OPEL Suza

Član
Učlanjen(a)
16.07.2009
Poruka
7
Opel kadett suza 1988. godište mi pravi problem pri kočenju. Skoro ga je brat za mene pazario, ali kada sam promenio kočione pločice na prednjim točkovima, dušu mi popi. Naime, kada dugo ne kočim onda je sve u redu, ali kada češće koristim kočnicu, prednji točkovi se praktično i bukvalno usijaju. Razradio sam cilindre na točkovima zajedno sa klizačima, promenio cevi i creva, izbacio sav vazduh iz sistema, servo radi normalno, nigde mi ne curi kočiona tečnost. Sve je normalno ali ja i dalje imam problem. Pitao me je komšija da li sam pločice teškostavio u klješta ili sam ih nabijao. Iskreno, nabijao sam ih čekićem u klešta. Rekao mi je da ih malo izbrusim na vrhovima, ne dirajući ferode, tako da ih mogu prstom postaviti u klješta. pločice se prilikom kočenja greju, pa se pločice rašire i zaglave se u kleštima. Probaću i to, ali ako mi i to ne pomogne, molio bih da mi neko da još neki savet za mene. unapred puno hvala!!!
 
Član
Učlanjen(a)
29.07.2009
Poruka
3
Drugar to ti je Opel!
Pokušaj da skineš klješta pa da mjesta gdje su prčvršćena razradiš(tu se nalaze dva mala cilindrića koja klješta sa dva imbusa prčvršćuju za nabu točka)
Mislim da je tu problem
 
Član
Učlanjen(a)
03.09.2009
Poruka
103
Dobro ti je komso reko .Plocice si moro staviti glat bez nabijanja .Vjerovatno si kupio na divlje ( u neovlastenom servisu) sa sumljivim poreklom.Desava se da su plocice deblje i tvrdjeg materijala pa dolazi do zaglavljenja , nepotrebnog prekovisenog trosenja diskova,grijanja i naposletku do neravnomertnog kocenja .Mozes da izbrusis ali ti nebi preporucio jer to nije resenje.Sigurnije je otici kupiti plocice bar sad nisu skupe.A i proveri kakvi su ti diskovi dali treba obrada ili mjenjanje .
 
Član
Učlanjen(a)
29.08.2009
Poruka
7
Stavi jednu novu jednu staru plocicu,pa posle mesec dana i drugu novu i neces imati problema
 
Član
Učlanjen(a)
16.07.2009
Poruka
7
Rešio sam! Ništa od toga nije već reparatorne gumie u glavnom kočionom cilindru. Zamenio sam ih i sada vercera ko ludo. Eto i to može da zeza ako neko naiđe na problem na koji sam i ja naišao. Nego sada me muči to što mi alanser ne puni akumulator. Bio sam kod električara, pogledao je da li puni i on kaža da puni, mada mi je to sumnjivo. Prekontrolisao je dali mi negde vuče struju i to je u redu. Konstatovao je da mi akumulator nije u redu. Pošto je Black Horse akumulator od 55 Ah u garanciji odnesem u ovlašćeni servis, da bih ga zemenio. Majstor kaže da se on puni i dao mi je neki test akumulator da vozim auto dok on ne ispita moj alkumulator. Nazvao me je posle pet dana i reče mi da je akumulator u redu. Naime kada sam otišao kod njega da uzmem natrag moj akumulator, pokazao mi je da ga je napunio i stavio ga je na mašinu sa test opterećenjem. Test je pokazao da je sve u redu. Ćelije su imale dovoljno destilovane vode u sebi i td. Znači akumulator je u redu, pa opet sumnjam da mi vuče struju nagde ili alternator mi ne puni kako valja. Možda bi trebao da sa 12 V prebacim alternator na 14 V. Ne znam šta bih time postigao. Ako neko ima slična ili ista iskustva neka mi napiše nešto. Savki savet bi mi dobro došao. Hvala unapred!
 
Član
Učlanjen(a)
13.09.2009
Poruka
79
Ako je prazan akumulator njegova vrednost je oko 12 volti,ako su celije pokrivljene tj.u kratkom spoju njegova vrednost je i manja.Pun akumulator pokazuje vrednost od 13,5volti i koliko se secam da je vrednost reglera koji se nalazi na alternatoru (i sluzi za regulaciju punjenja)14 volti.Budi oprezan sa alternatorom jer ti moze prouzrokovati velike glavobolje pa najbolje je obratiti se autoelektricaru,pozzzzzz
 
Član
Učlanjen(a)
16.07.2009
Poruka
7
Punio sam akumulator po propisu 24 h na 12 V preko punjača i napunio ga je tako da mi prikazuje da ima 14,7 V. Što se tiče vrednosti reglera, nažalost nije 14 već 12 V. Pazi, suze su pre projektovane da pune akumulator sa dve trećine snage akumulatora ali nisu isprojektovali da će nam preko zakona uvesti da koristimo svetla kako preko dana tako preko noći. Predpostavljam da nemam dovoljnu jačinu struje koju daje regler zbog njegovog kapaciteta.
 
Učlanjen(a)
17.04.2014
Poruka
1
Može li neko da mi pomogne? Imam Opel suzu, pomalo mi tinja lampica od akumulatora kada uključim svetla, ventilator u kabini itd... Ne puni mi dobro, pogotovo ako radi dugo na mestu oslabi mi akumulator. Kada vozim po kiši i desnim prednjim točkom prođem kroz baru ugasi mi lampicu i posle 3 sekunde vrati to tinjanje. Isto tako kad idem u krivinu ugasi mi lampicu kako ispravim auto dođe opet tinjanje. Bio kod majstora pre 3 dana zameni mi oba ležaja na alnaseru jer su se čula i novi regler. Sada mi još manje puni tj.lampica više svetli i pojavljuju se ovi simptomi u krivini i lokvi vode se gasi i pali lampica. Nisam pametam više sve neki majstori moj do moga. Pomozite ako znate neki savet bi dobro došao.
 
Natrag
Top