Ves masina "indesit" problem sa startovanjem?

Učlanjen(a)
14.01.2014
Poruka
122
Pozdrav! kada startam ovu ves masinu blinkaju mi tri lampice nikakvog reagovanja nema i tako beskonacno.Zna li neko resenje?
 
Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.318
gde se nalazi nivostat (kako izgleda) u ovoj masini?
Kada se otvori gornji poklopac masine.Okrugao plasticni deo,koji ima dva kontakta,(zavrtnja) za regulaciju.nemoj slucajno dirati te kontakte rukama,jer su pod naponom,kad je masina ukljucena.Uzmi odgovarajuci odvijac i probaj i jedan i drugi kontakt,mrdni malo levo desno,stim da gledas da ga vratis u isti polozaj(oba kontakta),jer mozes podici nivo vode ili spustiti sto nije dobro ni jedno ni drugo.I to polako po milimetar i na jednu i na drugu stranu.Evo kako izgleda:
Kod:
http://dekom.co.rs/ostali-delovi-za-ves-masine-masina-cena/5293-hidrostat-ves-masine-indesit-c00111493.html
 
Učlanjen(a)
14.01.2014
Poruka
122
zaboravio sam reci prilikom ukljucivanja masine na kablu ne blinkaju lampice odmah vec posle nekih 2-3 minuta
 
Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.318
nema nikakvu reakciju, osim ovo gore sto sam naveo.
Onda nivostat nije ispravan sigurno.Nije ona mnogo skupa,ona slika sto sam ti je poslao,sigurno ima i jeftinija da se nadje,cak i u Indasitovom servisu,sto bi bilo i najbolje nabaviti.To nije tesko zameniti,ali ako nisi imao dodira s tim,vidi sa nekim od drugara ili poznanika ko to zna.zamena je za 5 minuta.Ili je na programatoru otisao taj kontakt za kretanje i nema spoj.To je vec komplikovanije,za popraviti,a sam programator dosta skuplji.
 
Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.318
Proveri i dal ti se vrata dobro zatvaraju.Ima tamo i signalizacija za vrata,jer ako nisu dobro zatvorena isto nece nista da krene.Znaci moze biti i bravica od vrata.
 
Učlanjen(a)
12.10.2016
Poruka
1.237
"jolemisa" sve si lepo rekao. Znaci prva stvar dali dobija struju sa uticnice. Dali prekidac na ves masini dobro radi, on moze biti poseban ili u sklopu programatora, pa onda na sta ja najvise sumnjam (mada si i ti to pomenuo) to su vrata. Ne samo da trebaju da budu dobro zatvorena, nego sa unutrasnje strane imaju sklopku (bimetal) koji zna da otkaze i masina nemoze da startuje.
 
Natrag
Top