Ko je archangel Mihail: Isus bog ili andjeo?

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
974
Pa arkanđeo Mihael je Isus Krist. U stvari misteriozno biće, ponekad nazvano Mihael, ponekad anđeo Gospodnji, ponekad Zapovjednik Božje vojske, kako prikriva svoje božanstvo i pojavljuje se u obliku skromnog anđela. Međutim, ovo isto zagonetno biće ima moć, autoritet i atribute koji pripadaju samo Bogu. On izbacuje đavla s Neba; On uskrsava mrtve; On posreduje za vjerne; On sudi i zatim ustaje, lansirajući vrijeme velike nevolje. On otkupljuje vjerne i prihvaća njihovo obožavanje. On nam nudi novo ime.
 
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Jevrejima 2:9
A umanjenog malim čim od anđela vidimo Isusa, koji je za smrt što podnese venčan slavom i časti, da bi po blagodati Božijoj za sve okusio smrt.
Ovaj stih nedvosmisleno govori da je isus bio andjeo
Nakon uskrsenja dobio je od svoga oca najvisi polozaj na nebu,postao je arhandjel
 
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Taj stih uopste nedokazuje da je isus ikad bio andjeo pogledaj (jovan 1:1-14) on je bio nize andjela, samo dok je bio u telu.
I nije se koristio svojim bozanstvom, jer se odrekao njega zbog toga je bio nize svih koji su bili na nebu, i zemlji, zato mu je otac vratio prvobitno bozanstvo i postavio ga je vecim od svih sto su ikad stvoreni ,i on je sada bog po ocevoj volji jer on nije stvoren a jedinorodjen.
(jovan 17:5)5 I sad proslavi Ti mene, Oče, u Tebe samog slavom koju imadoh u Tebe pre nego svet postade.

(jevreima 1:3-5,8)

3 Koji budući sjajnost slave i obličje bića Njegovog, i noseći sve u reči sile svoje, učinivši sobom očišćenje greha naših, sede s desne strane prestola veličine na visini,
4 I toliko bolji posta od anđela koliko preslavnije ime od njihova dobi.

5 Jer kome od anđela reče kad: Sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: Ja ću Mu biti Otac, i On će mi biti Sin.
8 A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog.
Isus ima vlast nad dusom svojom dok andjeli nemaju oni su smrtni a isus nije citaj.
(jovan 10:17,18)
17 Zato me Otac ljubi, jer ja dušu svoju polažem da je opet uzmem.
18 Niko je ne otima od mene, nego je ja sam od sebe polažem. Vlast imam položiti je i vlast imam uzeti je opet. Ovu sam zapovest primio od Oca svog.

Ima mnogo dokaza da isus nije andjeo, jer andjeli su skloni grehu uzmi primer djavola i demona, bas zato sto je isus bog on je mogo da spase svet jer on je bog i nema greha.

Ime nebesko gospodnje je (REC)(otkrivenje 19:13)13 I obučen je u haljinu umočenu u krv, i ime se njegovo zove "Riječ Božja". (jovan 1:1)1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
Eto kainos pravde.


 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
02.03.2011
Poruka
2
znate da zastupate jednu jeres koja je davno osugena i raskrinkana u tajnoj knizi(knizi o bogomilima)
 
Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
isus nije andjeo pravo kazes on je bog (jovan 1:1-14)

Isus nikako nemoze biti andjeo, jer andjeo je smrtan i moze da zgresi, a arhangel moze biti procitaj knjigu danijel pa ces razumeti.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
974
Inače imam izvanrednu studiju o anđelu i Mihaelu, studija koja na jednostavan način objašnjava na biblijski način da se Bog objaviljivao kao anđeo i Mihael. Ali ne znam pravila foruma, jer bi trebalo malo duže da se to sve kopira i postavi tu. Ovo je samo jedan mali početak

HAGARA

Nakon što je Hagara rodila Išmaela, Sara je s njom oštro postupala, te je Hagara pobjegla u pustinju. "Anđeo Jahvin nađe je kod izvora u pustinji" (Postanak 16:7). Anđeo je rekao Hagari da se vrati i pokori Sari i obećao joj je da će njezin sin Išmael biti otac velikog naroda. Nakon što je anđeo nestao, Hagara „Jahvu koji joj govoraše nazva: 'Ti si El Roi – Svevid Bog, jer vidjeh Boga i nakon viđenja još živim!'“ (redak 13). U Postanku 21:17-19 anđeo Jahvin ponovno se javio Hagari i ponovno govori u prvom licu, kao da je on sam Bog.

ABRAHAM

Bog je rekao Abrahamu da žrtvuje svog sina na gori Moriji. Upravo kad je ovaj htio zabosti nož u svoga obećanog sina, anđeo Gospodnji ga je zaustavio. „Ali anđeo Gospodnji povika mu s neba: 'Abrahame! Abrahame!' On odgovori: 'Evo me!' Anđeo reče: 'Ne stavljaj ruku na dječaka i ne učini mu ništa, jer sad znam da se Boga bojiš i da mi nisi uskratio jedinoga sina svojega.' (Postanak 22:11-12). Jasno je da je Abraham prinosio BOGU svoga sina, a ne nekakvom anđelu.
„Tada anđeo Gospodnji povika Abrahamu po drugi put s neba, i reče: 'Kunem se sobom, glasi riječ Gospodnja: zato što si to učinio i nisi mi uskratio jedinoga sina svojega, blagoslovit ću te obilno, i potomstvo ću tvoje umnožiti kao zvijezde na nebu i kao pijesak na obali morskoj, i potomstvo će tvoje osvojiti vrata neprijatelja svojih. I bit će blagoslovljeni u potomstvu tvojem svi narodi na zemlji, jer si poslušao glas moj.“ (Postanak 22:15-18 ).
U Djelima 3:25, Petar ponavlja ovaj događaj, te poistovjećuje s Bogom „anđela Gospodnjeg“ koji je učinio savez s Abrahamom.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.11.2009
Poruka
67
Arhandjel Michail je pali andje iz raja koji je osudjen na propast neba i zemlje
 
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Arhandjel Michail je pali andje iz raja koji je osudjen na propast neba i zemlje



Dragi moji sada tek razumem o čemu se ovde radi! a i šta znači: "Ko je kao Bog"
Zaključak:
Tako dakle! Epitet Michail taj koji je ko BOG jeste niko drugi do pali anđeo iz raja jer je osuđen na propast (pretpostavljam da mislite kako će mu ta propast značiti potpuno uništeje?)


Pitanje za sve vas:

Budite ljubazni pa nam kažite koje to EPITETE još ima taj pali anđeo Michail? i naravno navedite i na šta vam se bazira to što vi KAŽETE?
 
Natrag
Top