Usb device not recognized?

Član
Učlanjen(a)
20.05.2013
Poruka
244
Iskljucio sam bio kuciste, povadio sve pozadi da bih ga ocistio unutra,vratio sve kako je i bilo i odjednom ne radi mi 3d muzicka kartica(slika1)a pre toga je radila.Nisam tacno zapamtio gde je tacno bila ubodena, u koji usb prikljucak,al ne vidim razlog da je to problem.Dizao sam sistem ponovo samo zbog nje,da je ne bi ucitao,ulazio na razne forume trazio resenja i nista.Izbacuje mi stalno ovo...(slika2 i 3).Ima li mozda ko iskustva sa ovim problemom. slika1.jpg slika2.jpg slika3.jpg
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Nisi ti zbog nje reinstalirao sistem nego zbog onog Flesha sto ti nije radeo. E sad, kad si reinstalirao sistem, samo instaliraj drajvere sto dolaze uz tu USB karticu i to bi bilo to. Evetualno restart racunara, ali su drajveri kljucni faktor.
Takodje ne zaboravi da instaliras prvo sve drajvere sto dolaze uz tvoju maticnu plocu, pa onda ovo.
 
Član
Učlanjen(a)
20.05.2013
Poruka
244
Nije bitno zbog kartice sam dizao sistem,jel mi je bitniji ton nego igrice,a igrice su posle proradile na Comodo Ice Dragon posle vasih saveta a na mozili nije htelo i dalje sto ne znam..sve dok nisam digo sistem a onda su proradile i na moziili.Znam za drajvere,medjutim nije imalo nista uz ovu karticu koja je kupljena na limundu, nova neotpakovana(i radila je super neko vreme dok je nisam izvadio i ubo valjda u drugi usb,i posle vracao probao u svaki usb, ne vredi stalno izbacuje ovo nece i bog) trazio sam po netu nesto od drajvera nisam uspeo da nadjem.Kad je ubacim cuje se normalno onaj kratki zvuk za usb,i onda mi izbaci ovo upozorenje slika 2.
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Nadam se da je nisi vadio sa ukljucenim kompom, jer je u tom trenutku kartica kao deo sitema vrlo osetljiva.
Pretisni desni klik na ove stavke gore i uninstaliraj ih, zatim opet ubaci karticu, ako se ne instalira automatski iz bekapa, skini neki program recimo,
DriverEasy ili
Driver Magician,
..pa vidi sta ti sve hvali.
Takodje pre nego je izbrises iz device managera klikni na nju pa u tabu details vidi ima li neke informacije o imenu nedostajuceg hardvera, da bi znao originalno ime, zbog drajvera.
 
Član
Učlanjen(a)
20.05.2013
Poruka
244
Jesam...jer nisam znao da moze da naskodi ako je izvadim ako je ukljuceno kuciste tj.komp.Gledao sam neka resenja po netu,uglavnom se sve svodi na uninstal drajvere ove na usb,pa na update i restart kompa.Svi drajveri se ponovo instaliraju,samo ovaj nece za muzicku karticu...stalno se pojavi ovo sa slike 3 u koji god usb da stavim.Interesantno i prvi put kad sam je nakacio,nije moglo odmah da je ucita dok nisam probao 2 il 3 puta a onda je proradila.Probao sam driver easy nadje mi koje drajvere nove da skinem,al nemam licencu za program tako da ne mogu nista da uradim kad odem na update drajvera izbaci me iz programa.Nije bitno,nije bila ni skupa kartica mnogo nego me zanima resenje dal ima,i sto odjednom nece radi a radila je...ako ima neko neki drajver za nju na netu link da ostavi,ja nisam uspeo da nadjem ni sta treba ni koji treba,mozda neko bolje zna da nadje.A mozda je covek Bazlik u pravu..i verujem da jeste da je doslo do ostecenja kartice,vadjenjem iz ukljucenog kucista.Nema veze...na kraju krajeva..
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Sta te briga ce kupis drugu, ne ocajavaj. Salim se nemoj je bacas, ..jos. Mi sad samo moze da rizikujemo, recimo skini zadnje Realtekove high definition audio drajvere za zvucne kartice za tvoju verziju Wina i ako imas srece verovatno ce i ovi za usb kartice da budu unutra i instaliraj ih. Zatim udji u kontrolni panel pa na Add Hardware, u padajucem nizu odaberi tu nepoznatu usb spravicu, pa idi na manuelnu instalaciju(prvo probaj automatik za svaki slucaj), znaci da ne ide na automatik nego ce ti da navedes da ti na silu instalira Realtekove drajvere iz padajuceg menija, za taj uredjaj, ako se uopste i snadjes sa ovim.
Aaa, ako ne ...300 dinara u ruke i kupi to, ..a ako i novu zeznes,
..dolazim kod tebe kuci da ti udarim cvrgu posred cela(shala).
 
Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.131
Idi u Device Menager, desni klik na taj Multimedia Controler i update pa navedi na cd koji si prethodno ubacio u cd-rom. Imaš li još uređaja spojenih preko usb porta. Više mi djeluje da imaš problem sa usb portovima i zbog toga neće drajver da pokrije.
 
Član
Učlanjen(a)
20.05.2013
Poruka
244
Bazlik u pravu si ne mogu da se snadjem...skinuo sam drajvere Realtec pa idem na device menager u action gore na add legacy hardwer il kako(ili moze u control panel Realtec al nece mi otvori il ja mlatim)..HyperSnap imam jos uredjaja na usb ono sto ide sve kamera,mis,tastatura ...to radi sve normalno..nema nista odustajem...imam karticu u kompu radi al ne kako treba nesto krci i tako to...moram malo da pomerim dok je nenamestim da ne krci.Pozz svima...a kupicu opet ovu il imate neku preporuku koju da uzmem da nije mnogo skupa na usb...muzicku..
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Kako stvari sada stoje, sve je vec receno, ili to zaista ne radi ili ti s oprostenje negde gresis. Ruku na srce, audio kartice nikad nisu ni bile nesto skupe, a polovne moze da nadjes za 50 dinara na buvljaku od Ciganina(mahom trouglastog oblika, sto Nemci bacaju), a moze i serviser da ti je pokloni. Hehe, nije bas istina da audio kartice nista ne znace, ako se secas legendarnih 286x386 racunara koliko je znacila Sound blaster kartica za zvuk, sve ce ti biti jasno.
Nema ga tu jedan stari clan Jovan111YU koji je postao expert za zvucne kartice, usled svojih abnormalnih problema sa njima. Stvarno mi nedostaje, voleo je one stare igre, a sada je taj deo potpuni zapostavljen. Hajde nema veze, bez muke nema nauke, bas da vidim kako ce da se snadjes na svoje(govorim iz ugla promatraca posto sam ispucao municiju), uzgred ne pretiska se na Realtekovu aplikaciju nego na ikonu Add Hardware. Ajde pa srecno, iskreno se nadam da nece isparis kao nas Jovan, el.. bi to bio hendikep za sve nas, imajuci u obzir krajnje resenje kako si resio svoj problem(nema znanja bez gresaka), iskustvo pre teorije se ovde vise ceni.
Pa ti javi kako je dzumbus resen, ili da ti posaljem @Ziga235da te dokrajcuje zajedno sa kompom i ostalim kucnim inventarom, onako uz-put(shala). Znaci javi sta ces, Ziga ili serviser, hehe ...
P.S ...ne-zaboravi gore pomenute drajvere za chipset(maticnu)

Alternative ...
Nova kartica(ako device manager ne raspoznaje hardwerski ID(kartica crkla))
Servis ...(naivna stavka ...last stand, ko u Projekt Zomboid)
Probati na drugom racunaru karticu..(samo radi Testa prepoznavanja)
Aktiviraj svezu instalaciju preko Microsoft Virtual PC...
... itd ...itd ...
...dodatni Post Skriptum ...(znam da ce kupis novu, jel te mrzi da experimentises).
Hasta La Vista ...Nenad , bang terminated ...
 
Natrag
Top