Kako se izvrću stihovi iz Biblije u cilju dokazivanja lažnih učenja?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Sele,jedno je zbog zdravlja nešto raditi a sasvim drugo iz verskih.
Pavle naziva osobe koje brane hranu i koje brane brak da su u njimaduhovi đavolski,dakle,to je primarno za znati a ne šta ima manje masnoće i sl.
Ko hoće zaista zdravo da se hrani neka ide u Venecuelu jer sve ostalo je debelo kontaminirano svime i svačim.
Nije ovde sporno zdravlje već diktat šta se sme a šta nesme jer dele hranu po čistoći ne znajući da je ta hrana delena posle potopa zbog službe u šatoru a kasnije u Hramu.
Za Jevreje i dalje važi jer će ponovo biti sveštenici u Hramu i zato na kraju u Isaiji 66 pominje pobijene koji jedu svinje jer je Jevrejima određena hrana zbog službe.

Duh Sveti dolazi po veri a ne po trbuhu zato spasenje ne ide nipočem drugom sem VERE.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tako je antonija, Bog želi da čovek bude zdrav, fizički pa i duhovno, a fizičko i duhovno zdravlje su usko povezani "jer što čovek pojede u to se pretvara" kaže jedna poslovica.

Sve što je Bog dao za čovekov fizički razvoj - nalazi se u prirodi.
Ako neko ne može bez mesa, može jesti one vrste koje ne sadrže štetne masnoće.

Svinjsko meso je nešto najodvratnije, samo što mesni proizvodi prolaze kroz fabričku obradu, i u njega se stavljaju različiti preparati koji menjaju ukus, miris, boju, itd, da čoveku bude primamljivije, a svi ovi preparati i dodaci su štetni i kancerogeni.

U jednoj jabuci nalazi se više pozitivnih materija, nego u toni čajne kobasice..

Ako čovek želi da bude zdrav i vitalan - najbolje da ne koristi ništa od toga.

Budi zdrava i vesela.

Pozdrav!
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Opet iz pamfleta Zorana Jovanovića "Crkva i sekte".

ЦРКВА И СЕКТЕ - Зоран Јовановић

(5) НЕДЕЉА И СУБОТА У СВЕТОМ ПИСМУ






Још нешто - " одмор или починак Божији " не можемо схватити буквално, јер се то противи основном појму о Богу као савршеном и свемогућем бићу који никада не престаје да ствара и да ради, као што то и Библија потврђује (Иса. 40.28 ; Јн. 5.16-17). -----------------------------------------------------------------------------------------------------------Pa Bog i nije odmarao radi sebe, nego da da primjer ljudima, zato je subotu i posvetio ljudima. A ne zato što je Njemu trebao odmor.

Даље, Адаму у рају није дата никаква друга заповест (да дели дане на радне и празничне) осим да обрађује и чува Едемски врт, и да не једе од дрвета живота (1Мој. 2.15-17)-----------------------------------------------------------------------------------------------------Pa čim mu je posvetio subotu, znači da mu je dao zapovijest da odmara. Nije mu dao zapovijest da radi svaki dan. Čim neko radi treba i da odmara.


Из текста прве заповести јасно се види - да су заповести дате непосредно израиљцима, а не Адаму како нам то тврде адвентисти, јер Бог говори: " Ја сам Господ Бог твој који сам те извео из земље Мисирске " (2Мој. 20.2) - а Адам није био ничији роб у Мисиру!------------------------------------------------------------------------------------------------------Jel to znači da je Adam mogao da krši 1. zapovijest? Pa zato što i nije bio rob to je dokaz da su sve zapovijesti bile odmah date.
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.399
Pa čim mu je posvetio subotu, znači da mu je dao zapovijest da odmara. Nije mu dao zapovijest da radi svaki dan. Čim neko radi treba i da odmara.


Из текста прве заповести јасно се види - да су заповести дате непосредно израиљцима, а не Адаму како нам то тврде адвентисти,


A zašto kaže da je "sedmi dan" posvećen i blagoslovljen? A kada Izraelcima Bog prenosi Zapovesti preko Mojsija On kaže i koji je to dan u pitanju. Bog jasno kaže da je to Subota. Ako i malo povezujemo stvari videćemo da je "sedmi dan" blagoslovljen i da je posvećen a kasnije vidimo da je to Subota. Takođe svaka Subota je određena da bude "počivanje". Da je u pitanju nekakava "simbolika" ne bi se sedmodnevni ciklus tako strogo ponavljao u Zakonu koji je prenet Mojsiju. Moglo bi se drugačije reće tipa..."odredite sami sebi dan za počinak...jer taj sedmi dan i onako nije stvarnost nego simbolika te imajte na umu da posvetitie neki dan za odmor....". Ne, piše jasno da je taj sedmi dan Subota. Dakle ne radi se o simbolici i ne radi se o tome da su tek Jevreji počeli da praznuju Subotu kao sedmi dan već je to očigledno znao i Adam.

pozz
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.399
Из текста прве заповести јасно се види - да су заповести дате непосредно израиљцима, а не Адаму како нам то тврде адвентисти, јер Бог говори: " Ја сам Господ Бог твој који сам те извео из земље Мисирске " (2Мој. 20.2) - а Адам није био ничији роб у Мисиру!-

Što se tiče teksta prve zapovesti, on govori samo o tome u kojim okolnosima su Jevreji dobili zapovesti. Oni su ih dobili neposredno nakon izlaska iz Misira. Ali to ne znači da oni koji nisu bili u Misiru ne treba da poštuju prvu zapovest. Bog Izraelcima samo pojačava osećaj odgovornosti prema prvoj zapovesti pominjući njihov status pre davanja iste ali to ne ukazuje da oni koji nisu bili u "istoj okolnosti" ne treba da na isti način budu odani Stvoritelju. Logično je da će Gospod tražiti da se poštuje prva zapovest i od onih koji su radi da slede Zakon i da poštuju pravog Boga. Eto Melhisedek car Salimski je bio svštenik Boga Višnjega a nije bio "rob u Egiptu" u vreme Avramovo. Ni mi nismo bili robovi u Egiptu pa Gospod od nas zahteva da poštujemo Jahvea Boga a ne Šivu ili Apolona itd...Zato ni Adam iako nije bio u Misiru ne znači da je kršio prvu Zapovest. To važi i za četvrtu i ostale.

Tako da je neozbiljan argument navesti da Zakon za nas nije obavezujuć zato što nismo bili u istim okolnostima kao Jevreji. Nema smisla ni logike. Upravo ovakvo objašnjenje je vađenje iz konteksta i to žestoko:oopss:
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.260
Dakle ne radi se o simbolici i ne radi se o tome da su tek Jevreji počeli da praznuju Subotu kao sedmi dan već je to očigledno znao i Adam.

pozz

Pavle rece da je simbolika: ''Jer negde reče za sedmi dan ovako: i počinu Bog u dan sedmi od sviju dela svojih. I na ovom mestu opet: neće ući u pokoj moj.''(Jev. 4:4-5) - Pavle ovde povezuje sabat sa ''ulaskom u obecanu zemlju'' i odmorom u toj zemlji. Isto tako on upucuje ljude da nadju odmor u Hristu, sto je ocigledno ''simbolicko povezivanje''.

Pazljivo procitaj 3 i 4 poglavlje Jevrejima poslanice(sa naglaskom na Jevrejima 4:4-5), i videces da je to tako.

Pavle je dobro znao zasto je subota data: ''Sjeti se da si ti bio rob u zemlji egipatskoj... zato ti je zapovjedio Gospod, Bog tvoj, da držiš dan subotnji."(Pnz 5,15) , u skladu sa tim Pavle ovde i pise povezujuci ''sedmi dan'' sa ''ulaskom u obecanu zemlju'' - koja predstavlja odmor!

Dragi brate, ti isto kao i ostali Adventisti gresis.
Lepo je drzati subotu, i ja nikog ne osudjujem za to, ali pismom se to ne moze zapovediti, i mi ne treba druge da prisiljavamo da to cine...
 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pismo izricito zapoveda cetvrtom zapovescu da se drzi Subota kao dam secanja na stvaranje.
Hristos i apostoli su ovaj zakon drzali - jer je krsenje bilo koje zapovesti i u starom i u novom zavetu greh, i koji krsi bilo koju zapovest - on postaje BEZAKONIK, kako kaze novi zavet.
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.399
Pavle rece da je simbolika: ''Jer negde reče za sedmi dan ovako: i počinu Bog u dan sedmi od sviju dela svojih. I na ovom mestu opet: neće ući u pokoj moj.''(Jev. 4:4-5) - Pavle ovde povezuje sabat sa ''ulaskom u obecanu zemlju'' i odmorom u toj zemlji. Isto tako on upucuje ljude da nadju odmor u Hristu, sto je ocigledno ''simbolicko povezivanje''.

Jeste brate, Pavle govori u poslanici Jevrejima da je Subota simbol počinka, ali znaš kakvog počinka? Ako pažljivo čitaš tekst videćeš da se radi o "počinku od dela svojih", Jevrejima 4,10. Pavle to upravo i kaže:"Jer koji uđe u pokoj njegov, i on počiva od dela svojih, kao i Bog od svojih". Dakle ovde Pavle zapravo govori o "opravdanju verom" kroz Hrista koje zapravo podrazumeva "počinak od dela naših" jer se ne spasavamo svojim dobrim delima već verom kroz Hrista te tako i mi znajući to možemo kako Pavle kaže da :"počinemo od dela svojih" i da prestanemo da mislimo da će nas naša dela opravdati već da se oslonimo na Hrista koji nas menja i posvećuje. E upravo Subota je odličnan simbol tog procesa jer i u Subotu počivamo od "dela svojih" te je to "počivanje od dela svojih" i simbol opravdanja verom. Pavle zapravo nije mogao da nađe bolji opis opravdanja verom nasuprot opravdanja delima nego opisom Subotnjeg počinka. E to je kontekst Pavlovog govora o sedmom danu a ne pitanje da li je sedmi dan prevaziđen ili ne. Ovo je samo divna usporedba subotnjeg počinka i opravdanja verom. E zato je upravo Subotnji počinak neophodan da bi se ova simbolika mogla razumeti.

Pozdrav.
 
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
979
O Jovane dobro nam dosao....dobro si komentirao ovaj tekst...samo nastavi tako....
 
Natrag
Top