Proroštva sestre Vajt(Elen Vajt)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Hristos jeste trebao da dođe u periodu 1888 - 1890 godine, kako je i meni lično otkrio u ovom vremenu ukazavši mi na taj period kao na vreme u kome je trebalo da se to dogodi, ali je predhodno njegova crkva koju je podigao trebala da obavi misiju propovedanja jevanđelja celom svetu.
Pošto je crkva zakazala, Hristos je odložio svoj dolazak.

Pa vidiš da ti je Laodik. dao da su i apostoli očekivali da Isus dođe za njihovo vrijeme.

Kada bi i mi išli linijom osude, tada bi mogli da osudimo za izjavu nekog monaha Jovana iz 17 veka, koji je prorekao da će pre Hristovog dolaska na svetu biti određeni broj papa, i da će posle njega ustoličiti Antihristi, i dogoditi se Hristov drugi dolazak.

Pa njega možemo da osudimo, dao je niz lažnih izjava, znači da je lažni prorok.

To bi po logici protivnika značilo da su tradicionalne crkve lažne.

Naravno da jesu. Nije isto kada Isus Navin ubije i kada ubije Kortez.

Nije lepo lagati.

Znači da su lagali (po tebi) apostoli jer su vjerovali da će Isus doći dok su oni još bili živi.

Čitajte, podebljao sam šta je vaš brat rekao. Ali to vas neće sablazniti i začuditi, jer vama je to sasvim normalno da se Apsolut pravda. To je "navodno" radio i EGW.

A šta su rekli apostoli?
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pogledajmo šta Biblija kaže na ovu temu:
"I ako vam kažu: Pitajte vrače i gatare, koji sapću i mrmljaju, recite: Ne treba li narod da pita Boga svog? Ili će pitati mrtve mesto živih? Zakon i svedočanstvo tražite. Ako li ko ne govori tako, njemu nema zore. I hodiće po zemlji potucajući se i gladujući; i kad bude gladan, ljutiće se i psovati cara svog i Boga svog gore. A kad pogleda na zemlju, a to nevolja i mrak i teška muka, i on zagnan u tamu." [Isaija 8:19-22]

"Neka se ne nađe u tebe koji bi vodio sina svog ili kćer svoju kroz oganj, ni vračar, ni koji gata po zvezdama, ni koji gata po pticama, ni uročnik, Ni bajač, ni koji se dogovara sa zlim duhovima, ni opsenar ni koji pita mrtve. Jer je gad pred Gospodom ko god tako čini, i za takve gadove tera te narode Gospod Bog tvoj ispred tebe." [5.Mojsijeva 18:10-12]

"'A čovek ili žena, u kojima bi bio duh vračarski ili gatarski, da se pogube, kamenjem da se zaspu, krv njihova na njih" [3.Mojsijeva 20:27]


E.G.Vajt u pismu sinu piše sledeće:
"Prošlo je nekoliko dana nakon što sam molila Gospoda da mi otkrije koje su moje obaveze. (Dakle, Elen je tražila od Boga da joj otkrije obaveze) Tokom noći sanjala sam da upravljam kočijama i sedim sa desne strane. Otac je bio u kočijama, sedeo je sa moje leve strane. Bio je veoma bled, ali staložen i miran. (E.Vajt je obicno koristila rec 'otac' kada je govorila o svom mužu Džejmsu Vajtu, koji je umro 6. avgusta 1881. - samo pet nedelja pre nego što je Elen Vajt napisala ovo pismo svome sinu 12. septembra 1881.) 'Zašto sam oče,' uzviknula sam, 'tako srećna da budeš pored mene još jednom! Osećala sam se kao da je deo mene preminuo. Oče, videla sam da si umro; videla sam te sahranjenog. Da li mi se Gospod smilovao i dopustio da se ponovo vratiš meni i da radimo zajedno kao što smo imali običaj?' On me pogledao veoma tužno. Rekao je, 'Gospod zna šta je najbolje za tebe i za mene.' Veoma sam voleo ono što sam radio. Pogrešili smo. Odgovarali smo na hitne pozive naše braće da prisustvujemo važnim sastancima. Nismo imali srca da odbijemo. Ti sastanci su nas oboje zamorili i više nego što smo bili svesni. Naša dobra braća su bila zadovoljna, ali nisu razumela da smo na tim sastancima preuzeli na sebe veće breme nego što u našim godinama možemo da ponesemo. Oni nikada neće znati kako je taj dugotrajni napor uticao na nas. (Uočite da u ovom "božanski inspirisanom" snu, Elen Vajt razgovara sa svojim mrtvim mužem. Još gore od toga, mrtvi Džejms Vajt uzima za pravo da govori u ime Božije i savetuje Elen o njenim obavezama...)

Da je hteo, Bog bi ih naterao da ponesu taj teret koji smo mi nosili godinama. Bili smo veoma snažni, ali neprekidno opterećeni, a naša braća su pogrešno procenila naše motive i ne shvatajući oslabila dela naših srca. Pocinila sam greške od kojih je najveca bila što sam dozvolila svojoj naklonosti Božijim ljudima da me vodi da preuzmem na sebe obaveze koje su drugi trebali da nose. 'Sada ćeš, Helen, dobijati pozive kao i ranije, sa molbama da prisustvuješ važnim sastancima, kao što je bilo u prošlosti.' (Zapazite da ovde mrtvi Džejms Vajt proriče budućnost svojoj ženi Elen, i savetuje je šta bi trebalo da uradi - ovaj savet daje mrtav čovek u njenom snu!) Ali prepusti te brige Bogu i ne odgovaraj na najvažnije pozive. Tvoj život visi kao o koncu. Moraš se odmarati u miru, oslobođena svih uzbuđenja i svih neprijatnih briga. Godinama smo bili u stanju da radimo veliki posao uz pomoć naših pera, o temama koje su ljudima potrebne i koje smo rasvetlili i umeli da im predstavimo, što drugi nisu mogli. Pogledao me je molećivo i rekao, 'Ti nećeš biti nemarna prema ovim opomenama, zar ne, Helen?' Naš narod nikada neće znati u kojim smo se slabostima mi trudili da mu služimo jer su naši životi bili utkani u neprestani rad, ali Bog zna sve to. Ja žalim što sam se toliko udubljivao i bespotrebno trudio u mnogim okolnostima, ne obraćajući pažnju na zakonitosti života i zdravlja. Gospod nije zahtevao od nas da podnosimo tako velike brige, a mnoga naša braća tako malo. (Upokojeni Džejms sada daje Elen odličnu priliku da izgrdi 'braću' zbog izbegavanja obaveza i zbog čega je navodno on iscrpljen do smrti) Mogli smo da odemo na obalu Pacifika još ranije, i da svoje vreme i snagu posvetimo pisanju. Da li ćeš to sada uraditi? Da li ćeš, kako ti se snaga bude vraćala, uzeti pero i napisati ove stvari koje smo dugo planirali, i prestati da žuriš? Postoji ozbiljno pitanje koje je ljudima potrebno rasvetliti. Neka to bude tvoj prvi posao. Moraćeš donekle da se obraćaš ljudima, ali izbegavaj obaveze koje su nas nekada mučile. (Savet upokojenog Džejmsa je veoma jasan. On govori svojoj ženi šta da cini, a šta ne)

'Dakle Džejms,' rekla sam, 'ti ćeš ostati sam mnom sada i radićemo zajedno zauvek.' (Na ovom mestu Elen sklapa pakt sa svojim mrtvim mužem - on ce zauvek ostati uz nju, i oni ce raditi zajedno! To je pakt sa mrtvim covekom! Ali najgore tek sledi...) On je rekao, 'Ostao sam u Batl Kriku previše. Trebalo je da odem u Kaliforniju pre više od godinu dana. Ali sam želeo da pomognem rad i organizacije u Batl Kriku. Pogrešio sam. Tvoje srce je nežno. Ti ćeš biti sklona da ponoviš iste greške koje sam i ja cinio. Tvoj život može biti koristan Božijem cilju. O, te dragocene stvari koje koje mi je Gospod dao da iznesem pred ljude, dragoceni dragulji svetlosti!' Tada sam se probudila. Ali je taj san izgledao tako stvaran. Sada možeš videti i razumeti zašto ja ne osećam obavezu da idem u Batl Krik sa ciljem da preuzmem obavaze na Generalnoj Konferenciji. Nemam obavezu da budem na Generalnoj Konferenciji. Gospod mi ne dozvoljava. To je dovoljno."

[Arthur White 'Ellen G. White, The Retirement Years', p. 161-162]


Kratka analiza pisma:
Elen Vajt se molila Bogu posebno tražeći od njega da usmeri njene obaveze.
Elen Vajt je dobila 'san' za koji veruje da joj je u njemu Bog saopštio obaveze. To je potpuno u skladu sa mnogim njenim tvrdnjama da je dobila 200 'božanski inspirisanih' snova i vizija tokom svog života.
U ovom snu Elen Vajt razgovara sa svojim upokojenim mužem Džejms Vajtom i dobija savet od njega. Dakle, ovaj san je potpuno suprotan adventističkom učenju o stanju duše nakon smrti.
Osim toga, u ovom snu ona sklapa pakt sa svojim mrtvim mužem da će ostati uz nju i raditi sa njom. Uočite da je želela da se uticaj mrtve osobe nastavi u njenom životu.
Kada se Elen probudila odlučila je da sledi savet koji je dobila od svog mrtvog muža. Još gore od toga, ona je tvrdila da joj je Gospod govorio kroz upokojenog muža.
Konačno, E.Vajt prihvata savet od mrtve osobe, smatrajuci da je došao od Boga i izražava želju da nastavi rad sa mrtvom osobom do kraja svog života
Prilično je očigledno da je ovaj san izmislila kao izgovor da ne ode na sastanak "Generelne konferencije", a da je istinit bio bi odličan primer spiritizma i vračanja.

U svakom slučaju, zaključak je jasan: Elen Vajt je lažni prorok.

Preuzeto sa sajta: http://true.faithweb.com/7-white-talkdead.htm

Ako po njoj, i njenim ovdašnjim "genijalcima" duše ne postoje, sa kime je njihovo "malo svetlo" razgovaralo? Ovo po njima nije prekršaj zakona i nije nekromantija.
 
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.325
Ako po njoj, i njenim ovdašnjim "genijalcima" duše ne postoje, sa kime je njihovo "malo svetlo" razgovaralo? Ovo po njima nije prekršaj zakona i nije nekromantija.

Po njima duša je čovek , onda on samo spava , ali ovde je Bog napravijo malu iznimku , probudijo je Jeleninog muža , dase oni mogu dobro ispričati,i kadsu se dobro ispričali Bog je njenog muža ponovo uspavao i enoga i dan danas spava :roll::roll::roll:
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Po njima duša je čovek , onda on samo spava , ali ovde je Bog napravijo malu iznimku , probudijo je Jeleninog muža , dase oni mogu dobro ispričati,i kadsu se dobro ispričali Bog je njenog muža ponovo uspavao i enoga i dan danas spava :roll::roll::roll:

Da, da, a Bog sluša šta mu EGW i njeni kažu. Izvinjava im se i objašnjava što nije došao u vreme kada je rekao da će doći... Oni su svi kao Job, "pravedni", i u Bibliji (po njima) piše da se Onaj Koji Jeste izvinjava, i kaže, poput nekog ćudljivog čičice, ili nadurenog deteta: "Znaš Mojsije, rekao sam da prošle subote dolazim da izbavim sinove Israela, ali oni su zakazali, pa nisam došao. Ostanite vi još malo u Misiru, javiću vam se preko Vajbera kada dolazim, ne zaboravite subote i "healthy life"" Uz to im kaže za zabranu vračarenja, da se to odnosi na druge, a ne na "vesnicu", ona sme da vrača, da priziva mrtve, da nosi nakit, i da jede meso. Isto kao što je zamotanima dozvoljeno samo do četiri hanume, a "vesniku" koliko mu god treba hanuma, ostali će svoje hanume, dobiti u raju ako pobiju "nevernike" na zemlji.

Pravi "proroci" nema šta. Ko smo onda mi da se bunimo, nego hajde da na zadovoljstvo njenih akolita lepo kažemo šadadu: "Nema boga do Biblije, i Ellen Gould White je Njegov prorok" pred dva svedoka, pa da s kezom na licu čekamo "end times" i investigative judgement"....

Ali, ima jedna mala kvaka koju oni zaboravljaju. Kršteni smo, a krštenje je sakrament koji menja osobu, pa bi ovo na šta nas "genijalac" i ostali prisiljavaju svojim besomučnim budalaštinama, bilo apostaza. Dakle, hvala, ali ipak ne.
 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Gospode, znate li vi šta ste ovde napisali???? Hristios vama lično rekao da je trebalo da dođe 1885???? Da se predomislio jer je navodno "crkva" zakazala?

Ko je to napisao.

Niti Ellen White piše o tome.

Njoj je otkriveno da je istorija sveta pri kraju, i da Hristos dolazi ubrzo.
Nakon 1890 Bog je dao otkrivanja da je to trebalo da se dogodi u periodu 1888 - 1890 da je Božji narod obavio mosiju objave jevanđelja.

Šta ti imaš lično sa tim?

Apostolima rekao - "ni Sin ne zna", a 18 stoljeća kasnije otkrio Ellen White i danas otkriva njezinim najprivrženijim sljedbenicima!? Najbolje je ništa ne reći.

Ti si potpuno pogrešno protumačio te Isusove reči.

Isus je rekao "A o onom danu ili času niko ne zna, ni anđeli na nebu ni Sin, nego samo Otac"

To ne znači da je Hristov dolazak predestinisan ili vremenski određen, pa da jedino Bog zna koji je taj kalendarski dan, ili sat na časovniku, već da jedino Bog zna najbolje vreme kada će se to dogoditi, i on će ga odrediti u skladu sa događajima posletka.

To znamo iz činjenice da je Hristov dolazak više puta odlagan, i to piše u bibliji:

"Ne docni Gospod s obećanjem, kao što neki misle da docni, nego nas trpi, jer neće da ko pogine, nego svi da dođu u pokajanje.
Ali će doći dan Gospodnji kao lupež noću, u koji će nebesa s hukom proći, a stihije će se od vatre raspasti a zemlja i dela što su na njoj izgoreće........"
( 2 Petrova 3. 9 - 10 )

Dakle, Bog odlaže Hristov dolazak, što znači da on nije vremenski predestinisan.

Ali, ima jedna mala kvaka koju oni zaboravljaju. Kršteni smo, a krštenje je sakrament koji menja osobu,

Da ste promenjeni Duhom Svetim to bi se videlo u vašim rečima, delima, u ljubavi, u milosrđu, praštanju, u nežnosti u ophođenju.

U vama se vide samo mržnja, opačina, kleveta, ogovaranje, laganje..itd, što su rodovi đavola.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Da ste promenjeni Duhom Svetim to bi se videlo u vašim rečima, delima, u ljubavi, u milosrđu, praštanju, u nežnosti u ophođenju.

U vama se vide samo mržnja, opačina, kleveta, ogovaranje, laganje..itd, što su rodovi đavola.

A plodovi đavola nisu vaša besomučna mržnja prema Crkvi, prvo i najviše prema Crkvi Zapada, a ona i Istoka? Sebe naravno ne vidiuite, jer vam je kao "pravednicima" shabata, ića i pića dozvoljeno da čitavu teologiju zasnoivate na mržnji prema svakome ko ne prihvata anti evanđelje Ellen Gould White.

Znači li to da je i Sveti Apostol Pavle bio bez dara Duha Svetoga jer je proklinjhao lažna učenja u poslanici Galaćanima (u kojoj prorokuje o islamu i vama))?

Dve su stvari koje me sprečavaju u tome da udovoljim vašim zahtevima za prikazivanje darova Duha,, onbako kako ih vi tumačite. Prvo, sva blagost, i sva Ljubav podrazumevaju da se druga strana ne trudi da nam nametne svoju lažnu doktrinu, a druga je Isus nije došao da donese mir, nego Mač (ne onaj od vašeg predstavnika za Transilvaniju i Balkan, nego Mač Istine.
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Po njima duša je čovek ,

Da li smo Marko, Laodik. i ja napisali ovo?

Ovo Antonijino obavezno kopiram.

Postanak 46,18 To su bili potomci Zilpe, koju je Laban darovao svojoj kćeri Lei. Ona je tako rodila Jakovu šesnaest duša

Postanak 46,27 I k tome dva sina Josipova što su mu se rodila u Egiptu. Prema tome, sve čeljadi Jakovljeva doma što se naseli u Egiptu bijaše sedamdeset duša

Izlazak 1,5 U svemu Jakovljevih potomaka bijaše sedamdeset duša. A Josip je već bio u Egiptu

Brojevi 31,35 a ljudskih duša - žena koje nisu poznale muškarca - bijaše u svemu trideset i dvije tisuće.

Brojevi 31,40 Ljudskih je duša bilo šesnaest tisuća, a njihov ujam za Jahvu trideset i dvije osobe.

Brojevi 31,46 a ljudskih duša šesnaest tisuća

Djela apostolska 27,22 Sada vas pak opominjem: razvedrite se jer ni živa duša između vas neće stradati, nego samo lađa.

Djela apostolska 27,37 A svih nas je u lađi bilo dvjesta sedamdeset i šest duša.

Rimljanima 13,1 Svaka duša neka se podlaže vlastima nad sobom. Jer nema vlasti doli od Boga: koje postoje, od Boga su postavljene.

onda on samo spava , ali ovde je Bog napravijo malu iznimku , probudijo je Jeleninog muža , dase oni mogu dobro ispričati,i kadsu se dobro ispričali Bog je njenog muža ponovo uspavao i enoga i dan danas spava

Ovo je već u dobroj mjeri off.

O MORALNOJ DEKADENCIJI SVETA I NESREĆAMA KOJE ĆE ZADESITI ČOVEČANSTVO

“Otkuda glasine da sam izjavila da će Njujork biti zbrisan plimskim talasom? Ovo nikada nisam rekla.


Ja sam rekla, gledajući velike građevine koje idu u visinu, sprat za spratom:


‘Kakve užasne scene će se desiti kada Gospod ustane da silno potrese zemlju! Tada će reči iz Otkrivenja 18,1-3 biti ispunjene’


Ja nemam neke posebne svetlosti o tome šta će zadesiti Njujork; jedino znam da će jednoga dana velike građevine u tom gradu biti oborene Božjom silom koja će ih srušiti i ispreturati.” (Review and Herald 5.7.1906)


“Ljudi će nastaviti da podižu skupe građevine u koje će se ulagati teški milioni i čija će arhitektonska rešenja i čvrstina privlačiti naročitu pažnju, ali Gospod mi je pokazao da će, uprkos neuobičajenim raskošnim ulaganjima i čvrstini, te građevine doživeti sudbinu jerusalimskog hrama.” (MS 35, 1906)


“Videla sam građevine u kojima su postavljeni najskuplji protivpožarni uređaji da bi se osigurale od uništenja. Ali, kao što su nekada Sodom i Gomor nestali u plamenu Božje osvete, tako će se i te ponosne zgrade pretvoriti u pepeo… Ti laskavi spomenici podignuti u čast čovekove veličine, biće oboreni u prah čak i pre nego što poslednje veliko uništenje bude zadesilo svet.” (3SM 418 1901)


“Jednom prilikom, dok sam se nalazila u gradu Njujorku, u noćnom viđenju pokazane su mi građevine koje su se sprat za spratom dizale visoko prema nebu. Bila im je zagarantovana otpornost protiv požara i trebalo je da proslave svoje vlasnike i graditelje. … Dok su se te veličanstvene zgrade podizale, njihovi vlasnici su uživali u taštoj gordosti što imaju novac kojim mogu ugađati sami sebi i izazivati zavist svojih bližnjih. … Tada se pred mojim očima pojavio prizor uzbune zbog požara. Ljudi su gledali veličanstvene građevine za koje se pretpostavljalo da su potpuno sigurne od požara i govorili: “One su savršeno obezbeđene.” Ali su zgrade izgorele kao da su bile od smole. Vatrogasne mašine nisu mogle ništa da učine da bi zaustavile uništenje. Vatrogasci nisu bili u stanju čak ni da ih stave u pokret.


Ako se u srcu gordih i slavoljubivih ljudskih bića ne izvrši promena, ljudi će, kad dođe vreme da Gospod sudi, uvideti da će ona ruka koja je bila jaka da ih spasava, biti isto tako jaka da uništava. Nikakva ljudska sila ne može zaustaviti ruku Božju. Ne postoji materijal za podizanje zgrada koji bi ih mogao zaštititi od uništenja kad dođe vreme koje je Bog odredio da pošalje kaznu na ljude zbog nepoštovanja Njegovog zakona i zbog njihovog sebičnog slavoljublja. Malo je ljudi, čak i među prosvetnim radnicima i državnicima koji shvataju uzroke sadašnjeg stanja u društvu. Oni koji u svojim rukama drže uzde vlasti, nisu u stanju da reše problem moralne pokvarenosti, siromaštva, bede i zločina. Oni se uzalud trude da poslovne transakcije postave na sigurniji temelj. Kad bi se ljudi više pridržavali učenja Reči Božje, oni bi našli rešenja za probleme koji ih dovode u zabunu. Sveto pismo opisuje stanje sveta neposredno pred Hristov Drugi dolazak.

EGV
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Evo opet "profesora" da podučava neuke. Postoji samo jedan mali problem. Koristi neispravne, lažne i falsifikovane udžbenike i predaje po programu lažnog proroka. Tako da, svaka njegova kopiranja, ismevanja i izazivanja treba smatrati ništavnim. Ako li i ne prestane, sa time, ako i dalje izaziva, e onda razotkriti njegov pravi identitet, pa neka se onda suoči sa mnoštvom spremnim da mu pokaže neke stvari.
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Jedna od najznačajnijih karakteristika organizacije koja se suprotstavlja Sotonskom carstvu kako je predstavljeno u Otkrivenju 12 i 14 je da imaju svedočanstvo Isusovo koje je duh proroštva. Da li Bog još uvek govori modernom čoveku? Među mnogim navodnim prorocima koji tvrde da imaju poruke od Boga, da li postoji glas koji dolazi od prestola milosti? Kao identifikovati pravog proroka? Šta Biblija otkriva o tome?

 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
E.G.Vajt u pismu sinu piše sledeće:
"Prošlo je nekoliko dana nakon što sam molila Gospoda da mi otkrije koje su moje obaveze. (Dakle, Elen je tražila od Boga da joj otkrije obaveze) Tokom noći sanjala sam da upravljam kočijama i sedim sa desne strane. Otac je bio u kočijama, sedeo je sa moje leve strane. Bio je veoma bled, ali staložen i miran. (E.Vajt je obicno koristila rec 'otac' kada je govorila o svom mužu Džejmsu Vajtu, koji je umro 6. avgusta 1881. - samo pet nedelja pre nego što je Elen Vajt napisala ovo pismo svome sinu 12. septembra 1881.) 'Zašto sam oče,' uzviknula sam, 'tako srećna da budeš pored mene još jednom! Osećala sam se kao da je deo mene preminuo. Oče, videla sam da si umro; videla sam te sahranjenog. Da li mi se Gospod smilovao i dopustio da se ponovo vratiš meni i da radimo zajedno kao što smo imali običaj?' On me pogledao veoma tužno. Rekao je, 'Gospod zna šta je najbolje za tebe i za mene.' Veoma sam voleo ono što sam radio. Pogrešili smo. Odgovarali smo na hitne pozive naše braće da prisustvujemo važnim sastancima. Nismo imali srca da odbijemo. Ti sastanci su nas oboje zamorili i više nego što smo bili svesni. Naša dobra braća su bila zadovoljna, ali nisu razumela da smo na tim sastancima preuzeli na sebe veće breme nego što u našim godinama možemo da ponesemo. Oni nikada neće znati kako je taj dugotrajni napor uticao na nas. (Uočite da u ovom "božanski inspirisanom" snu, Elen Vajt razgovara sa svojim mrtvim mužem. Još gore od toga, mrtvi Džejms Vajt uzima za pravo da govori u ime Božije i savetuje Elen o njenim obavezama...)

E moj Darth. da si ti citao Bibliju ne bi lupao ovakve gluposti.
Zar nisi citao sta je prorok Danilo video:
Lava sa krtilima, medveda sa tri rebra u ustima, risa koji je imao cetiti krila na ledjima, a cetvrta zvije imala je usta velika i zube gvozdene. Danilo 7. poglavlje.

Darth, jesi li ti ikada vido ovakbve zveri u prirodi? Ja nisaam!
"A mene Danila uznemirise misli moje i lice mi se promijebni." Danilo 7,28.
"Tada ja Danilo zanemogoh i bolovah neko vrijeme...
i CUDIH SE UTVARI ALI
NIKAKO NE RAZUMLJEH." Danilo 8,27.

Proroku se pokazuju razlicite scene cak i ono sto ne postoji u praksi. Pomocu dih sredstava prorok prima poruku, koja ni njemu ponekad nije jasna.

Tako Ti pokusavas da SAN EGW, pretvoris u stvarnost. Vidis koliko ti je glup taj pokusaj?

Covece, zar nisi ukopcao da se radi o SNU?

Umesto da pricas makar sta, razmisljaj maolo o pozitivnim mislima i bnicem makar malo bolji:

BOZJA LJUBAV PREMA COVEKU

I priroda i otkrivenje svedoce nam o Bozjoj ljubavi.
Nas je nebeski Otac izvor zivota, mudrosti i radosti.
Pogledajte samo cudesa i lepote prirode!
Mislite o njihovoj divnoj prilagodjenosti potrebama
i sreci, ne samo coveka, vec i svih zivih stvaorenja!
Sunceva svetlost i kisa, koji ozivljavaju i osvezavaju
Zemlju, bregovi, mora i ravnice sve nam to govori o
Stvoriteljevoj ljubavi. Bog je onaj koji zadovoljava
svakodnevne potrebe svih svojih stvorenja.
Prema divnim recima psalmiste,
"Oci su svih k tebi upravljene,
i ti im dajes hranu na vreme;
otvaras ruku svoju,
i sitis svasta zivo po zelji.
" Psalam 145,15.16. EGW
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top