedelju od 10 časova.

Kao što je poznato, duel između Rumunije i Srbije odlučuje o opstanku u Svetskoj B Grupi Fede Kupa.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/fed-kup-bojana-nastavlja-u-nedelju-175718.html
 
Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Poraz za porazom, izgubio i Ziki

U duelu sa starim rivalima, braćom Brajan, Nenad Zimonjić i Danijel Nestor nisu uspeli da se plasiraju u finale turnira u Monte Karlu. Na taj način je nastavljena subotnja serija poraza naših tenisera i teniserki.
ziki131496020130926172422.jpg

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor nisu uspeli da se plasiraju u finale turnira u Monte Karlu, pošto su danas u polufinalu izgubili od američkog para Boba i Majka Brajana sa 0:2 u setovima 6:7, 3:6.

Amerikanci su do pobede došli posle sat i 16 minuta igre, a u finalu će se sastati sa trećim dublom sveta, Brazilcem Marselom Melom i Hrvatom Ivanom Dodigom.

Zimonjić i Nestor su dobro parirali američkom paru u prvom setu, koji je rešen tek u taj-brejku, rezultatom 7:3 za Amerikance.

Drugi set braća Brajan su dobili znatno lakše, napravivši dva brejka, dok srpsko-kanadska kombinacija nije uspela da dodje ni do jedne brejk lopte.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/poraz-za-porazom-izgubio-i-ziki-175720.html
 
Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Vraneš našao opravdanja za Anu i Bojanu

Posle poraza Ane Ivanović od Sorane Kirstee i lošeg početka Bojane Jovanovski protiv Simone Halep, selektor naše FED Kup reprezentacije ipak ne gubi nadu da Srbija može do preokreta.
vranesibojana115426020130416131046.jpg

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dejan Vraneš rekao je danas da je prekid meča sa Rumunijom Svetske grupe B Fed kupa zbog kiše dobrodošao njegovoj ekipi.

"Kiša nam je dobrodošla, pošto je teren vlažan, loptice su teške, što nikako nije odgovaralo Bojani (Jovanovski), jer (Simona) Halep sa zadnje linije igra veoma dobro. Protiv nje šansu imaju jedino igračice koje mogu da razbiju odbranu, a u današnjim uslovima je to bilo otežano", rekao je Vraneš.

Fed kup reprezentacija Srbije izgubila je danas prvi meč protiv Rumunije u Bukurešstu, pošto je Ana Ivanovićev poražena od Sorane Kristee sa 1:2 u setovima 6:3, 1:6, 2:6.

"Ivanovićeva je dobro otvorila susret, dobila je prvi set, a u drugom je došlo do malog pada, ali je u isto vreme Kirstea dobro igrala. Ana je uspela da se vrati početkom trećeg i da povede 2:0, međutim, tu je Rumunka odigrala sjajno i zasluženo dobila treći set", ocenio je Vraneš.

Drugi meč duela izmedju Rumunije i Srbije prekinut je u prvom setu pri vodjstvu Simone Halep od 3:1 protiv Bojane Jovanovski zbog kiše.

"Možda je kiša opravdanje što nije 3:2 za Jovanovski, ali zaista mislim da je ona igrala dobro. To nam daje optimizam da možemo do pobede, meč je i dalje otvoren, Bojana je pokazala snagu",rekao je Vraneš.

Nastavak meča između Halep i Jovanovski će uslediti sutra od 10.00, a po završetku tog na programu su uzvratni mečevi u singlu.

"Lepa je vremenska prognoza za sutra. Podloga će biti brža, što Bojani pogoduje. Takođe, Ana je u prednosti u odnosu na Halep, jer nju prvo očekuje duel sa Jovanovski, pa se možda eće dobro spremiti za drugi meč. To je naša šansa", kazao je Vraneš.

On je dodao da će ekipa iskoristiti slobodno vreme na analizu današnjeg dana, kao i da će Srpkinje poslednjeg dana plej-ofa protiv Rumunije dati sve od sebe.

"Teško je bilo šta prognozirati. Rumunija jeste blagi favorit, ali mi ćemo dati sve od sebe da pobedimo, čak možda i posle singl mečeva da trijumfujemo, a ako ne to, onda najmanje da dodjemo do 2:2", zaključio je Vraneš.

Ukoliko rezultat posle četiri susreta bude 2:2 igraće se dubl u kome će nastupiti Jovana Jakšić i Nina Stojanović protiv Monike Nikolesku i Irine Kamelije Begu.

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/vranes-nasao-opravdanja-za-anu-i-bojanu-175721.html
 
Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Neizvesnost pred Đokovićem...

Turnir u Monte Karlu počeo je fenomenalno za Novaka Đokovića, u prva dva meča izgubio je samo dva gema, pokazao da je u sve boljoj formi, a onda se dogodila povreda koja je sve pokvarila... Hoće li Nole biti spreman za Rolan Garos, gde toliko dugo čeka na trofej?
531002_600.jpeg

Novak Đoković je danas poražen u polufinalu Monte Karla od Rodžera Federera, ali mnogo više od poraza brine činjenica da je naš najbolji teniser povređen, da postoji problem za ručnim zglobom, pa je sada glavno pitanje hoće li Novak biti spreman za drugi Gren Slem sezone...

Posle meča sa Federerom, Đoković je i sam pokazao zabrunitost, svestan da ga u narednom periodu očekuje pauza, i to baš kada je trebalo da se priprema za Rolan Garos.

''Sad mi ostaje da se odmorim, neću moći da igram tenis neko vreme, a koliko dugo - ni sam ne znam... To sad više nije nešto o čemu mogu da odlučujem, a jedina dobra stvar je što najverovatnije neću morati na operaciju.

Večeras idem na lekarske preglede, takođe i sutra ponovo, pa ćemo videti kakva je tačno situacija'',
konstatovao je Novak.

Podsetimo, Đoković je posle meča takođe rekao i da nije želeo da preda meč kako bi izbegao negativne komentare na njegov račun, poučen nekim ranijim lošim iskustvima.

Nadajmo se samo da zbog toga nije još više pogoršao povredu...

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/neizvesnost-pred-djokovicem-175749.html
 
Učlanjen(a)
08.06.2010
Poruka
2.058
Sarasota - Krajinović u finalu!

Posle nekoliko poraza naših tenisera (i teniserki) u subotu, utisak je popravio mladi Filip Krajinović, koji je izborio plasman u finale turnira u Sarasoti, u SAD.
krajinovic600201521020140411191016.jpg

Filip Krajinović je nastavio sa pobedama na čelendžeru u Sarasoti, a večeras je u borbi za plasman u finale savladao Austrijanca Džeralda Melcera i tako došao u priliku da se bori za pehar.

Dvočasovnu borbu u tri seta vodili su Krajinović i Melcer, a srpski teniser je na kraju slavio posle preokreta - 2:1, po setovima 3:6, 6:3, 6:1.

Austrijanac, koji je 150. na ATP listi, bolje je počeo ovaj duel, dobio prvi set, ali to nije obeshrabrilo našeg tenisera koji je u nastavku meča zaigrao mnogo bolje i potpuno zasluženo igraće u finalu.

Protivnik u borbi za trofej biće mu bolji iz duela Danijel Kosakovski (SAD, 358. na ATP listi) - Nik Kirgijos (Australija, 221.).

Izvor: http://www.sportske.net/vest/tenis/sarasota-krajinovic-u-finalu-175771.html
 
Natrag
Top