Sastavi za osnovnu i srednju školu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533

Sve sto vam treba za osnovnu skolu mozete naci klikom OVDE
Sve sto vam treba za srednju skolu mozete naci klikom OVDE






Ovo neka bude tema u kojoj ćemo stavljati sastavi o raznoraznim temama. Pre svega temama koje se pojavljuju u osnovnoj i srednjoj školi iz srpskog jezika.

Ako nekom treba neki sastav, neka to potraži u ovoj temi, a mi ostali ćemo se potruditi da mu ga sastavimo ;)

Evo za početak sastav o "Romeo i Julija"

Nema Sekspirovog dela u kojem se ljubav ne pojavljuje. Za razliku od brojnih dela u kojima ljubavnici uvek imaju svoj kutak gde im niko ne smeta, Romeo i Julija su okruzeni svetom svakodnevnice punim mrznje.
Pri prvom sustretu Romea i Julije vidi se kako izgleda strast, a ne par razmenjenih pogleda kao u nekim ljubavima. Njihova ljubav je tako jaka da ne zna za kompromise. Sekspir ih je opsao kao ljubavnike koji nisu uspeli da nadju mesto u ovom svetu, jer tu nema mesta za nesto tako divno kao sto je njihova ljubav. Svaki trenutak te ljubavi je jedinstven i neponovljiv, da se u njima javlja ogromna strast koja ne obuzima samo telo, vec i razum. Ljubav izmedju Romea i Julije je prevelika da nebi bila tragicna, sto se na kraju i ispostavlja. Svet u kome su Romeo i Julija živeli je bio previše mracan da bi oni tu opstali. Sputavani zbog svojih porodica nije im ostalo izbora vec da lagano zbog obostrane opsednutosti odu putem smrti.
Njihova smrt nije kraj vec ispunjenje njihove ljubavi. Iz sveta koji nije mogao da ih razume cak kada bi i hteo, Romeo i Julija su otisli u drugi gde mogu biti zajedno sami i neometani.


[NOTICE]
Sve zahteve za satave,lektire osnovne i srednje škole postavljajte u forum Skole i Fakulteti

http://serbianforum.org/osnovna-skola/92990-zahtevi-za-osnovnu-skolu.html

http://serbianforum.org/srednja-skola/82276-pismeni-sastavi.html

http://serbianforum.org/srednja-skola/93015-zahtjevi-za-srednju-skolu.html
[/NOTICE]
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
17.09.2009
Poruka
2
sastavi

Treba mi hitno do veceras sastav na temu "Motivi francuskog simbolizma" !!! Sastav bi trebalo da obuhvata motive iz pesama Sarla Bodlera "VEZE" i "ALBATROS" , Artura Remboa "OFELIJA" , Stefana Malarmea "LABUD" i Pol Verlena "MESECINA" !!! Ako neko moze da napise il vec ima sastav na ovakvu il slicnu temu nek napise HVALA UNAPRED!!!!
 
Član
Učlanjen(a)
17.09.2009
Poruka
2
Treba mi hitno do veceras sastav na temu MOTIVI FRANCUSKOG SIMBOLIZMA!!! Sastav obuhvata dela Sarl Bodlera veze i albatros, Pol Verlena mesecina, Artur Remboa ofelija i Stefana Malarmea labud!! Molim vas ako neko moze nek napise nesto! HVALA UNAPRED!!!
 
Učlanjen(a)
30.09.2009
Poruka
1
Sastav

ljudi molim was treba mi sastaw na temu nesto u fazonu pocetak srednje skole :)))))))
 
Član
Učlanjen(a)
30.09.2009
Poruka
1
molim vas hitno je potrebno mi je za veceras ako neko zna koje teme su na pismenom iz srpskog jezika upitanju je prva godina srednje skole
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
01.10.2009
Poruka
1
Da li neko moze da mi pomogne u sastavu:Moj dozivljaj zalaska sunca?
Hitno mi je potrebno.....Nikola-serbia@hotmail.com moja adresa
unaprd hvala
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag
Top