Gde idemo posle smrti?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.349
Pavle citira. I nemoj tu smešnu priču, da razdvajaš Boga iz Torah i Jevanđelja. To je neozbiljno.

Ništa ja ne razdvajam. Ja samo iznosim činjenice, a to je da je Bog punu istinu o sebi otkrio tek i Isusu Kristu. Niječeš li ovo, judaizatoru. Bi li i ti razapeo Isusa jer je kršio subotu, tao tvoje duhovni roditelji farizeji? Dobro je da se ovdje razotkriješ.

Radi se o istom Bogu. Nego, kada Bog mrzi nije isto što i tvoja predstava o mržnji.

Odi ti okolo po ludnicama, i tamo drži predavanja da je MRZITI = LJUBITI
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.399
Ne opravdavam ja nju, već tebi ukazujem da tvoja kritika nije na mestu. To što ti hoćeš da dokažeš kod nje nema veze sa onim što ona govori.
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.399
Nego zabrinjavajuće je tvoje shvatanje Boga. Pogrešno razumeš ljubav i ukor i mržnju. Ti uopšte nemaš "strah" Božiji jer iz onoga što pričaš proizilazi da je čoveku dopušteno biti u grehu zbog Božije ljubavi.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.349
Ne opravdavam ja nju, već tebi ukazujem da tvoja kritika nije na mestu. To što ti hoćeš da dokažeš kod nje nema veze sa onim što ona govori.

Ti mene već desetak puti uvjeravaš da je MRZITI = LJUBITI. Molim te, odi s ovim gadostima po ludnicama i tamo se pokazuj i ponosi koliko si pametan.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.259
A gdje bi drugo bio. Što onda koristiš arg. duh se vrati Bogu da bi dokazao besmrtnu dušu.

Ja ne koristim termin 'duh se vrati k Bogu" da opisem "mesto" (raj). U duhovnom svetu ne postoji odrednica kao sto je mesto. Duhovni svet nije materija..

A kako znas da je "raj bas kod Oca"? Zar je ispred Bozjeg prestola raj, pa ih on gleda kako uzivaju?

Nigde ne pise da je raj kod Boga (u njegovom prisustvu), moze biti na bilo kom drugom mestu na nebu. I kada kaze "ja se jos nisam popeo k Ocu", to ne znaci da nije bio u raju! Jer raj nije doslovno kod Oca. Postoji sedam nivoa neba.

Kad bi pisalo "ja jos nisam otisao na nebo", to bi znacilo da uopste nije ni mogao biti u raju, jer je raj negde na nebu, ali ovo ne znaci..

Dakle, taj argumenat ti je besmislen!

Formalistima kao tebi sve treba da piše kao da su djeca od 3 do 6 godina.

To ko je formalista, vidi se iz pisanja. Tvoji komentari upucuju bas na to, jer ti formalno zakljucujes da je "raj kod Oca" (u njegovoj neposrednoj prisutnosti).

---> "Nisam se vratio k Ocu", ne znaci "nisam bio u raju", jer Bog i raj nisu na istim lokacijama. Tako je i na zemlji, u jednom delu grada sedi kralj na prestolu u svojoj palati, a u drugom gradu ili mestu je sediste za beskucnike, izbeglice i sl.. To jedno s drugim nema nikakve veze!

Što onda govoriš da duh (misleći na ličnost čovjeka) ide ka Ocu?

Rekao sam da duh ide ka Ocu, ali nigde nisam tvrdio da je to mesto "raj".

Rekao si isto da samo osjećaju, a Servius da i osjećaju i pričaju itd.

Ti mozes do sutra izvrtati sta ja napisem, tebi je na cast. Vidimo i gore kako izvrces da sam rekao da "duh covecji odlazi raj", a ja to nisam nigde tvrdio. A sta Servius pise, to ces isto izvrnuti, samo to nema veze sa mnom.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.259
A isto kažeš za Isusa da se reinkarnirao, bio u raju kao duh, onda se vratio u tijelo. Dakle opis onoga što ti učiš je REINKARNACIJA, a ne vaskrsenje

I tvoj opis "utelovljenja" sto je osnovno Hriscansko ucenje, da je Isus bio Duh na nebu pa se INKARNIRAO u ljudsko telo je isto ucenje! Razlika je samo terminoloske prirode!

IINKARNACIJA - ulazak duha u telo jednom!

REINKARNACIJA - ulazak duha u telo vise puta.

Kada kazes za nas da "verujemo u reinkarnaciju" onda osudjujes i celokupno Hriscanstvo! Jer princip "ulaska duha u telo" je temeljno ucenje UTELOVLJENJA I VASKRSENJA! To je najbolje opisao Pavle kada je rekao da "BOG DAJE TELO KAKVO HOCE" a duh se useljava u njega. Bez toga nema ni vaskrsenja! DAKLE BEZ REINKARNACIJE!

Posto bez HRISTOVE INKARNACIJE - koja oznacava ulazak duha u telo nema ni naseg vaskrsenja, jer cemo "i zivotom i smrcu i vaskrsenjem biti njemu slicni!", i dobijamo NOVO TELO, to je onda REINKARNACIJA - JER NE DOBIJAMO ISTO TELO, VEC NOVO TELO! A TO JE ONDA - REINKARNACIJA DUHA (SELIDBA DUHA U NOVO TELO). Sto je i osnovna definicija tog pojma.

DAKLE - HRISCANSTVO UCI REINKARNACIJU! TO JE VASKRSENJE!

Ali posto si ti formalista, ne razumes osnovne termine, i treba ti crtati, onda ismejavas i sebe i ono u sta verujes! A adventizam kojem pripadas, isto ovo uci, samo ti ne znas. Cak se i terminologija "reinkarnacije" koristi u udzbenicima.

Cemu dakle besomucno ponavljanje jednih istih besmislica?
 
Natrag
Top