iGO Primo, NextGen - dodaci, skin, branding, lang, voice, ux, poi, speedcam...

Učlanjen(a)
05.12.2015
Poruka
1.258
Ovde, izgleda, jedan broj ljudi kada piše - piše samo za one koji su prilično verzirani u ovim stvarima, pa im maltene nije potrebno ništa ni objašnjavati.

Na primer (ono što sam pokušavao da uradim, ali je nejasno kako):

a) Izgleda da se ova tema odnosi samo na iGO NextGen verzije.

b) Izgleda da fajlovi iz postova #1044 i #1045 treba da omoguće merenje prosečne brzine, što je aktuelno prema novom zakonu.

c) Dotle sve izgleda jasno, ali problem počinje posle uputstva iz #1044:
"Svi koji koriste verzije iGO Primo o podesavanju za prekrsajne kamere imate ovdje.........."

d) Da li se to odnosi samo na iGO Primo, ili i na iGO NextGen? Ako se odnosi i na iGO Next Gen, nije jasno da li iz teme "iGO - audio obavestavanja i upozorenja na srpskom jeziku" i iz tih poruka iz 2013.godine treba primeniti sve, ili samo nešto, i šta tačno treba uraditi.

e) OK, poruka #1044 bar daje neka uputstva, a poruka #1045 kaže samo da je tamo priloženi fajl "dodatak za ux".

f) Kada smo već kod ux - nije jasno ni da li bi ovo merenje radilo i na novom Pongo skinu (koji koristi dosta ljudi), ili radi samo na nekom određenom skinu.


Ovo je samo primer, ovakvih nejasnoća u uputstvima i objašnjenjima ima koliko vam duša želi. Ja ću zbog toga ubuduće prilično retko i selektivno ovde pratiti teme o navigacijama, jer zaista ne nameravam više da treba da pročitam 40-ak poruka da bih posle toga zaključio da sam gubio vreme, jer mi je bar 10-pitanja ostalo nejasno. To naravno može biti i znak moje nedovoljne ekspertize i/ili inteligencije.

Vama ekspertima želim da i dalje uživate u svojim ekspertizama.
---
@lavaback to je i najveci problem selektivno i povremeno posecivanje tema i odmah se ispadne iz kontinuiteta.
Sve odgovore na tvoja pitanja mozes naci u jednom jednim postu kolege @navigas gde je on to sve lepo testirao i objasnio mozda cak i preopsirno:).

http://serbianforum.org/threads/igo...ang-voice-ux-poi.477944/page-109#post-2198390
---
samo kod mene spedcam nije radio ili je bio zaboravljen
@Shajo radi spedcam u toj verziji i nije zaboravljen sve su to lepo @anonymvs i @toda81 skockali ali se koristi opcija [autorad] za sakrivanje kamera pa ih je potrebno ukljuciti duzim drzanjem na ikonicu za dodavanje poi da bi ih dobio u meniju i mogao podesavati, ili da se u sys promeni disabled=0 u 1 i onda ce kamere i podesavanja stalno biti prikazana.
 
Član
Učlanjen(a)
27.12.2010
Poruka
167
---
@lavaback to je i najveci problem selektivno i povremeno posecivanje tema i odmah se ispadne iz kontinuiteta.
Sve odgovore na tvoja pitanja mozes naci u jednom jednim postu kolege @navigas gde je on to sve lepo testirao i objasnio mozda cak i preopsirno:).

Ja sigurno nisam u kontinuitetu, ali ne zbog selektivnog i povremenog posećivanja tema. Drugim rečima, nemam nameru das budem ekspert. Ja, jednostavno, kao i (pretpostavljam) drugi koji čitaju hoću da instaliram/podesim to o čemu se piše, da isprobam i na kraju procenim da li to meni treba i da li dobro radi - i na kraju da ga zadržim ako mi treba.

Poruka #1084 govori o principima merenja i o realnom testu koji je napravljen. Ni ta poruka nigde ne pominje da li, kako i gde treba nešto kopirati/podesiti/izmeniti da bi se uopšte mogao napraviti nekakav realan test. Jedino se pominje da je jedna od verzija iGO NextGen radila sa Pongo skinom.

Jednostavnije rečeno, iz poruka #1044, #1045 i #1084 (koju ti pominješ) može da se zaključi samo da fajl iz #1045 radi sa fajlom iz #1044 i da je neko slično objašnjenje kako sve to treba instalirati i podesiti opisano u jednoj poruci iz 2013. godine (!!), s tim da se ta poruka odnosi na drugu (sličnu) verziju programa iste firme.
 
Član
Učlanjen(a)
07.08.2013
Poruka
319
@lavaback
... u postu #1071 od kolege @navigas sve lepo piše : i za koju je verziju iGo-a i gde se stavljaju plug-inovi za merenje prosečne brzine. Pogledaj :

http://serbianforum.org/threads/igo...ang-voice-ux-poi.477944/page-108#post-2195173

@Shajo
... kada skidaš neku od skockanih verzija, bitno je da prebaciš u telefon sve ... sem, možda save foldera. Inače, ako samo .apk instališeš, to više nije skockano. Bitan je i ux folder, sys.txt .... a bitno je i da pratiš novosti u vezi skinova, konkretno pongo skina. Ovde u temi je pisano nekoliko puta da od verzije pongo skina od 28.05.2017 pa nadalje, zbog zakonske zabrane upotrebe upozorenja na radare, autor skina je "sakrio" speed kamere ... koje se pojavljuju samo pod određenim uslovima, ali su one i dalje aktivne, samo se ne vide. Pisano je i šta treba ubaciti u sys.txt da bi korektno radilo upozorenje i kako ih "force" uključiti da bi se one mogle podešavati. Sve je to kolega @pera.simic odjasnio u prethodnom postu.

Sve ovo pišem, ne zato da bih nekome držao predavanje, već da bih objasnio prosečnom čitaocu ovih redova kako da sve ovo "skocka".
... inače, šta mislite, kako smo mi, kod kojih sve ovo radi "skockali" svoje verzije ? Konkretno ja, čitajući i isprobavajući razne verzije metodom "probe i pogreške" još od 2012. A, ako nemate vremena ili vam to nije pasija, hobi ... već želite biti samo korisnik ... pa, upravo zato smo mi (ako mogu da budem neskroman) "experti" tu ... da vam pomognemo, ne tražeći ništa zauzvrat. Mislim da će se i ostale kolege "experti" složiti sa mnom.
 
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
916
Poruka #1084 govori o principima merenja i o realnom testu koji je napravljen. Ni ta poruka nigde ne pominje da li, kako i gde treba nešto kopirati/podesiti/izmeniti da bi se uopšte mogao napraviti nekakav realan test. Jedino se pominje da je jedna od verzija iGO NextGen radila sa Pongo skinom.

Merenje Prosečne brzine (II deo)

Drugar @lavaback je potpuno u pravu. Mnogo toga je ostalo nejasno...
Ja sam instalirao iGO AVICSYNC 9.18.28.696728 - 10.apr.2017
Naš drugar @Bocky72 je postavio link u postu #1918, stranica 192, tema iGO NextGen
Naš prijatelj @Frontzosd je kreirao More_improved_2.zip DVA ZIP fajla, tj UX dodatke za merenje Prosečne brzine, koje je postavio @nislija30 u postu #1083 ove teme.
Dakle, materijal za instalaciju navigacije iGO AvicSync imate na pomenutom postu #1918. Ona 2 zip fajla
more_info_button_fd.zip
speedcam.zip

nisam probao na "osnovnoj instalaciji" ali pretpostavljam da bi takođe korektno merili Prosečnu brzinu. Pošto je @Frontzosd sve prilagodio svom skinu i svom UX folderu, ja sam i njih ubacio u instaliranu navigaciju. Frontzosd UX paket se zove Navy Blue, poslednja verzija za Avic je only for Avic_V11.3 i može se skinuti sa linka koji je dat u EDIT 2 ovog posta...

Dakle, instalirao sam AvicSync, ubacio frontzosd Navy Blue 11.3 UX paket umesto originalnog, u njemu zamenio postojeći fajl speedcam.zip sa istoimenim iz posta #1083, dodao fajl more_info_button_fd.zip, ubacio mapu Srbije HERE.2017.Q2 i obaveznu licencu za nju, dodao naš Lang i Voice, dodao fajl Prekrsajne_kamere_SRB_24.8.2017 (post #1083) i to je bilo sve. Podsetiću da Prekršajne kamere imaju upisane sve Naplatane rampe u Srbiji i da se ova instalacija odmah može koristiti u realnim uslovima, na autoputevima u Srbiji...

Sa navigacijom koja je instalirana sa pomenutim materijalom, garantujem savršeno (bez greške) merenje Prosečne brzine.

I moram da naglasim : Korektno merenje Prosečne brzine, za sada, radi JEDINO u navigaciji AvicSync. Navigacija je veoma brza, podiže se za 2 sekunde, za razliku od Basar, Gift, Israel... gde to baš iritantno traje. Ja sam se malo mučio sa navigacijom iGO Israel, koju je zaokružio drugar @akineki , uspevam da i ona korektno meri Prosečnu brzinu. Ipak, način kako to postižem je previše komplikovan i neprimenjiv, pa vas ne bih zamarao njime.

Način merenja sam opisao u postu #1084. Ukratko ću ponoviti. Pošto brojač Prosečne brzine reaguje samo na Naplatne rampe a ostalali tipovi upozorenja uopšte ne smetaju radu i mogu ostati, ja podesim rutu, pokrenem, neposredno ispred mene postavim improvizovanu PRVU (Ulaznu) Naplatnu rampu i krenem. Ta prva će resetovati brojač Prosečne brzine. Vozim po gradu do odredišta, menjam rutu kako ja želim (jer ni to ne smeta), i neposredno pre Cilja tapnem na putanju, postavim DRUGU (Izlaznu) Naplatnu rampu i tada se na ekranu pojave pravi podaci : Prosečna brzina (koja nama treba), Aktivna prosečna (bez stajanja u vožnji) i Max brzina. Potrebno je zatvoriti navigaciju (izaći iz nje) da bi se ta ruta zapamtila u Dnevniku i videćete da su svi podaci isti (poslednje dve slike u prilogu)...

Da bih kontrolisao dotadašnju Prosečnu brzinu kojom vozim, povremeno tapnem na dugme INFO i na ekranu se, pored ostalih, pojavi i Prosečna brzina.

Rezime : Za sada, korektno merenje Prosečne brzine funkcioniše samo sa navigacijom AvicSync. Ni sa jednom drugom (Basar, Gift, Israel) NISAM uspeo da radi onako kako je koncipirano. Takođe, ne radi ni u navigaciji iGO Primo...

EDIT 1
U prilogu su slike sa vožnje koju sam obavio nakon pisanja ovog posta. Skrinšotovi potvrđuju sve ono što sam opisao u vezi sa radom UX dodataka koje smo dobili. Inače, smatram da instalacija ove iGO NextGen verzije nije nikakav teret. Radi uz instalirane ostale verzije. I da napomenem da je, drugarima koji žele da aplikacijom na telefonu kontrolišu Prosečnu brzinu, ovo sigurno najbolji izbor. Ja sam razmišljao i o putnom računaru u automobilu. On će meriti prosečnu brzinu dok motor radi. Ali, jedino će nam reći kada možemo nastaviti put sa nekog odmorišta ako ostavimo uključen motor. U suprotnom, moramo da računamo...Takođe, aplikacija koja se nudi na Play Store, nisam probao pa se ograđujem, ne verujem da može pružiti ovoliki komfor koji imamo korišćenjem AvicSync sa dodatim UX fajlovima. Inače, izgled skina je stvar ukusa i, verujte, prilagođavanja. Meni sasvim odgovara...

EDIT 2
Naš zaista veliki prijatelj frontzosd je, prema očekivanju, dao saglasnost da postavim link njegovog Navy Blue UX u kome je implementiran i njegov originalni frontzosd skin.
Linkovi za iGO Avic instalaciju i Improved dva UX fajla su dati na početku ovog posta...

frontzosd Navy Blue UX - Only for Avic_v11.3
Kod:
http://www2.zippyshare.com/v/EhMtllKL/file.html

Između ostalog, napisao je da mu je zadovoljstvo da pomogne braći...

Dear friend Frontzosd, thank you very much from the members of the Serbian Forum
 

Prilozi

  • Screenshot_2017-09-13-14-58-09.jpg
    Screenshot_2017-09-13-14-58-09.jpg
    99,9 KB · Pregleda: 50
  • Screenshot_2017-09-13-14-58-40.jpg
    Screenshot_2017-09-13-14-58-40.jpg
    95 KB · Pregleda: 52
  • Screenshot_2017-09-13-15-00-22.jpg
    Screenshot_2017-09-13-15-00-22.jpg
    79,3 KB · Pregleda: 51
  • Screenshot_2017-09-13-15-10-19.jpg
    Screenshot_2017-09-13-15-10-19.jpg
    103,6 KB · Pregleda: 49
  • Screenshot_2017-09-13-15-12-51.jpg
    Screenshot_2017-09-13-15-12-51.jpg
    76,6 KB · Pregleda: 46
  • Screenshot_2017-09-13-15-13-04.jpg
    Screenshot_2017-09-13-15-13-04.jpg
    100 KB · Pregleda: 47
  • Screenshot_2017-09-13-15-14-56.jpg
    Screenshot_2017-09-13-15-14-56.jpg
    99,6 KB · Pregleda: 47
  • Screenshot_2017-09-13-15-19-16.jpg
    Screenshot_2017-09-13-15-19-16.jpg
    104,9 KB · Pregleda: 48
  • Screenshot_2017-09-13-15-22-37.jpg
    Screenshot_2017-09-13-15-22-37.jpg
    76,8 KB · Pregleda: 51
  • Screenshot_2017-09-13-16-17-28.jpg
    Screenshot_2017-09-13-16-17-28.jpg
    62,6 KB · Pregleda: 50
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
215
@anonymvs
Jasno mi je sve to i komplet sam je ubacio kako si je skockao.
Ranije kada sam imao vise vremena i ja sam ponesto prepravljao u IGO Primo i radio skockanu verziju iste i znam koliko imate posla da bi sve funkcionisalo kako treba.
Ova tema o IGO koju je Vlad pokrenuo mnogo je posecena i najaca je u regionu i sire.
Ja se dosada nijesam ukljucivao na NexGen jer sam koristio Primo ali NexGen preuzima primat.
Puno uspjeha u radu.
 
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
57
Evo i ja se resavam da idem na NextGen. Jedino, jos nisam video neki skin da ima dugme za ubacivanje kamere koju prolazim, ako nije vec bila upisana. Obzirom da dosta putujem, to dugme imam i na klasicnom GPS, a i na Primo na mobilnom, pa mi fali na NextGen.

Uzgred, kad smo kod Primo, on kreira fajl "SpeedcamUpdates.spud" koji ne mogu da konvertujem u txt i ucitam u svoj standardni fajl sa kamerama. Isti takav fajl iz iGO8.3 uvek mogu da konvertujem u txt bez problema (sa programom iGO2SpeedCam). Bas me zanima da li ce NextGen kreirati citljiv, ili necitiljiv fajl.

Ovo radim vec godinama i uvek spojim, pa i objavim (i ovde) fajl za "celi Balkan", tj. ExYU plus sve okolne zemlje.

Zna li neko kako da fajl "SpeedcamUpdates.spud" od Primo-a konvertujem u txt?
 
Član
Učlanjen(a)
15.04.2011
Poruka
1.374
UX dodatak za prekrsajne kamere
Modifikovan


Uradjene su neke modifikacije za sam dodatak za UX folder.


Koristiti iskljucivo dodatni Spisak prekrsajnih kamera iz priloga.

Zamolio sam @navigas da testira i iznese zakljucke jer je najopsirniji(gori nego Wikipedia)

Ideju smo pokrenuli sa BD, Bocky72 je dao kontakte ...

Posebno bih se zahvalio drugaru Frontzosd koji je ovo sve skockao i dao na koricenje.
Kolega, mozes libda obnovis link za ovaj modifikovani ux dodatak za prekrsajne kamere?

Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока
 
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
916
Evo i ja se resavam da idem na NextGen. Jedino, jos nisam video neki skin da ima dugme za ubacivanje kamere koju prolazim, ako nije vec bila upisana. Obzirom da dosta putujem, to dugme imam i na klasicnom GPS, a i na Primo na mobilnom, pa mi fali na NextGen.
Uzgred, kad smo kod Primo, on kreira fajl "SpeedcamUpdates.spud" koji ne mogu da konvertujem u txt i ucitam u svoj standardni fajl sa kamerama. Isti takav fajl iz iGO8.3 uvek mogu da konvertujem u txt bez problema (sa programom iGO2SpeedCam). Bas me zanima da li ce NextGen kreirati citljiv, ili necitiljiv fajl.
Zna li neko kako da fajl "SpeedcamUpdates.spud" od Primo-a konvertujem u txt
[B]@ppecaxxx[/B], druže, ako si mislio na ovo što sam ilustrovao slikama u prilogu, mogu se u vožnji pamtiti nove prekršajne kamere. Slike Ax (x = 1,2,3) su iz NextGen Israel, Bx iz NextGen Avic.
Tapneš na lokaciju na putanji,u Israel ti ponudi dugme sa kamerom. U Avic nisam našao nešto slično, ali kada tapnem na lokaciju u vožnji, pojavi se ona strelica "na gore" (u desnom uglu), tapnem na nju i ponudi se "Dodaj tačke upozorenja". Ostaje da se i u jednoj i drugoj verziji tapne na "Sačuvaj"...
Što se tiče tvog drugog pitanja, konverzije *.spud u *.txt, mislim da bi to trebalo da može da se odradi programom Spudigo. Kada budem pri računaru, probaću i dodati kao EDIT.

EDIT : Spudigo
@ppecaxxx, u prilogu je Java aplikacija Spudigo. To znači da moraš da imaš instaliranu Javu na računaru. Prvo raspakuj Pudigo.zip u folder. Pokreneš *.jar aplikaciju i otvori se program. Učitaš *.spud fajl i u desnom prozoru vidiš te kamere. Kada klikneš na Export, tj. "T Export txt" ili Ctrl+T, snimiš taj fajl u *.txt formatu koji možeš nezavisno otvoriti i videti šta je upisano. Pokušao sam da ubacim sve podatke iz tog txt fajla u postojeći fajl Prekršajne kamere ali ne ide prosto Copy-Paste već moram podatak po podatak da kopiram i prenosim u fajl Prekršajne kamere...U svakom slučaju, pravilno se konvertuje spud u txt. Jedino mi je konverzija "pojela" jedan red ali nisam proučavao zašto...Nadam se da će ti ovo koristiti...
 

Prilozi

  • A1.jpg
    A1.jpg
    92 KB · Pregleda: 37
  • A2.jpg
    A2.jpg
    90,3 KB · Pregleda: 36
  • A3.jpg
    A3.jpg
    71,5 KB · Pregleda: 34
  • B1.jpg
    B1.jpg
    51,8 KB · Pregleda: 35
  • B2.jpg
    B2.jpg
    56,1 KB · Pregleda: 36
  • B3.jpg
    B3.jpg
    57 KB · Pregleda: 36
  • Spudigo.zip
    389,2 KB · Pregleda: 1
  • Spudigo 1.jpg
    Spudigo 1.jpg
    212 KB · Pregleda: 30
  • Spudigo 2.jpg
    Spudigo 2.jpg
    212,7 KB · Pregleda: 31
  • Spudigo 3.jpg
    Spudigo 3.jpg
    210,4 KB · Pregleda: 28
Poslednja izmena:
Natrag
Top