Ko je po bibliji Ilija koji ce doci u poslednjem vremenu

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
I te kako ima veze sa čovekom, i planom koji Bog ima sa njim.

Dobri moj Laodikeja, ponoviću...ovo nema veze sa čovekom. Ono što je opisano u Otkrivenju o poslednjim događajima će se ispuniti u potpunosti nezavisno od bilo kog čoveka. Bog ovde nije uslovio ove događaje čovekovom vernošću već su ovi događaji produkt celokupne situacije koja će vladati u svetu i Bog je samo otkrio kako će to ići. To što se tebi čini da je sve prošlo je stvar možda i razočarenja što ne ide kako je opisano. No, pojasniću ti samo jednim stihom iz Otkrivenja koji zapravo ukazuje da će se ovo sve ostvariti.

Slušaj brate reči Otkrivenja:"Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade njemu Bog, da pokaže slugama svojima šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svojemu sluzi svojemu Jovanu", Otkrivenje 1,1. Dragi moj Laodikeja, da li ovde piše "da pokaže slugama svojim šta bi moglo da bude" ili "šta će možda biti" ili piše jasno i glasni "šta će biti"? Dakle, ovde jasno i odrečno se navodi da je Isus pokazao slugama svojim šta će biti. Nema tu mesta sumnji ili mogućoj promeni plana. Ako ti iz ovih stihova vidiš takvu mogućnost molim te protumači mi ove stihove i objasni kako se iz ovih stihova može zaključiti da to neće biti kada lepo stoji da pokaže "šta će biti". Zato Laodikeja nema potrebe da se menja ni način na koji je Bog do sada radio sa ljudima uključujući nepotrebnost recimo numerologije u Božijem delovanju jer je opisano kako će Bog delovati do kraja.

No, pokušaj mi objasniti tvoju tvrdnju u svetlosti ovog stiha iz Otkrivenja 1,1. Hvala. Pozdrav.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog Jovanu nije pokazao SAMO dogadjaje u poslednjem vremenu, vec celu istoriju od Jovanovog vremena do danas, tako da taj tekst "DA CE BOG POKAZATI PREKO JOVANA STA CE SKORO BITI" ne poorice ono sto sam napisao.

Bog je danas pokazao STA CE SKORO BITI, jer sve sto je trebalo da bude a vezano je za poslednje vreme u kome je crkva trebalo da dozivi probudjenje i reformu, i da potom obavi misiju koja joj je namenjena, sto bi pokrenulo poslednje dogadjaje - VEC je trebalo da se odigra.
Posto nije, Bog nema s kime da radi, i iz tog razloga on sam ce okoncati istoriju sveta na svoj nacin.

Ovo nije moja rec koja je proizvod mog navodnog razocarenja, vec je to ono sto je Bog otkrio vise osoba u ovom delu.

Sta mislis, da li zrnevlje koje je domacica bacila - ima ko da pokljuca ako su vukovi predhodno poklali kokoske.

Tako moj Jovane ovo primeni na bilo koje prorocanstvo koje govori o poslednjim dogadjajima zapisanom u bibliji i Duhu prorostva.

Nema Bog s kim da radi u ovakvom mirnodopskom poretku, i ti to uzalud ocekujes.

Samo kada Bog licno progovori i otkrije sebe i u okrilju crkve i sveta, tada ce se crkva i svet obratiti.

Sve sto crkva danas ocekuje - nikada se nece ostvariti, jer da ona hoce - veceras bi u njoj moglo da se dogodi veliko versko probudjenje, i da je Bog upotreni, i da zavrsi istoriju sveta.

Za razliku od toga - propovednici uspavljuju Bozji narod, propovedaju mile stvari, drze propovedi koje imaju svoj smisao u odredjenim istorijskim trenutcima, ali ne zadiru u sustinu stvari, ne seku problem u korenu, a kada neko ide tako duboko, smatraju ga fanatikom i cudakom, ogovaraju ga, podsmevaju mu se, odbacuju vesti onih koje Bog salje, i jos se time i hvale i velicaju kao veliki borci za Boga.

Crkva zasluzuje ostri ukor od Gospoda, i pitanje je kako ce proci oni koji tako cine, i onemogucavaju da Bog deluje na nacin na koji to treba.

Ako SVI u crkvi budu spaseni kada Bog uskoro progovori - to ce biti zahvaljujuci samo Bozjoj milosti, koji ne zeli da iko pogine, inace SVI su podbacili, i u prirodnom poretku stvari - svi podpadaju pod sud.

Ali hvala Bogu na tome - sto on ne postupa s nama, onako kako mu mi vracamo, kamen za hleb, i gorko za slatko.

Amin!
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
opet nisi konkretno odg. ko je Ilija?

Tripo, ja sam vec odgovorio, ali ti nisi nista razumeo.

Ilija je onaj koga Bog pozove na probudjenje i refoemu crkvem jer Duh prorostva kaze:

"Neko treba da dođe u duhu i sili Ilije, a kad se on pojavi, ljudi će reći: "Suviše si revan, ne tumačiš Pismo na ispravan način. Dozvoli da te naučim kako da objavljuješ svoju vest." "Bog te može poučiti više u jednom trenutku Svojim Svetim Duhom nego što ti možeš naučiti od velikih ljudi."
(RH feb. 18. TM 119)


To mogu biti ja a moze biti i bilo koja druga osoba koju Bog pozove u datom trenutku na ovu vrstu sluzbe.

Ako ja kojim slucajem ne bih obavio tu sluzbu na dostojan nacin, Bog poziva drugem trece...

Ilija je definitivno ovaj reformni pokret koji je Bog pozvao na probudjenje i reformu, odnosno - pojedinci koje Bog upotrebljava u datom trenutku da iznesu vest u Duhu i sili prorooka Ilije.
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Bog Jovanu nije pokazao SAMO dogadjaje u poslednjem vremenu, vec celu istoriju od Jovanovog vremena do danas, tako da taj tekst "DA CE BOG POKAZATI PREKO JOVANA STA CE SKORO BITI" ne poorice ono sto sam napisao.

Ne znam kako se tvoj pogled na ove stvari slaže sa onim što Jovan govori. Jer jednostavno Jovanovo Otkrivenje koje govori o poslednjim događajima kao i o događajima od I veka pa nadalje se ostvarilo i ostvariće se. Dakle, odnosi se na svu istoriju uključujući i poslednje događaje. Ono je prikaz ili šema kako će se događaji odvijati. Zato i pokazuje svojim slugama šta će biti. Ali nisi mi objasnio kako se ovi stihovi uklapaju u tvoje viđenje stvari. Molim samo tumačenje Otkrivenja Jovanog 1,1 ako može? Gde tu možemo izvući zaključak da se to ipak neće ostvariti. Pokušaj samo Biblijom. Hvala.
 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U onome sto
Ne znam kako se tvoj pogled na ove stvari slaže sa onim što Jovan govori.


Slaze se u tome - sto Jovan govori o nekim pojedinostima koje treba da se odigraju, pod uslovom da stvari idu svojim tokom.
Posto stvari ne idu svojim tokom, tada Bog ne moze da deluje onako kako je napisano, jer su mu vezane ruke.

Vec sam naveo primer koji glasi ''Sta mislis,da li zrnevlje koje je domacica bacila - ima ko da pokljuca ako su vukovi predhodno poklali kokoske''

U tom smislu - ako nema koga da objavljuje zakon Bozji i Subotu od ljudi, tada nema potrebe za progonstvom.

Ovo je samo jedan primer.

Ponavljam, nema nikoga da radi u poslednjem delu, i nece se desiti nikakva reforma i probudjenje, dok sam Bog u jednom trenutku ne objavi sebe - ujedno i crkvi i svetu.

Nema vise podele na crkvu i svet, i nema vise podele na vesti za crkvu i svet na relaciji ''poruka Laodikeji namenjena crkvi - troandjeoska vest namenjena svetu'' vec je poslednja vest koju ce sam Bog uskoro objaviti - objedinjena u jednom, i glasi ''POKAJTE SE JER SE PRIBLIZI CARSTVO BOZJE''

Bog ce objaviti celom svetu kompletnu Adventnu istinu, i svoj pogazeni zakon, i pozvace i crkvu i svet da se obrati Bogu, i u vrlo kratkom periodu do Hristovog dolaska - da se pripremi za uznesenje u slavu.

Amin za to ako u tom trenutku bude iskrenih Adventista koji ce saradjivati sa Bogom na ovom delu, ali bice ih i iz drugih crkava koji ce napustiti svoje crkve, jedan deo Jevreja ce se u startu obratiti i izvrsiti uticaj na ostale, jer ce prepoznati Bozji glas, i svedociti glasno u prilog subote, za koju sada imaju formalnu revnost.

Ceo svet ce se tim putem, i gledajuci otvorenim ocima manifestacije Bozje - obratiti Bogu, i prihvati poziv Bozji i onih koji ce raditi sa Bogom u tom poslednjem delu, tako da ce papisti postati Adventisti u jednom danu.

Sve ce se to izdesavati brzinom svetlosti, i dogadjaji ce teci iz trenutka u trenutak, bice tektonskih duhovnih pomeranja, cuda, glasova, vike, trcanja, izbezumljenog gledanja u nebo, iscekivanja, i velikog globalnog verskog probudjenja medju stanovnicima zemlje, i sve ce to na kraju biti krunisano pojavom Gospoda Isusa u slavi.

Amin slava Bogu..
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Slaze se u tome - sto Jovan govori o nekim pojedinostima koje treba da se odigraju, pod uslovom da stvari idu svojim tokom.

Ali kako to možeš dokazati na osnovu stihova u Otkrivenju Jovanovom 1,1? Pokušaj Biblijom ako može? I gde Jovan napominje da se ovo neće ostvariti ako stvari krenu nepredviđenim tokom? Gde to Jovan navodi?

Pozdrav.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To pitanje koje si postavio je upravo posledica tvog zaključavanja sebe i Boga u bibliju, u kome se pokazuje ( moram reći ), i doza licenerstva, jer ti recimo ukazuješ na to "da se sve mora dokazati biblijom" a ujedno prihvataš ono što je pisala Ellen White, od kojih mnoštvo ne možeš dokazati pismom.

Dakle, zaključavanje u bibliju nikako ne prolazi, jer tada i ti i bilo ko drugi koji tako razmišlja - dolazite u ćorsokak.
Jedini odgovor je onaj koji sam dao, a ona podrazumeva uslovnost Božje reči, i slobodu - da Bog otkrije nešto što nije deo pisma, kao što je to činio u pogledu Elen White, i kao što to danas čini.
To što je mnogo toga zapisano u pismu - ne znači da ono što nije zapisano nije Božja reč.
Tato služi proročki dar, i pojam novih svetlosti, na koje upućuje i Ellen White, da će ih Bog dati u poslednje vreme.

Biblijaska hronologija vremena i događaja koji su trebali da se odigraju u tom periodu biblijske hronologije - je prošlost, i Bog u ovom specifičnom vremenu i okolnostima - deluje sasvim nepredviđeno, a glavni krivac za to je sama crkva, koja je odgovorna za takvo stanje i prilike koje su primorale Boga da ustane sa svog prestola, i SAM završi delo, jer Bog više neće čekati crkvu da mirno bezbrižno spava u grehu, i da prelazi preko njegovih opomena i poziva.

Božja milost ima granice, a on danas upravo SVE čini iz ljubavi, jer šta može i biti pokretač Božje namere da objavi samog sebe crkvi i svetu , nego ljubav da spasi svakog čoveka, i da ukine carstvo greha i osnuje svoje carstvo slave.
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
To pitanje koje si postavio je upravo posledica tvog zaključavanja sebe i Boga u bibliju, u kome se pokazuje ( moram reći ), i doza licenerstva, jer ti recimo ukazuješ na to "da se sve mora dokazati biblijom"

Laodikeja moje pitanje je na mestu...može li se Biblijom potvrditi ono što pričaš? Sada si iz ovog odgovora pokazao da se to što pričaš ne može složiti sa Bibljom jer je u suprotnosti sa Otkrivenjem 1,1. Ti meni ne zmeri što se držim Pisma a ja tebi svakako neću prigovarati na tvom subjektivnom uverenju da si u pravu. Ja verujem da nisi uskraćen za mnoge blagoslove Božije i ne smatram te čovekom koji se otvoreno suprotstavlja Pismu. Svakako ti si došao do određenih uverenja i ona su produkt tvog iskustva. Jednostavno samo tvrdim da se tvoj stav ne može uklopiti u stav Pisma iznetog u Otkrivenju 1,1 i to opet ti ne moraš doživljavati kao osudu. Zato neka te Bog vodi u tvom životu i u istraživanju ovog pitanja.

Svako dobro.
 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Može se uklopiti, i taj odgovor sam već dao u jednom od ranijih komentara, a vezan je za pojam "SEDAM GROMOVA" iz otkrivenja 10 poglavlja.

Tekst iz 10 poglavlja otkrivenja glasi:

"I povika glasom velikijem, kao lav kad riče; i kad on povika, govoraše sedam gromova glasove svoje.
I kad govoriše sedam gromova glasove svoje, šćadijah da pišem; i čuh glas s neba koji mi govori: zapečati šta govoriše sedam gromova, i ovo ne piši.

I anđeo kojega vidjeh gdje stoji na moru i na zemlji, podiže ruku svoju k nebu,
I zakle se onijem koji živi va vijek vijeka, koji sazda nebo i što je na njemu, i zemlju i što je na njoj, i more i što je u njemu,
da vremena već neće biti;
Nego u dane glasa sedmoga anđela kad zatrubi, onda će se svršiti tajna Božija, kao što javi svojijem slugama prorocima" ( otkrivenje 10. 3 - 7 )

Ono što je Anđeo rekao Jovanu "DA ZAPEČATI I DA NE PIŠE ONI ŠTO SU GOVORILI SEDAM GROMOVA" odnosi se upravo na ovo poslednje vreme, i na ovo o čemu ja govorim, i na činjenicu koju napominje i sam anđeo "DA VREMENA VEĆ NEĆE BITI, VEĆ ĆE SE SVRŠITI TAJNA BOŽJA"

Bog je u svom predznanju predvideo današnja dešavanja sa njegovom crkvom u vezi propusta koje će praviti na štetu Božjeg dela, i zato poruka koju je Anđeo rekao Jovanu da zapečati - sadrži Božje planove za to nepredviđeno vreme, kada će vreme za crkvu i njen rad isteći, pa time i Božja strpljivost čekanja da se crkva probudi i obavi misiju koja joj je poverena, što i znače reči "VREMENA VEĆ NEĆE BITI" i da će on sam završiti delo, što je prikazano rečima "ONDA ĆE SE SVRŠITI TAJNA BOŽJA"

Dakle, vremena za crkvu više nema, i Bog neće više nikoga čekati, već će sam objaviti sebe i crkvi u jednom danu, i završiti istoriju sveta, kako i piše u Jovanu 10.

Ono što ti ne vidiš ljudskim očima - postoji u pismu, ali u prećutno nagoveštenim Božjim namerama - koje su zapisane u Božjem umu, a koje on otkriva kroz proroke u poslednjem vremenu.
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top