Galaxy j5-reklame

Član
Učlanjen(a)
11.12.2010
Poruka
23
Svremena na vreme mi iskacu reklame kad Sam online razinog sadrzaja. Nema veze Dali koristim pregledac ili ne. Da li moze to da se onemoguci il moram opet sistem da dizem novi? Prosli put kad se to desavalo i dignem novi sistem i instaliram neke programe nije se desavalo no kad sam neke aplikacije instaliro sa foruma sto se nude (kao sto je mount dandelinepro isl) a free su kao da se tada pojavilo. Pozdrav
 
Učlanjen(a)
05.12.2015
Poruka
1.262
Jedno od resenja je aplikacija Greenify
besplatna verzija:
HTML:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oasisfeng.greenify&hl=en
pro verzija:
HTML:
http://mobilism.org.in/2017/02/28/greenify-v3-2-2-final-donate/
Ovom aplikacijom je moguce uspavati bukvalno sve ostale apk, cak i systemske ali je za to potreban root.
Aplikacije budu samo uspavane kao i svi njeni procesi ali klikom na nju pokrece se bez ikakvih problem (ili ih veza sa nekom drugom apk moze probuditi).
Po zakljucavanju ekrana sve selektovane apk koje su koriscene u roku od nekoliko minuta ce ponovo biti uspavane.
Napominjem da Greenify naj bolje radi na rutovanim uredjaima i to kao modul xposed-a mada sa ogranicenim funkcijama radi i na uredjaima koji nisu rutovani, (moguce je samo uspavljivanje kosisnickih aplikacija).
Dobra stvar kod Greenify je bez obzira da li se uspavaju korisnicke ili systemske apk nista se ne gubi na funkcionalnosti uredjaja, a uspavljivanjem apk koje ne moraju stalno da budu aktivne se dobia mnogo, od znatno manje zauzetosti memorije do povecanja brzine uredjaja jer ce pozadinski procesi i kesirani podaci biti svedeni na neophodni minimum.
 
Član
Učlanjen(a)
11.12.2010
Poruka
23
Koje sve aplikacije sistemske mogu da se uspavaju na androidu i kako da znam koja aplikacija mi emituje reklame da bih je uspavo?
 
Učlanjen(a)
05.12.2015
Poruka
1.262
Sve systemske aplikacije koje ti nisu potrebne da budu aktivne i naravno nisu od bitnog znacaja za rad samog uredjaja kao i korisnicke to jest apk koje si ti sam naknadno instalirao (mogu biti uspavane ili zamrznute). Tipa igrice i ostale apk su one koje naj cesce prave probleme sa reklamama.
Primer kako je to reseno na Samsung Galaxy S7:
Aplikacije koje su uspavane:
HTML:
https://drive.google.com/file/d/0B4PeLnAOzkmVV2p3TmxHMWVocFk/view?usp=sharing
Aplikacije koje su zamrznutne:
HTML:
https://drive.google.com/file/d/0B4PeLnAOzkmVZWNUeHdKNEFtX2M/view?usp=sharing
Sad sto se tice reklama jedan od naj boljih nacina da ih se resis je (obavezan root) xposed modul MinMin Guard (ili neka slicna specializovana apk za tu namenu), a malo losija varijanta je Lucky Patcher jer ne funkcionise na svakoj apk a i posle svakog updates te apk moras ponovo da brises ads i naravno vezan je samo za google ads.
1.png 2.png 3.png
Ako zelis da konkretno otkrije koja apk izbacuje reklame imas vise nacina:
pokrenutu servisi i kesirani procesi u systemu ili iz neke od apk kao Greenify.
Kad zatvoris proces ili uspavas tu apk reklama vise nece biti.
4.png 5.png6.png 7.png
U sustini systemske apk ne prave problem sa reklamam vec one koje si ti instalirao (korisnicke apk). Kad ih uspavas sve (nepotrebne) vise ti nece biti bitno koja apk izbacuje reklame jer reklama vise nece biti. To sa reklamama je cest slucaj sa igricama i nekim glupim "azi" aplikacijama koje nisu sposobne da same zarade neki dinar pa onda to rade kroz reklamu. Sve normalne i kvalitetne apkne ne insistiraju na reklamama.
 
Član
Učlanjen(a)
11.12.2010
Poruka
23
Nemam ni jednu igricu a od aplikacija imam samo navigon 5.7.1 cracked, system tunerpro, link2sd,, luckypatcher, bussybox, ti sam instaliro mada imo sam jos par za vreme i neke maslacke ko pozadinu ali posle pojave reklama sam ih izbriso. Dal je moguce da su mi reklame ostale instalirane u sistem posebno? Inace rutovan mi je telefon
 
Učlanjen(a)
05.12.2015
Poruka
1.262
Sve reklame moraju da budu vezane za neku apk a postoji mogucnost da je neka od apk instalirala neku drugu apk koja sad i posle deinstalacije te prve i dalje izbacuje reklamu. Primer cerina drugarica skoro dolazi sa s6 gde na svakih 5 minuta se pojavljuje neka reklama za igricu a u telefonu nema nista od igrica sve noramalne apk. Ispostavilo se da je ona zbog drustvenih mreza kao facebook, instagram itd instalirala tastaturu sa slicicama keyboard motion koja je non stop izbacivala reklame. Cak i apk koje sluza za ciscenje systema kao na primer CCleaner ili Clean Master isto umeju da izbacuju reklame. Ja ih imam instalirane (pogledaj prvi video) ali su uspavani i sa njima nemam problema. Kad mi zatrebaju kliknem pokrenem ocistim to sto hocu i po zkalucavanju ekrana Greenify odradi svoj posao i upava ih jer mi nisu potrebne stalno. Zabluda je i pogresno misljenje da apk koje sluze za ciscenje systeme treba da budu stalno aktivne. To je pogresno. Samo zauzimaju memoryju i usporavaju uredjaj. Ako pogledas drugi video gde su zamrznute apk videces da je tu i avst antivirus i eset mobile znaci imam dva antivirusa ali su zamrznuti oba jer su oni malo naporniji od obicnih apk pa ih je nemoguce upavati sa Greenify. U stvari mozes da ih uspavas ali cim ti stige primera radi sms on se ponovo sam aktivira zato sam ih zamrznuo aplikacijom app diabler. Kad mi zatrebaju odmrznem skeniram ceo uredjaj i ponovo zamrznem jer zamisli da obadva antivisusa rade odjednom kao i ostale apk to bi bila prava propast i za brzinu uredjaja i za bateriju.
 
Učlanjen(a)
05.12.2015
Poruka
1.262
Kod mene je j5. Jel moze i za njega isto?
Neki fajlovi su isti neki ne probacu da ti pomognem oko instalacije xposeda
Da probam da ti pomognem...
Telefon mora da ti je root i da imas instaliran twrp
Instaliraj ovaj xposed instaler (kao bilo koju apk)
HTML:
https://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=3921508&d=1477916609
pokrenes i vidis koji framework ti je poreban:
Screenshot_20170416-152800.png
onda skines framework koji odgovara informacijama koje si dobio za tvoj telefon i to naj noviju verziju i onaj koji sam podvukao za samsung je obavezan by wanam.
HTML:
https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=37508
Skines naj noviju poslednju verziju 87.1 koja odgovara tvom uredjaju (lollipop ili Marshmallow to jest xposed-v87.1-sdk23-arm-custom-build-by-wanam-20161125.zip ili xposed-v87.1-sdk23-arm64-custom-build-by-wanam-20161125.zip i obavezno uninstaler.
Sve se svodi na
Marshmelow sdk23-arm ili sdk23-arm64
LolliPop sdk22-arm ili sdk22-arm64
to je ono glavno sta trebas proveriti kod sebe i na osnovu toga skidas pravi framework.
Obadva fajla prebacis na sd card i sa twrp instaliras framework zip. ako dodje do boot lop onda jednostavno instaliras framework uninstaler i sve se vrati na normalu. Po instalaciji mora da prodje odredjeno vreme nekada i do pola sata dok se ne zavrsi config systema pa treba biti strpljiv. Posle toga u xposedu treba aktivirati sve module od Lucky Patcher i Greenyfy itd cak i taj link2sd koji koristis postoji mnogo bolja verzija kao xposed modul.
Bitno je samo da pre instalacije za svaki slucaj skines oficial os za tvoj telefon
HTML:
http://samsung-updates.com/
i to neki od sim free regiona tipa DBT ili pronadji tvoj originalni trenutni rom.
Ostala uputstva oko instalacije mozes da pratis ovo iz posta za S7 jer je postupak instalacije isti.
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top