Adventisti

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
1. Dakle Laodikeja (Adventistička Crkva) je dokazala koliko ima LJUBAVI. Jer je taj naziv dao njoj Jakov Vajt – suprug EGW. I odnosi se na Crkvu Laodikeje iz Otkrivenja koja ima sve a ustvari je bola i gosa. I to Adventisti tumače kako oni imaju svu Biblijsku ISTINU, ali nemaju ljubavi!
I to je NAJBOLJE PROVERITI odlaskom u najbližu Adventističku Crkvu. Pošto su oni vukovi u jagnjećoj koži – Nikada vam ovo neće priznati, ali sedenjem u klupama sa njima. Dužim druženjem, upoznavanjem, osporavanjem njihovih nauka, praćenjem kako se ponašaju................ nema šanse da ih posle nekog vremena ne otkrijete!
A dokaz je da ne dozvoljavaju čoveku ni na večeru da ode, a ne da Bog na vikend u prirodu.
Od Laodikejinog posta 1022 do ovog (1026) je prošlo sat i 15 minuta i već je zaključio da nemam odgovor. Jedna od odlika nestrpljenja. A znamo ko je nestrpljiv i kome se žuri.
2. A pogotovu SE MENI NE ŽURI kada su odgovori Adventistima u pitanju. Ja sam se spasio Adventizma. Jasni su mi kao dan. Među prvima sam ukazao na njihovo katastrofalno učenje, na ovoj temi. Tako da i ništa ne odgovorim na nijedan adventistički post do kraja ove teme mirna mi je savest.
3. Čudi me (mrzi me sad da pregledavam postove, nadam se da me ne lažeš) da ti Adrian i Gera nisu odgovorili na ova dva pitanja. Odgovor je vrlo prost. Ali mi prvo moraš reći da li ti misliš da ta navedena stiha nam govore da je za Hrišćane obavezno i spasonosno svetkovanje SUBOTE ili ne. Jer ako misliš da nije, onda nema šta da ti odgovaram – jer i ja tako mislim.
A ako misliš da jeste – Onda ti sledi odgovor. Pošto je tu jasno o čemu se radi! Znači moraš mi povezati ta dva stiha sa spasonomnim i obaveznim držanje SUBOTE za Hrišćane!
Pozdrav



Tacno Sardu, Laodikejska crkva je uspavana, pa prema tome ima i nedostatak ljubavi, ali nigde ne kaze da to nije prava crkva koja nema istinu.
Laodikeja je prava crkva sa potpunom istinom, i njoj je iz razloga stanja u kome se nalazi upucena Laodikejska poruka koju joj upucuje verni i istiniti svedok Isus Hristos, sto znaci da ce se ona duhovno probuditi, i tako probudjena i u sili Svetoga Duha objaviti istinu ovom svetu koji tu istinu ne poznaje, nakon cega ce uslediti hristov dolazak u slavi.

Pitaj ih sam da li su mi odgovorili ako mislis da lazem.

Da, za Hriscane je obavezno i spasonosno ne samo postovanje subote, vec i svih ostalih devet zapovesti, jer jer Bog priznaje samo ispunjenje celovitog zakona.

"Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanjega slovca ili jedne title iz zakona dok se sve ne izvrši.
Ako ko pokvari jednu od ovijeh najmanjijeh zapovijesti i nauči tako ljude, najmanji nazvaće se u carstvu nebeskome; a ko izvrši i nauči, taj će se veliki nazvati u carstvu nebeskome
"( Jevanđelje po Mateju 5. 17 - 19 ).



"Jer koji sav zakon održi a sagriješi u jednome, kriv je za sve, Jer onaj koji je rekao: ne čini preljube, rekao je i: ne ubij. Ako dakle ne učiniš preljube a ubiješ, postao si prestupnik zakona" ( Jakovljeva poslanica 2. 9 - 11 )


Sto se tice pitanja:

1. Zasto je Isus rekao svojim ucenicima govoreci o opsadi i razorenju Jerusalima od strane rimljana 70 godine nove ere:
"MOLITE SE BOGU DA NE BUDE BEZANJE VASE U ZIMU I U SUBOTU"? ( jevandjelje po mateju 24 poglavlje ).


2. I drugo pitanje, sta radi kovceg zaveta sa deset zapovesti na nebu u nebeskoj svetinji nad svetinjama, pred kojim kako novi zavet kaze Isus posreduje kao prvosvestenik? ( otkrivenje Jovanovo 11. 19 ).

Pazi kad budes odgovarao na ova dva biblijska navoda, posebno ovaj o bezanju u subotu, jer ako se ne poznaje literarni i istorijski kontekst ovog Hristovog govora, covek moze pasti u zamku da donosi pogresne zakljucke.
Jehovini svedoci kojima sam u vise navrata ukazao na ovaj tekst iz Mateja 24 poglavlje, su pokasali da se izvuku od ovog pitanja ne poznajuci istorijski kontekst na koji sam im ja kasnije ukazao, i nisu znali sta da mi na to odgovore.

Nisam ja nigde zurio, vec si ti tada na prethodne moje komentare odgovarao u par minuta, a na ova pitanja si utihnuo, pa sam zakljucio da nemas odgovor, ili ih izbegavas..
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Gerakules2,

Da li, prijatelju, u tebi ima imalo želje za istinom i da li makar sada, nakon ovako duge diskusije, uviđaš nelogičnost vaših tumačenja (prijateljski ti govorim)?

Naime, lepo si, kao što se u ovom citatu vidi, priznao da čovek ima objektivnu potrebu za odmorom a svakako si na osnovu Četvrte zapovesti Dekaloga (Zakona 10 zapovesti) mogao da vidiš da je jedna od njenih osnovnih funkcija - uspomena na Stvaranje, što, takođe, ako smo pošteni, ne bismo smeli da sporimo.

Implikacije ovih činjenica, u odnosu na ove tvoje zaključke - koje sam citirao, jesu sledeće:

- Gospod jeste Gospodar Subote i On, kao Takav, svakako može da i sa njom, kako si rekao, učini šta hoće no izvesno je da On nije nelogičan u Svom savršenom - Božanskom postupanju a svakako je nelogično tvrditi da čovek, u Novom zavetu, nema potrebu za odmorom, te, stoga, koliko se može razumeti tvoja poruka, pokušavaš da dokažeš zamenu Subote nedeljom, i u prilog toj ideji navodiš neshvaćenu Pavlovu izjavu iz Poslanice Kološanima kao, navodno, dokaz da je Bog Svoju Svetu zapovest - koju je Lično napisao na kamenim pločama, u ambijentu kojeg ne bi mogao da osmisli ni najmaštovitiji filmski scenarista - ukinuo ljudskim posredstvom, i to izjavom koja je tek deo šireg izlaganja o raznim predmetima. To je, zaista, neprihvatljivo, niti za to može biti razloga.

Stoga budimo istinoljubivi i sagledajmo, uz Njegovu pomoć, sledeće činjenice:

- Njegovo Carstvo, kao i svako carstvo, svakako ne može da opstane bez zakona;

- On će, kao što je pisano, suditi palim anđelima i ljudima a sam pojam suda takođe podrazumeva postojanje zakona;

- Božanstvo je Savršeno (inače ne bi bilo Božanstvo) te je apsurdno tvrditi da je Njegov Zakon nesavršen i da mu je, stoga, trebala ikakva promena;

- On Sam je, naprotiv, rekao da "DOKLE NEBO I ZEMLJA STOJE NEĆE NESTATI NIJEDNE TITLE IZ ZAKONA..."

“Ne mislite da Sam Ja došao da pokvarim Zakon ili Proroke: Nisam došao da pokvarim, nego da ispunim. Jer vam zaista kažem: Dokle nebo i Zemlja stoje, neće nestati ni najmanjega slovca niti jedne title iz Zakona dok se sve ne izvrši. Ako ko pokvari jednu od ovih najmanjih Zapovesti, najmanji nazvaće se u Carstvu Nebeskom…” (Matej 5,17-19) “Jer koji sav Zakon održi a sagreši u jednome, kriv je za sve.” (Jakov, 2,10)

- dakle, Bog jeste Savršen i jeste, zauvek, Gospodar Subote:

“I dan beše petak, i Subota osvitaše. A žene koje behu došle sa Isusom iz Galileje… videše grob i kako se telo metnu. Vrativši se pak pripraviše mirise i miro; i u Subotu ostaše na miru po Zakonu.” (Luka 23,54-56)

Božja Reč jasno govori da su pomenute žene išle sa Spasiteljem iz Galileje i da su, svakako, od Najpogodnije Ličnosti bile poučene da li je ukinuo Subotnu zapovest i Zakon, jer je sigurno da ih ne bi ostavio u neznanju o ovim vrlo važnim pitanjima. Ovaj nedvosmisleni zapis govori u prilog važnosti Božjeg Zakona i nakon Hristovog raspeća, a sa njim i Subote, za koju je jasno rekao da je “načinjena čoveka radi” (Marko 2,27.28).


“A kad seđaše” (Isus) “na Gori maslinskoj, pristupiše k Njemu učenici nasamo govoreći: kaži nam kad će to biti? I kakav je znak Tvojega Dolaska i posletka veka? I odgovarajući Isus reče im: Čuvajte se da vas ko ne prevari.” “Nego se molite Bogu da ne bude bježan vaša u zimu ni u Subotu; jer će biti nevolja velika kakva nije bila od postanja sveta dosad niti će biti.” (Matej 24,3.4.20.21)

"Subota je načinjena ČOVEKA radi..."
(Marko 2,27)

[SUP]9[/SUP] Dakle je ostavljeno još počivanje narodu Božijem.
[SUP]10[/SUP] Jer koji uđe u pokoj Njegov, i on počiva OD DELA svojih, KAO i Bog od Svojih.
(Jevrejima 4,9.10)

Stoga se Pavlova sporna izjava, data u vremenu kada je pitanje važnosti Subote bilo nesporno, tumači nedvosmislenim Svedočanstvima same Biblije, što je takođe viđeno:

Kološ. 2: 13 - 17

Ovaj tekst se ne odnosi na samu Subotu, koja, kao Spomen Stvaranja, nije, niti može biti "sen onoga što treba da dođe", već se Pavle,
u tom vremenu, kada je večna važnost Subote bila nesporna (da apostoli nisu svetkovali Subotu, Jevreji bi ih ubrzo pogubili a u najmanju ruku bi ih neprestano optuživali da je krše, međutim, u Delima apostola nije opisan nijedan takav slučaj, iako su se, najčešće, suočavali upravo Subotom!) slobodno izrazio misleći na Starozavetne obrede koji su se obavljali samo Subotom i na pomenute dane:

“To je SUBOTNA žrtva paljenica svake Subote, osim svagdašnje žrtve paljenice
i naliva njenog. I u početak meseca svojih prinosite Gospodu žrtvu paljenicu…” (4. Mojsijeva 28,10.11)

“Jer po poslednjoj naredbi Davidovoj biše izbrojeni sinovi Levijevi… jer određeni behu da pomažu sinovima Aronovim u službi u domu Gospodnjem…oko hlebova postavljenih i oko beloga brašna za dar i oko kolača presnih i oko tavica, i oko svega što se prži… i da stoje jutrom i hvale i slave Gospoda, i tako večerom. I kad se god prinose žrtve paljenice Gospodu, u Subote, i na mladine i na praznike…” (1. Dnevnika 23,27-31)

“A Jezekija opet uredi redove svešteničke i levitske… za žrtve zahvalne… I odredi deo carski od blaga svojega za žrtve paljenice, što se prinose jutrom i večerom i za žrtve paljenice što se prinose u Subote i na mladine i na praznike, kako je napisano u zakonu Gospodnjem.” (2. Dnevnika 31,3)

To su “jela i pića”, “praznici, mladine i Subote” koje su “sen onoga što šćaše da dođe, a telo je Hristovo”, dok je sama Subota, kao uspomena na Stvaranje, Dan Gospodnji i u Novozavetnom periodu.

Ja tvoju istinu znam! sta ste to vi nama ovde pokazali?Poturate stari zakon,stari zakon je mrtav.
Mi smo u novom zakonu u Hristu,brate a ne u Mojsiju.

“Ne mislite da Sam Ja došao da pokvarim Zakon ili Proroke: Nisam došao da pokvarim, nego da ispunim. Jer vam zaista kažem: Dokle nebo i Zemlja stoje, neće nestati ni najmanjega slovca niti jedne title iz Zakona dok se sve ne izvrši. Ako ko pokvari jednu od ovih najmanjih Zapovesti, najmanji nazvaće se u Carstvu Nebeskom…” (Matej 5,17-19) “Jer koji sav Zakon održi a sagreši u jednome, kriv je za sve.” (Jakov, 2,10)

Pa pise,naravno da pise,pa zasto ste onda iskasapili bibliju?takodje sam naveo stihove,a komentara nigde zasto?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ovaj tekst se ne odnosi na samu Subotu, koja, kao Spomen Stvaranja, nije, niti može biti "sen onoga što treba da dođe", već se Pavle, u tom vremenu, kada je večna važnost Subote bila nesporna (da apostoli nisu svetkovali Subotu, Jevreji bi ih ubrzo pogubili a u najmanju ruku bi ih neprestano optuživali da je krše, međutim, u Delima apostola nije opisan nijedan takav slučaj, iako su se, najčešće, suočavali upravo Subotom!) slobodno izrazio misleći na Starozavetne obrede koji su se obavljali samo Subotom i na pomenute dane:

Pitam te Ko su bili "apostoli"??? Mozda jevreji???A ti kosi? ako si jevrejin onda treba da postujes subotu?A ako drzis samo deo zakona onda si proklet jer nisi obrezan "plotno"

Kako to sen proslosti bila nesporna od onog sta treba doci?Pa apostoli su bili jevreji brate,oni su morali da postuju subotu to je bio zakon koji je licnio njima dan 5 mojsijeva:


1. И Мојсије сазва сав народ Израиљев, и рече им: Чуј Израиљу уредбе и законе, које ћу данас казати да чујете, да их научите и држите их и творите. 2. Господ Бог наш учини с нама завет на Хориву.


3. Није с оцима нашим учинио тај завет, него с нама, који смо данас ту сви живи.


4. Лицем к лицу говорио вам је Господ на овој гори исред огња;


5. Ја тада стајах између Господа и вас, да вам јавим речи Господње, јер вас беше страх од огња и не изиђосте на гору; и рече:


6. Ја сам Господ Бог твој који сам те извео из земље мисирске, из дома ропског,


7. Немој имати богове друге до мене.


8. Не гради себи лик резани, нити какву слику од твари које су горе на небу или које су доле на земљи или које су у води испод земље.


9. Немој им се клањати нити им служити, јер сам ја Господ Бог твој, Бог ревнитељ, који на синовима походим безакоња отаца њихових до трећег и до четвртог колена, оних који мрзе на ме,


10. А чиним милост на хиљадама оних који ме љубе и чувају заповести моје.


11. Не узимај узалуд име Господа Бога свог, јер неће пред Господом бити прав ко узме име Његово узалуд.


12. Држи дан од одмора и светкуј га, као што ти је заповедио Господ Бог твој.(Kome je zapovedio)


13. Шест дана ради и свршуј све послове своје.


14. А седми је дан одмор Господу Богу твом; немој радити никакав посао ни ти, ни син твој ни кћи твоја, ни слуга твој ни слушкиња твоја, ни во твој ни магарац твој, нити које живинче твоје, ни дошљак који је код тебе, да би се одморио слуга твој и слушкиња твоја као и ти.


>>>>>15. И памти да си био роб у земљи мисирској, и Господ Бог твој изведе те оданде руком крепком и мишицом подигнутом. Зато ти је Господ Бог твој заповедио да светкујеш дан од одмора.<<<<<<<<


Dali vidis sta pise????Koga je izveo nas Hrriscane ili jevreje???Kome daje zakone i zasto???Zasto??? zasto je Bog zapovedio da svetkuju subotu?????i kome???

“Jer po poslednjoj naredbi Davidovoj biše izbrojeni sinovi Levijevi… jer određeni behu da pomažu sinovima Aronovim u službi u domu Gospodnjem…oko hlebova postavljenih i oko beloga brašna za dar i oko kolača presnih i oko tavica, i oko svega što se prži… i da stoje jutrom i hvale i slave Gospoda, i tako večerom. I kad se god prinose žrtve paljenice Gospodu, u Subote, i na mladine i na praznike…” (1. Dnevnika 23,27-31)

“A Jezekija opet uredi redove svešteničke i levitske… za žrtve zahvalne… I odredi deo carski od blaga svojega za žrtve paljenice, što se prinose jutrom i večerom i za žrtve paljenice što se prinose u Subote i na mladine i na praznike, kako je napisano u zakonu Gospodnjem.” (2. Dnevnika 31,3)


Pa i ti tako radi ako hoces meni to ne smeta,ja sam primio Hrista i njegovu zrtvu a jevrejske me neinteresuju,jer je to bilo za njih.
pazi tu pise zrtve paljenicwe??? pa nije valjda da i vi to i danas radite?Pa sta ce vam onda Hrist i blagodat??

5 moj 6.

12. Чувај се да не заборавиш Господа, који те је извео из земље мисирске, из куће ропске.

13. Господа Бога свог бој се, и Њему служи, и Његовим се именом куни.


14. Не идите за другим боговима између богова других народа, који су око вас.


15. Јер је Бог ревнитељ, Господ Бог твој усред тебе, па да се не би разгневио Господ Бог твој на те и истребио те из земље.
16. Немојте кушати Господа Бога свог као што Га кушасте у Маси.


17. Држите добро заповести Господа Бога свог и сведочанства Његова и уредбе Његове, које ти је заповедио,(kome zapoveda????)


18. И чини што је право и добро пред Господом, да би ти било добро и да би ушао у добру земљу, за коју се заклео Господ оцима твојим, и да би је наследио,

21. Онда кажи сину свом: Бејасмо робови Фараонови у Мисиру, и изведе нас Господ из Мисира руком крепком,
22. И учини Господ знаке и чудеса велика и зла у Мисиру на Фараону и на свему дому његовом пред нама,
23. А нас изведе оданде да нас уведе у земљу за коју се заклео оцима нашим да ће нам је дати.
24. И заповеди нам Господ да вршимо све ове уредбе бојећи се Господа Бога свог, да би нам било добро свагда и да би нас сачувао у животу, као што се види данас.(i zapovedi Gospod da vrse sve ove zakone kome???)

Sta posle ovih stihova da ti kazem brate??Mozda ovo!!!

Ми који смо по природи Јудејци, а не грјешници из незнабожаца,

(Зач. 203).

16. Па знајући да се човјек не оправдава дјелима закона него вјером Исуса Христа, и ми повјеровасмо у Христа Исуса, да се оправдамо вјером Христовом а не дјелима закона, јер се дјелима закона ниједно тијело неће оправдати.
17. Ако ли се ми, који тражимо да се оправдамо у Христу, нађосмо и сами грјешници, је ли онда Христос слуга гријеху? Боже сачувај!

18. Јер ако опет зидам оно што развалих, показујем се да сам преступник.


19. Јер ја законом закону умријех, да Богу живим. Са Христом се разапех;

20. А живим - не више ја, него живи у мени Христос; а што сад живим у тијелу, живим вјером Сина Божијега, који ме заволи и предаде себе за мене.


21. Не одбацујем благодат Божију; јер ако праведност кроз закон бива, онда Христос узалуд умрије.

---------------------------------------------------------------------

Eda li je dakle zakon protivan obećanjima Božjim? Bože sačuvaj! Jer da je dan zakon koji može oživeti, zaista bi od zakona bila pravda. 22 Ali pismo zatvori sve pod greh, da se obećanje dade kroz veru Isusa Hrista onima koji veruju. 23 A pre dolaska vere bismo pod zakonom čuvani i zatvoreni za veru koja se htela pokazati. 24 Tako nam zakon bi čuvar do Hrista, da se verom opravdamo. 25 A kad dođe vera, već nismo pod čuvarom. 26 Jer ste vi svi sinovi Božji verom Hrista Isusa; 27 Jer koji se god u Hrista krstiste, u Hrista se obukoste. 28 Nema tu Jevrejina ni Grka, nema roba ni gospodara, nema muškog roda ni ženskog; jer ste vi svi jedno u Hristu Isusu. 29 A kad ste vi Hristovi, onda ste seme Avraamovo, i po obećanju naslednici.

Галат 5:1 Стојте дакле у слободи којом нас Христос ослободи, и не дајте се опет у јарам ропства ухватити. 2 Ево jа Павле кажем вам да ако се обрежете Христос вам ништа неће помоћи. 3 А опет сведочим сваком човеку који се обрезује да је дужан сав закон творити.4 Изгубисте Христа, ви који хоћете законом да се оправдате, и отпадосте од благодати. 5 Јер ми духом чекамо од вере наду правде.6 Јер у Христу Исусу нити шта помаже обрезање ни необрезање, него вера, која кроз љубав ради.7 Добро трчасте; ко вам забрани да се не покоравате истини?8 То oдвраћање није од Оног који вас позва. 9 Мало квасца укисели све тесто. 10 Уверен сам за вас у Господу да ништа друго нећете мислити. А који вас буни, сносиће осуду, ма ко био.

Samo ti svetkuj subotu ja nemam nista protiv toga ali nemojte je nama navezivati!!!

-------------------------------------------------------







Pozdrav od Gere.




 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Hmmmm da!!!!treba dobro razmisliti vama adventistima.

1
οψε δε σαββατων τη επιφωσκουση εις μιαν σαββατων ηλθεν μαρια η μαγδαληνη και η αλλη μαρια θεωρησαι τον ταφον

А по вечеру суботном на освитак првога дана недјеље дође Марија Магдалина и друга Марија да огледају гроб.

2
και λιαν πρωι της μιας σαββατων ερχονται επι το μνημειον ανατειλαντος του ηλιου

И врло рано у први дан недјеље дођоше на гроб око сунчанога рођаја.

1
τη δε μια των σαββατων μαρια η μαγδαληνη ερχεται πρωι σκοτιας ετι ουσης εις το μνημειον και βλεπει τον λιθον ηρμενον εκ του μνημειου

А у први дан недјеље дође Марија Магдалина на гроб рано, још док се не бјеше расвануло, и видје да је камен одваљен од гроба.

Gospod je vaskrsao u prvi dan nedelje,dali si ti svestan koji je to praznik za hriscane brate?

24
ο μεν υιος του ανθρωπου υπαγει καθως γεγραπται περι αυτου ουαι δε τω ανθρωπω εκεινω δι ου ο υιος του ανθρωπου παραδιδοται καλον ην αυτω ει ουκ εγεννηθη ο ανθρωπος εκεινος

Син човјечиј дакле иде као што је писано за њега; али тешко ономе човјеку који изда сина човјечијега; боље би му било да се није ни родио онај човјек.

26
εσθιοντων δε αυτων λαβων ο ιησους τον αρτον και ευχαριστησας εκλασεν και εδιδου τοις μαθηταις και ειπεν λαβετε φαγετε τουτο εστιν το σωμα μου

И кад јеђаху, узе Исус хљеб и благословивши преломи га, и даваше ученицима, и рече: узмите, једите; ово је тијело моје.

Лука:24:30 1 Кор.:10:4 1 Кор.:10:16 1 Кор.:11:23

27
και λαβων το ποτηριον και ευχαριστησας εδωκεν αυτοις λεγων πιετε εξ αυτου παντες

И узе чашу и давши хвалу даде им говорећи: пијте из ње сви;



28
τουτο γαρ εστιν το αιμα μου το της καινης διαθηκης το περι πολλων εκχυνομενον εις αφεσιν αμαρτιων

Јер је ово крв моја новога завјета која ће се пролити за многе ради отпуштења гријеха.

Sta mislite sta ce biti stim covekom koji se ne pricescuje?

Moj prorok je Gospod i drugim ja ne verujem,jer me je sam Gospod upozorio:

3
καθημενου δε αυτου επι του ορους των ελαιων προσηλθον αυτω οι μαθηται κατ ιδιαν λεγοντες ειπε ημιν ποτε ταυτα εσται και τι το σημειον της σης παρουσιας και της συντελειας του αιωνος

А кад сјеђаше на гори Маслинској приступише к њему ученици насамо говорећи: кажи нам кад ће то бити? и какав је знак твојега доласка и пошљетка вијека?

Језек.:7:2 Мат.:24:30 1 Сол.:5:1

4
και αποκριθεις ο ιησους ειπεν αυτοις βλεπετε μη τις υμας πλανηση

И одговарајући Исус рече им: чувајте се да вас ко не превари.

Ефес:5:6 Кол.:2:8 Кол.:2:18 2 Сол.:2:3 1 Јов.:4:1

5
πολλοι γαρ ελευσονται επι τω ονοματι μου λεγοντες εγω ειμι ο χριστος και πολλους πλανησουσιν

Јер ће многи доћи у име моје говорећи: ја сам Христос. И многе ће преварити. kao na primer jelena vajtova.



11
και πολλοι ψευδοπροφηται εγερθησονται και πλανησουσιν πολλους

И изићи ће многи лажни пророци и превариће многе.

Дела:20:29 2 Кор.:11:13 1 Тим.:4:1 2 Пет.:2:1 1 Јов.:2:18 1 Јов.:2:26 Јуда:1:4

12
και δια το πληθυνθηναι την ανομιαν ψυγησεται η αγαπη των πολλων

И што ће се безакоње умножити, охладњеће љубав многијех.



13
ο δε υπομεινας εις τελος ουτος σωθησεται

Али који претрпи до краја благо њему.

Јевр.:3:6

14
και κηρυχθησεται τουτο το ευαγγελιον της βασιλειας εν ολη τη οικουμενη εις μαρτυριον πασιν τοις εθνεσιν και τοτε ηξει το τελος

И проповједиће се ово јеванђеље о царству по свему свијету за свједочанство свијем народима. И тада ће доћи пошљедак.

23
τοτε εαν τις υμιν ειπη ιδου ωδε ο χριστος η ωδε μη πιστευσητε

Тада ако вам ко рече: ево овдје је Христос или ондје, не вјерујте.



24
εγερθησονται γαρ ψευδοχριστοι και ψευδοπροφηται και δωσουσιν σημεια μεγαλα και τερατα ωστε πλανησαι ει δυνατον και τους εκλεκτους

Јер ће изићи лажни христоси и лажни пророци, и показаће знаке велике и чудеса да би преварили, ако буде могуће, и избране.

5 Мој.:13:1 Рим.:8:28 2 Сол.:2:9 2 Тим.:2:19 1 Пет.:1:5 Откр.:13:13

25
ιδου προειρηκα υμιν

Ето вам казах напријед. I sta ce meni arije,luter,rusel,miler,jelena,baba vanga,nostradamus itd kad ja imam Gospoda za proroka.On mi rece sve sta ce biti.

35
και επηρωτησεν εις εξ αυτων νομικος πειραζων αυτον και λεγων

И упита један од њих законик кушајући га и говорећи:



36
διδασκαλε ποια εντολη μεγαλη εν τω νομω

Учитељу! која је заповијест највећа у закону?



37
ο δε ιησους εφη αυτω αγαπησεις κυριον τον θεον σου εν ολη καρδια σου και εν ολη ψυχη σου και εν ολη τη διανοια σου

А Исус рече му: љуби Господа Бога својега свијем срцем својијем, и свом душом својом, и свом мисли својом.

5 Мој.:6:5 5 Мој.:10:12 5 Мој.:30:6 Приче:23:26 Мат.:12:29 Лука:10:27

38
αυτη εστιν πρωτη και μεγαλη εντολη

Ово је прва и највећа заповијест.



39
δευτερα δε ομοια αυτη αγαπησεις τον πλησιον σου ως σεαυτον

А друга је као и ова: љуби ближњега својега као самога себе.

3 Мој:19:18 Мар.:12:31 Рим.:13:9 Гал.:5:14 Јаков:2:8

40
εν ταυταις ταις δυσιν εντολαις ολος ο νομος και οι προφηται κρεμανται

О овима двјема заповијестима виси сав закон и пророци.

Eto sad videste i najvece zapovesti od samoga Gospoda.a njih je dve,drzite se toga i ispunice te sve zakone.
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Tacno Sardu, Laodikejska crkva je uspavana, pa prema tome ima i nedostatak ljubavi, ali nigde ne kaze da to nije prava crkva koja nema istinu.
Laodikeja je prava crkva sa potpunom istinom, i njoj je iz razloga stanja u kome se nalazi upucena Laodikejska poruka koju joj upucuje verni i istiniti svedok Isus Hristos, sto znaci da ce se ona duhovno probuditi, i tako probudjena i u sili Svetoga Duha objaviti istinu ovom svetu koji tu istinu ne poznaje, nakon cega ce uslediti hristov dolazak u slavi.

Pitaj ih sam da li su mi odgovorili ako mislis da lazem.

Da, za Hriscane je obavezno i spasonosno ne samo postovanje subote, vec i svih ostalih devet zapovesti, jer jer Bog priznaje samo ispunjenje celovitog zakona.

"Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanjega slovca ili jedne title iz zakona dok se sve ne izvrši.
Ako ko pokvari jednu od ovijeh najmanjijeh zapovijesti i nauči tako ljude, najmanji nazvaće se u carstvu nebeskome; a ko izvrši i nauči, taj će se veliki nazvati u carstvu nebeskome
"( Jevanđelje po Mateju 5. 17 - 19 ).



"Jer koji sav zakon održi a sagriješi u jednome, kriv je za sve, Jer onaj koji je rekao: ne čini preljube, rekao je i: ne ubij. Ako dakle ne učiniš preljube a ubiješ, postao si prestupnik zakona" ( Jakovljeva poslanica 2. 9 - 11 )


Sto se tice pitanja:

1. Zasto je Isus rekao svojim ucenicima govoreci o opsadi i razorenju Jerusalima od strane rimljana 70 godine nove ere:
"MOLITE SE BOGU DA NE BUDE BEZANJE VASE U ZIMU I U SUBOTU"? ( jevandjelje po mateju 24 poglavlje ).


2. I drugo pitanje, sta radi kovceg zaveta sa deset zapovesti na nebu u nebeskoj svetinji nad svetinjama, pred kojim kako novi zavet kaze Isus posreduje kao prvosvestenik? ( otkrivenje Jovanovo 11. 19 ).

Pazi kad budes odgovarao na ova dva biblijska navoda, posebno ovaj o bezanju u subotu, jer ako se ne poznaje literarni i istorijski kontekst ovog Hristovog govora, covek moze pasti u zamku da donosi pogresne zakljucke.
Jehovini svedoci kojima sam u vise navrata ukazao na ovaj tekst iz Mateja 24 poglavlje, su pokasali da se izvuku od ovog pitanja ne poznajuci istorijski kontekst na koji sam im ja kasnije ukazao, i nisu znali sta da mi na to odgovore.

Nisam ja nigde zurio, vec si ti tada na prethodne moje komentare odgovarao u par minuta, a na ova pitanja si utihnuo, pa sam zakljucio da nemas odgovor, ili ih izbegavas..
Sve je tu jasno samo sam hteo da mi potvrdiš da ova dva stiha vezuješ za SUBOTU kao dan od odmora obavezan za Hrišćane:

Откр.11,19 И отвори се црква Божија на небу, и показа се ковчег завета Његовог у цркви Његовој; и бише севања муња, и гласови, и громови, и тресење земље, и град велики.

1. Kovčeg zaveta je nestao. I to misteriozno. Nemamo izvištaj o njegovom nestanku. Pošto je to najveća jevrejska relikvija, apsolutno je nelogično da se ona tako lako izgubila i nestala. Normalno kod Boga ništa nije slučajno, a po najmanje ova stvar. Tako da se tačno zna gde je i zašto je nestala i zašto SE NIKADA NEĆE NI NAĆI!
Ali to je poduža tema. A i tvrda hrana. Odgovoriću ti na to kada izađeš iz krive religije i uđeš u PRAVU;

2. Kovčeg nikako ne može značiti svetkovanje subote, jer mi na Nebu sa duhovnim telom ne možemo kršiti ni jednu zapovest! Tako da 10 zapovesti na Nebu nama ništa ne znače. Kao ni zlatna posuda sa manom, ni aronova ’’procvetala palica’’!
Prve 3 zapovesti, zato što smo nanovorođeni, prošli vaskrsenje i sud!
Da li je moguće da posle ove 3 stvari mi u duhovnom telu ili proslavljenom telu kršimo ove prve 3 zapovesti.
4-ta je ukinuta Hristovom smrću (Kološanima 2:16,17);
Kao ni 5-tu (Jer mnogima roditelji neće biti na Nebu); takođe ne možemo kršiti ni 6-tu zapovest (Ne ubij)u duhovnom telu, jer je to nemoguće, a u proslavljenom jer smo prošli one 3 stvari; kao ni 7-mu(Марко 12,25 Јер кад из мртвих устану, нити ће се женити ни удавати, него су као анђели на небесима.).......... Jednostavno ni jednu!

3. Da kovčeg zaveta u Nebeskoj svetinji predstavlja obavezu svetkovanja SUBOTE! Onda bi Biblija bila velika zamka za sve Hrišćane. U Rimljanima 14:5,6; Galatima 4:9,10 i Kološanima 2:16,17 nam govori da ne postoji dan kao obaveza svetkovanja, a da je uslov je spasenja. Čitav Novi Zavet nas upozorava na 100-tine stvari, a ne upozorava nas na SUBOTU. I sada u jednom ovakvom mističnom stihu (Otk.11,19) mi moramo ukapirati njen značaj za naše spasenje !? Totalna glupost. Toliki JASNI stihovi da ne moramo slaviti SUBOTU – Nasparam jednog NEJASNOG koji nam kaže da moramo!


Matej 24:20 Него се молите Богу да не буде бежан ваша у зиму ни у суботу;

1. Literalni kontekst:

Матеј 24:[SUP]15[/SUP] Кад дакле угледате мрзост опустошења, о којој говори пророк Данило, где стоји на месту светом (који чита да разуме): [SUP]16[/SUP] Тада који буду у Јудеји нека беже у горе; [SUP]17[/SUP] И који буде на крову да не силази узети шта му је у кући; [SUP]18[/SUP] И који буде у пољу да се не врати натраг да узме хаљине своје. [SUP]19[/SUP] А тешко труднима и дојилицама у те дане. [SUP]20[/SUP] Него се молите Богу да не буде бежан ваша у зиму ни у суботу;
O čemu se ovde radi? Koji je dogašaj u pitanju? Da li Armagedon, ili nešto drugo?........
Zna se po Danilu 9:25-27. Opsada Jerusalima u I veku! Puno istotiskih i biblijskih dokaza imamo da se radi o tom događaju.
Znači Hrist UPOZORAVA Jevreje o razrušenju Hrama. A oni poima nemaju za značaj bilo kog dana, osim SUBOTE. Znači njima se obratio i na njihov najprepoznatljiviji jezik im je to opisao. Zima kao nezgodna za bežanje, jer je hladna. A SUBOTA, jer bi morali da krše zakon! Da nose teret, da hodaju više od propisanog broja koraka......... a onda bi se mnogi rađe odlučili za smrt, nego da KRŠE SUBOTU.

2. Da ovaj stih govori o svetkovanju SUBOTE, kao obavezu za Hrišćane, onda bi trebali svetkovati i ZIMU! Jer Hrist isti značaj daje u ovom stihu i suboti i ZIMI.

3. Da je u pitanju SUBOTA, KAO OBAVEZA za Hrišćane, Biblija bi bila u suprotnosti sa samom sobom. Jer nas nigde ne UPOZORAVA za svetkovanje subote, već KONTRA – Da nas niko ne sme osuđivati za subote !!!

Dakle ovaj stih nam ne govori kao obavezu držanja SUBOTE za Hrišćane, već upozorenje Jevrejima šta ih čeka posle Hristove smrti.

Pozdrav
 
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534

Zao mi je, ali opet se koristis cisto subjektivnim misljenjima u onome sto pises i kako tumacis biblijske tekstove.


To je upravo posledica tvog nepoznavanja onoga sto kontekst biblije govori po ovom pitanju, odnosno ukratko receno ti nisi shvatio sustinu Isusovog dolaska na ovaj svet i onoga sto on danas cini na nebu posredujuci za coveka kao novozavetni prvosvestenik u nebeskoj svetinji nad svetinjama, kao i samu svrhu i smisao zakona i starozavetne svetinje koja je slika nebeske.

Ja cu ti izneti potpuno biblijsko tumacenje, a ti prosudi da li je to u skladu sa jasnim otkrivenjima Bozje reci.

U ovoj istini se ujedno nalazi i odgovor koji zakon je ukinut Isusovim dolaskom, i sta je svrha Isusove zrtve i njegove posrednicke sluzbe koju danas obavlja na nebu za palog coveka.

Ovaj biblijski kontekst potvrdjuje da zakon koji je Bog dao preko Mojsija napisavsi ga na dve kamene ploce, i koji je Mojsije stavio u kovceg zaveta nikada nije bio ukinut
, ni jedna zapovest, jer to upravo dokazuje Isusova uloga spasitelja i novozavetnog prvosvestenika.

Takodje, da zapovesti koje je Bog dao Mojsiju postoje i na nebu u originalnom obliku, i nalaze se u nebeskoj svetinji nad svetinjama, smestene u originalnom kovcegu zaveta pred kojim Isus prinosi zasluge svoje prolivene krvi na krstu golgote.
Hajde da vidimo sta biblija kaze o tome:

"I otvori se hram Božji u nebu, i vidje se kovčeg zavjeta njegova u hramu njegovu, i nastade sijevanje munja, i glasovi, i gromovi, i potres zemlje, i tuča velika" ( otkrivenje 11. 19 ).

"Posle toga pogledah, i gle, otvori se hram šatora svedočanstva na nebu.
Iziđoše iz hrama sedam anđela koji imahu sedam zala, obučeni u čiste i bele lanene haljine i opasani po prsima pojasima zlatnim.
" ( otkrivenje 15. 5 ).

Dakle, ovde tekst kaze da na nebu postoji hram ili sator svedocanstva, u starom zavetu nazvan sator od sastanka, u kome se nalazi kovceg sa deset Bozjih zapovesti.

Da vidimo sta stari zavet kaze o tome:

I neka mi načine svetinju, da među njima nastavam;
I Kao što ću ti pokazati sliku od šatora i sliku od svih stvari njegovih, tako da načinite.
I gledaj, te načini sve ovo po slici koja ti je pokazana na gori. ( 2 Mojsijeva 25. 8 - 9 - 40 ).

Tako ćeš podignuti šator po slici koja ti je pokazana na gori. ( 2 Mojsijeva 26. 30 ).

Prema tome, sve ono sto je postojalo nekada na zemlji, svetinja ili sator od sastanka, kovceg zaveta u kome su ploce sa deset zapovesti i svi ostali elementi prisutni unutar svetinje, sve to postoji i na nebu.
E sad pitanje je koja je svrha svega toga.

Ukratko, kao sto znamo Bog je Mojsiju dao svoj moralni zakon
koji je bio smesten u kovceg zaveta u zemaljskoj svetinji nad svetinjama, a koji je trebalo da regulise odnose izmedju stvorenih bica i stvorenih bica sa svojim tvorcem.
Bog je ujedno uspostavio obredni sistem prinosenja krvnih zrtava, pri cemu je svaki Izraelac koji bi prekrsio neku od zapovesti ovog moralnog zakona, morao da donese jedno jagnje i da polaganjem ruku na glavu tog jagnjeta ono bude zrtvovano, pri cemu su gresi tog coveka automatski prelazili na jagnje a njemu samome greh bio izbrisan jer je to jagnje umiralo umesto njega, i on pred Bozjim zakonom proglasen pravednim.

Jagnje je u ovom slucaju u svojoj simbolici pretstavljalo Isusa Hrista koji ce doci i zrtvovati svoj zivot kao nevino Bozje jagnje kako bi otkupio coveka od greha i smrti koje je prouzrokovao prekrsaj Bozjeg zakona.

Svojim prvim dolaskom u zemaljskom telu, i svojom smrcu na krstu Isus je automatski ukinuo ovaj zemaljsji obredni sistem prinosenja zrtava, kao i zemaljsko svestenstvo, i sam postao nas prvosvestenik koji ce od tog vremena sam posredovati u nebeskoj svetinji nad svetinjama pred originalnim kovcegom zaveta u kome se nalaze originalne ploce sa Bozjim zakonom, odnosno deset Bozjih zapovesti.
U tom smislu, covek koji danas prekrsi neku od zapovesti Bozjeg zakona ne mora zrtvovati jagnje, jer je Isus vec platio cenu covekovog prestupa, vec dolazi Hristu i on prinosi zasluge svoje krvi pre Bozjim zakonom koji se nalazi u kovcegu u nebeskoj svetinji nad svetinjama.

"A ovo je glava od toga što govorimo: imamo takvog Poglavara svešteničkog koji sedi s desne strane prestola Veličine na nebesima;
Koji je sluga svetinjama i istinitoj skiniji, koju načini Gospod, a ne čovek.
Jer se svaki poglavar sveštenički postavlja da prinosi dare i žrtve; zato valja da i Ovaj šta ima što će prineti.
Jer da je na zemlji, ne bi bio sveštenik, kad imaju sveštenici koji prinose dare po zakonu,
Koji služe obličju i senu nebeskih stvari, kao što bi rečeno Mojsiju kad htede skiniju da načini: Gledaj, reče, da načiniš sve po prilici koja ti je pokazana na gori" ( Jevrejima 8. 1 - 5 ).

Ali došavši Hristos, poglavar sveštenički dobara koja će doći, kroz bolju i savršeniju skiniju, koja nije rukom građena, to jest, nije ovog stvorenja,
Ni s krvlju jarčijom, niti telećom, nego kroz svoju krv uđe jednom u svetinju, i nađe večni otkup.
Jer ako krv junčija i jarčija, i pepeo juničin, pokropivši njom opoganjene, osvećuje na telesnu čistotu;
A kamoli neće krv Hrista, koji Duhom Svetim sebe prinese bez krivice Bogu, očistiti savest našu od mrtvih dela, da služimo Bogu Živom i Istinitom?
I zato je novom zavetu posrednik, da kroz smrt, koja bi za otkup od prestupaka u prvom zavetu, obećanje večnog nasledstva prime zvani.
Jer gde je zavet valja da bude i smrt onog koji čini zavet.
Jer je zavet po smrti potvrđen: budući da nema nikakve sile dok je živ onaj koji ga je načinio.
Jer ni prvi nije utvrđen bez krvi.
Jer kad Mojsije izgovori sve zapovesti po zakonu svom narodu, onda uze krvi jarčije i teleće, s vodom i vunom crvenom i isopom, te pokropi i knjigu i sav narod.
Govoreći: Ovo je krv zaveta koji Bog načini s vama.
A tako i skiniju i sve sudove službene pokropi krvlju.
I gotovo sve se krvlju čisti po zakonu, i bez prolivanja krvi ne biva oproštenje.
Tako je trebalo da se obličja nebeskih ovima čiste, a sama nebeska boljim žrtvama od ovih.
Jer Hristos ne uđe u rukotvorenu svetinju, koja je prilika prave, nego u samo nebo, da se pokaže sad pred licem Božijim za nas;
Niti da mnogo puta prinosi sebe, kao što poglavar sveštenički ulazi u svetinju svake godine s krvlju tuđom:
Inače bi On morao mnogo puta stradati od postanja sveta; a sad jednom na svršetku veka javi se da svojom žrtvom satre greh.
I kao što je ljudima određeno jednom umreti, a potom sud:
Tako se i Hristos jednom prinese, da uzme mnogih grehe; a drugom će se javiti bez greha na spasenje onima koji Ga čekaju.

( Jevrejima 9. 11 - 28 ).

Zato i može vavek spasti one koji kroza Nj dolaze k Bogu, kad svagda živi da se može moliti za njih.
Jer takav nama trebaše poglavar sveštenički: svet, bezazlen, čist, odvojen od grešnika, i koji je bio više nebesa;
Kome nije potrebno svaki dan, kao sveštenicima, najpre za svoje grehe žrtve prinositi, a potom za narodne, jer On ovo učini jednom, kad sebe prinese.
Jer zakon postavlja ljude za sveštenike koji imaju slabost; a reč zakletve koje je rečena po zakonu, postavi sina vavek savršena. ( Jevrejima 7. 25 - 28 ).

Prema tome, zakon nikada nije ukinut, ni jedna zapovest, one su zapisane na nebesima i pretstavljaju temelj Bozje vladavine i na nebu i na zemlji i uslov spasenja.
Prekrsaj ovog zakona je greh isto toliko u novom zavetu koliko i u starom, s time da je Isus taj koji posreduje za nas i opravdava nas pred tim zakonom a ne vise zrtvovanje zivotinje.
Zato je Apostol Jovan i izrekao jednu veliku istinu koja glasi

"Dečice moja! Ovo vam pišem da ne grešite; i ako ko sagreši, imamo zastupnika kod Oca, Isusa Hrista pravednika,
I On očišća grehe naše, i ne samo naše nego i svega sveta.
I po tom razumemo da Ga poznasmo, ako zapovesti Njegove držimo.
Koji govori: Poznajem Ga, a zapovesti Njegove ne drži, laža je, i u njemu istine nema;
A koji drži reč Njegovu, u njemu je zaista ljubav Božija savršena; po tom poznajemo da smo u Njemu.
Koji govori da u Njemu stoji, i taj treba tako da hodi kao što je On hodio" ( 1 Jovanova 2. 1 - 6 ).


Sto se tice teksta koji kaze: "MOLITE SE BOGU DA NE BUDE BEZANJE VASE U ZIMU I U SUBOTU"? ( jevandjelje po mateju 24 poglavlje ), opet se koristis svojim subjektivnim misljenjem.

Ovde se radi o najpoznatijem Tipoloskom govoru Gospoda Isusa Hrista, u kome je on kroz dogadjaje koji su trebali da se dogode 70 godine nove ere, odnosno razorenje Jerusalima, ukazao i na dogadjaje koji treba da se odigraju neposredno pre njegovog slavnog dolaska.

Dakle on se ovde ne obraca samo Jevrejima, vec i svima ostalima koji budu ziveli u vreme razorenja Jerusalima, kao i u vreme neposredno pre samog njegovog dolaska kada ce se dogoditi progonstvo Hriscana.

Prema tome Isus ovde kaze da se verni mole Bogu da ne bude bezanje njihovo u zimu zato sto je hladno, i sto su takvi vremenski uslovi vrlo sutrovi za sam beg pred progonstvom, bez hrane i odece.
Takodje on kaze da ne bude bezanje u subotu, zato sto je to sveto vreme mira i radosti, vreme kada covek odlazi u hram na molitvu, i ima jednu prisnu zajednicu sa Bogom u porodicnom krugu i slavljenju tvorca.

Ovo su tako jednostavne istine da ih moze razumeti i malo dete.


Bas tako!ali koje su to isusove zapovesti?koliko ja znam on nam je dao dve zapovesti.
Opet yi propovedas sadukejstvo,farisejstvo koje je bazirano samo na tori.



16. Па знајући да се човјек не оправдава дјелима закона него вјером Исуса Христа, и ми повјеровасмо у Христа Исуса, да се оправдамо вјером Христовом а не дјелима закона, јер се дјелима закона ниједно тијело неће оправдати.


Sta ovde nije jasno u ovom stihu?i sta to nije jasno uovom dole?

Галат 5:1 Стојте дакле у слободи којом нас Христос ослободи, и не дајте се опет у јарам ропства ухватити. 2 Ево jа Павле кажем вам да ако се обрежете Христос вам ништа неће помоћи. 3 А опет сведочим сваком човеку који се обрезује да је дужан сав закон творити.4 Изгубисте Христа, ви који хоћете законом да се оправдате, и отпадосте од благодати. 5 Јер ми духом чекамо од вере наду правде.6 Јер у Христу Исусу нити шта помаже обрезање ни необрезање, него вера, која кроз љубав ради.7 Добро трчасте; ко вам забрани да се не покоравате истини?8 То oдвраћање није од Оног који вас позва. 9 Мало квасца укисели све тесто. 10 Уверен сам за вас у Господу да ништа друго нећете мислити. А који вас буни, сносиће осуду, ма ко био.

Ladokeja brate tebi niko ne brani da verujes u to sto pises,ali nemoj nas da uvlacis u jevrejske zakone jer mi imamo Hrista,a ne Mojsija.

Mojsije je za jevreje a Hrist je za ceo svet.

Pozdrav od Gere.
 
Poslednja izmena od urednika:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bas tako!ali koje su to isusove zapovesti?koliko ja znam on nam je dao dve zapovesti.
Opet yi propovedas sadukejstvo,farisejstvo koje je bazirano samo na tori.



16. Па знајући да се човјек не оправдава дјелима закона него вјером Исуса Христа, и ми повјеровасмо у Христа Исуса, да се оправдамо вјером Христовом а не дјелима закона, јер се дјелима закона ниједно тијело неће оправдати.


Sta ovde nije jasno u ovom stihu?i sta to nije jasno uovom dole?

Галат 5:1 Стојте дакле у слободи којом нас Христос ослободи, и не дајте се опет у јарам ропства ухватити. 2 Ево jа Павле кажем вам да ако се обрежете Христос вам ништа неће помоћи. 3 А опет сведочим сваком човеку који се обрезује да је дужан сав закон творити.4 Изгубисте Христа, ви који хоћете законом да се оправдате, и отпадосте од благодати. 5 Јер ми духом чекамо од вере наду правде.6 Јер у Христу Исусу нити шта помаже обрезање ни необрезање, него вера, која кроз љубав ради.7 Добро трчасте; ко вам забрани да се не покоравате истини?8 То oдвраћање није од Оног који вас позва. 9 Мало квасца укисели све тесто. 10 Уверен сам за вас у Господу да ништа друго нећете мислити. А који вас буни, сносиће осуду, ма ко био.

Ladokeja brate tebi niko ne brani da verujes u to sto pises,ali nemoj nas da uvlacis u jevrejske zakone jer mi imamo Hrista,a ne Mojsija.

Mojsije je za jevreje a Hrist je za ceo svet.

Pozdrav od Gere.


Gerakules.

Pogresno si shvatio ulogu zakona.
Naravno da se zakonom covek ne opravdava, vec Isusovom zrtvom.
Ali evo pitanja za tebe: Od cega nas Hristos opravdava ako nema zakona koji bi covek krsio, jer jedan tekst kaze "GDE NEMA ZAKONA NEMA NI GREHA"
Dakle od cega nas Hristos opravdava i sta je smisao Isusove sluzbe u svetinji ako nema zakona.

Ja cu ti reci da nas on upravo opravdava i obavlja ulogu u svetinji nad svetinjama za coveka koji kojim slucajem prekrsi neku od zapovesti.
To je sustina starozavetne svetinje i prinosenja krvnih zrtava, to je smisao novozavetne svetinje i Hristove zrtve koju je prineo za coveka.

Sto se tice drugog teksta, sam vidis da se tu govori o obrednom zakonu obrezanja, a ne o 10 zapovesti.
To potvrdjuje sam apostol Pavle kada kaze:Ево jа Павле кажем вам да ако се обрежете Христос вам ништа неће помоћи. А опет сведочим сваком човеку који се обрезује да је дужан сав закон творити.

Dakle apostol ovde kaze da i oni koji se obrezuju opet su duzni da drze sve Bozje zapovesti, kao i Hriscani.
Dakle, on minimizira zakon obrezanja, a akcenat stavlja na potrebu drzanja Bozjeg zakona 10 zapovesti, sto potvrdjuje i u sledecem tekstu:

"Je li ko pozvat obrezan, neka se ne gradi neobrezan; ako li je ko pozvat neobrezan, neka se ne obrezuje.
Obrezanje je ništa, i neobrezanje je ništa; nego držanje zapovesti Božijih" ( 1 Korincanima 17 poglavlje ).
















Sardu.

Zao mi je, ali opet se koristis cisto subjektivnim misljenjima u onome sto pises i kako tumacis biblijske tekstove.

To je upravo posledica tvog nepoznavanja onoga sto kontekst biblije govori po ovom pitanju, odnosno ukratko receno ti nisi shvatio sustinu Isusovog dolaska na ovaj svet i onoga sto on danas cini na nebu posredujuci za coveka kao novozavetni prvosvestenik u nebeskoj svetinji nad svetinjama, kao i samu svrhu i smisao zakona i starozavetne svetinje koja je slika nebeske.

Ja cu ti izneti potpuno biblijsko tumacenje, a ti prosudi da li je to u skladu sa jasnim otkrivenjima Bozje reci.

U ovoj istini se ujedno nalazi i odgovor koji zakon je ukinut Isusovim dolaskom, i sta je svrha Isusove zrtve i njegove posrednicke sluzbe koju danas obavlja na nebu za palog coveka.

Ovaj biblijski kontekst potvrdjuje da zakon koji je Bog dao preko Mojsija napisavsi ga na dve kamene ploce, i koji je Mojsije stavio u kovceg zaveta nikada nije bio ukinut
, ni jedna zapovest, jer to upravo dokazuje Isusova uloga spasitelja i novozavetnog prvosvestenika.

Takodje, da zapovesti koje je Bog dao Mojsiju postoje i na nebu u originalnom obliku, i nalaze se u nebeskoj svetinji nad svetinjama, smestene u originalnom kovcegu zaveta pred kojim Isus prinosi zasluge svoje prolivene krvi na krstu golgote.
Hajde da vidimo sta biblija kaze o tome:

"I otvori se hram Božji u nebu, i vidje se kovčeg zavjeta njegova u hramu njegovu, i nastade sijevanje munja, i glasovi, i gromovi, i potres zemlje, i tuča velika" ( otkrivenje 11. 19 ).

"Posle toga pogledah, i gle, otvori se hram šatora svedočanstva na nebu.
Iziđoše iz hrama sedam anđela koji imahu sedam zala, obučeni u čiste i bele lanene haljine i opasani po prsima pojasima zlatnim.
" ( otkrivenje 15. 5 ).

Dakle, ovde tekst kaze da na nebu postoji hram ili sator svedocanstva, u starom zavetu nazvan sator od sastanka, u kome se nalazi kovceg sa deset Bozjih zapovesti.

Da vidimo sta stari zavet kaze o tome:

I neka mi načine svetinju, da među njima nastavam;
I Kao što ću ti pokazati sliku od šatora i sliku od svih stvari njegovih, tako da načinite.
I gledaj, te načini sve ovo po slici koja ti je pokazana na gori. ( 2 Mojsijeva 25. 8 - 9 - 40 ).

Tako ćeš podignuti šator po slici koja ti je pokazana na gori. ( 2 Mojsijeva 26. 30 ).

Prema tome, sve ono sto je postojalo nekada na zemlji, svetinja ili sator od sastanka, kovceg zaveta u kome su ploce sa deset zapovesti i svi ostali elementi prisutni unutar svetinje, sve to postoji i na nebu.
E sad pitanje je koja je svrha svega toga.

Ukratko, kao sto znamo Bog je Mojsiju dao svoj moralni zakon
koji je bio smesten u kovceg zaveta u zemaljskoj svetinji nad svetinjama, a koji je trebalo da regulise odnose izmedju stvorenih bica i stvorenih bica sa svojim tvorcem.
Bog je ujedno uspostavio obredni sistem prinosenja krvnih zrtava, pri cemu je svaki Izraelac koji bi prekrsio neku od zapovesti ovog moralnog zakona, morao da donese jedno jagnje i da polaganjem ruku na glavu tog jagnjeta ono bude zrtvovano, pri cemu su gresi tog coveka automatski prelazili na jagnje a njemu samome greh bio izbrisan jer je to jagnje umiralo umesto njega, i on pred Bozjim zakonom proglasen pravednim.

Jagnje je u ovom slucaju u svojoj simbolici pretstavljalo Isusa Hrista koji ce doci i zrtvovati svoj zivot kao nevino Bozje jagnje kako bi otkupio coveka od greha i smrti koje je prouzrokovao prekrsaj Bozjeg zakona.

Svojim prvim dolaskom u zemaljskom telu, i svojom smrcu na krstu Isus je automatski ukinuo ovaj zemaljsji obredni sistem prinosenja zrtava, kao i zemaljsko svestenstvo, i sam postao nas prvosvestenik koji ce od tog vremena sam posredovati u nebeskoj svetinji nad svetinjama pred originalnim kovcegom zaveta u kome se nalaze originalne ploce sa Bozjim zakonom, odnosno deset Bozjih zapovesti.
U tom smislu, covek koji danas prekrsi neku od zapovesti Bozjeg zakona ne mora zrtvovati jagnje, jer je Isus vec platio cenu covekovog prestupa, vec dolazi Hristu i on prinosi zasluge svoje krvi pre Bozjim zakonom koji se nalazi u kovcegu u nebeskoj svetinji nad svetinjama.

"A ovo je glava od toga što govorimo: imamo takvog Poglavara svešteničkog koji sedi s desne strane prestola Veličine na nebesima;
Koji je sluga svetinjama i istinitoj skiniji, koju načini Gospod, a ne čovek.
Jer se svaki poglavar sveštenički postavlja da prinosi dare i žrtve; zato valja da i Ovaj šta ima što će prineti.
Jer da je na zemlji, ne bi bio sveštenik, kad imaju sveštenici koji prinose dare po zakonu,
Koji služe obličju i senu nebeskih stvari, kao što bi rečeno Mojsiju kad htede skiniju da načini: Gledaj, reče, da načiniš sve po prilici koja ti je pokazana na gori" ( Jevrejima 8. 1 - 5 ).

Ali došavši Hristos, poglavar sveštenički dobara koja će doći, kroz bolju i savršeniju skiniju, koja nije rukom građena, to jest, nije ovog stvorenja,
Ni s krvlju jarčijom, niti telećom, nego kroz svoju krv uđe jednom u svetinju, i nađe večni otkup.
Jer ako krv junčija i jarčija, i pepeo juničin, pokropivši njom opoganjene, osvećuje na telesnu čistotu;
A kamoli neće krv Hrista, koji Duhom Svetim sebe prinese bez krivice Bogu, očistiti savest našu od mrtvih dela, da služimo Bogu Živom i Istinitom?
I zato je novom zavetu posrednik, da kroz smrt, koja bi za otkup od prestupaka u prvom zavetu, obećanje večnog nasledstva prime zvani.
Jer gde je zavet valja da bude i smrt onog koji čini zavet.
Jer je zavet po smrti potvrđen: budući da nema nikakve sile dok je živ onaj koji ga je načinio.
Jer ni prvi nije utvrđen bez krvi.
Jer kad Mojsije izgovori sve zapovesti po zakonu svom narodu, onda uze krvi jarčije i teleće, s vodom i vunom crvenom i isopom, te pokropi i knjigu i sav narod.
Govoreći: Ovo je krv zaveta koji Bog načini s vama.
A tako i skiniju i sve sudove službene pokropi krvlju.
I gotovo sve se krvlju čisti po zakonu, i bez prolivanja krvi ne biva oproštenje.
Tako je trebalo da se obličja nebeskih ovima čiste, a sama nebeska boljim žrtvama od ovih.
Jer Hristos ne uđe u rukotvorenu svetinju, koja je prilika prave, nego u samo nebo, da se pokaže sad pred licem Božijim za nas;
Niti da mnogo puta prinosi sebe, kao što poglavar sveštenički ulazi u svetinju svake godine s krvlju tuđom:
Inače bi On morao mnogo puta stradati od postanja sveta; a sad jednom na svršetku veka javi se da svojom žrtvom satre greh.
I kao što je ljudima određeno jednom umreti, a potom sud:
Tako se i Hristos jednom prinese, da uzme mnogih grehe; a drugom će se javiti bez greha na spasenje onima koji Ga čekaju.

( Jevrejima 9. 11 - 28 ).

Zato i može vavek spasti one koji kroza Nj dolaze k Bogu, kad svagda živi da se može moliti za njih.
Jer takav nama trebaše poglavar sveštenički: svet, bezazlen, čist, odvojen od grešnika, i koji je bio više nebesa;
Kome nije potrebno svaki dan, kao sveštenicima, najpre za svoje grehe žrtve prinositi, a potom za narodne, jer On ovo učini jednom, kad sebe prinese.
Jer zakon postavlja ljude za sveštenike koji imaju slabost; a reč zakletve koje je rečena po zakonu, postavi sina vavek savršena. ( Jevrejima 7. 25 - 28 ).

Prema tome, zakon nikada nije ukinut, ni jedna zapovest, one su zapisane na nebesima i pretstavljaju temelj Bozje vladavine i na nebu i na zemlji i uslov spasenja.
Prekrsaj ovog zakona je greh isto toliko u novom zavetu koliko i u starom, s time da je Isus taj koji posreduje za nas i opravdava nas pred tim zakonom a ne vise zrtvovanje zivotinje.
Zato je Apostol Jovan i izrekao jednu veliku istinu koja glasi

"Dečice moja! Ovo vam pišem da ne grešite; i ako ko sagreši, imamo zastupnika kod Oca, Isusa Hrista pravednika,
I On očišća grehe naše, i ne samo naše nego i svega sveta.
I po tom razumemo da Ga poznasmo, ako zapovesti Njegove držimo.
Koji govori: Poznajem Ga, a zapovesti Njegove ne drži, laža je, i u njemu istine nema;
A koji drži reč Njegovu, u njemu je zaista ljubav Božija savršena; po tom poznajemo da smo u Njemu.
Koji govori da u Njemu stoji, i taj treba tako da hodi kao što je On hodio" ( 1 Jovanova 2. 1 - 6 ).


Sto se tice teksta koji kaze: "MOLITE SE BOGU DA NE BUDE BEZANJE VASE U ZIMU I U SUBOTU"? ( jevandjelje po mateju 24 poglavlje ), opet se koristis svojim subjektivnim misljenjem.

Ovde se radi o najpoznatijem Tipoloskom govoru Gospoda Isusa Hrista, u kome je on kroz dogadjaje koji su trebali da se dogode 70 godine nove ere, odnosno razorenje Jerusalima, ukazao i na dogadjaje koji treba da se odigraju neposredno pre njegovog slavnog dolaska.

Dakle on se ovde ne obraca samo Jevrejima, vec i svima ostalima koji budu ziveli u vreme razorenja Jerusalima, kao i u vreme neposredno pre samog njegovog dolaska kada ce se dogoditi progonstvo Hriscana.

Prema tome Isus ovde kaze da se verni mole Bogu da ne bude bezanje njihovo u zimu zato sto je hladno, i sto su takvi vremenski uslovi vrlo sutrovi za sam beg pred progonstvom, bez hrane i odece.
Takodje on kaze da ne bude bezanje u subotu, zato sto je to sveto vreme mira i radosti, vreme kada covek odlazi u hram na molitvu, i ima jednu prisnu zajednicu sa Bogom u porodicnom krugu i slavljenju tvorca.

Ovo su tako jednostavne istine da ih moze razumeti i malo dete.













 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251

Zao mi je, ali opet se koristis cisto subjektivnim misljenjima u onome sto pises i kako tumacis biblijske tekstove.


To je upravo posledica tvog nepoznavanja onoga sto kontekst biblije govori po ovom pitanju, odnosno ukratko receno ti nisi shvatio sustinu Isusovog dolaska na ovaj svet i onoga sto on danas cini na nebu posredujuci za coveka kao novozavetni prvosvestenik u nebeskoj svetinji nad svetinjama, kao i samu svrhu i smisao zakona i starozavetne svetinje koja je slika nebeske.

Ja cu ti izneti potpuno biblijsko tumacenje, a ti prosudi da li je to u skladu sa jasnim otkrivenjima Bozje reci.

U ovoj istini se ujedno nalazi i odgovor koji zakon je ukinut Isusovim dolaskom, i sta je svrha Isusove zrtve i njegove posrednicke sluzbe koju danas obavlja na nebu za palog coveka.

Ovaj biblijski kontekst potvrdjuje da zakon koji je Bog dao preko Mojsija napisavsi ga na dve kamene ploce, i koji je Mojsije stavio u kovceg zaveta nikada nije bio ukinut
, ni jedna zapovest, jer to upravo dokazuje Isusova uloga spasitelja i novozavetnog prvosvestenika.

Takodje, da zapovesti koje je Bog dao Mojsiju postoje i na nebu u originalnom obliku, i nalaze se u nebeskoj svetinji nad svetinjama, smestene u originalnom kovcegu zaveta pred kojim Isus prinosi zasluge svoje prolivene krvi na krstu golgote.
Hajde da vidimo sta biblija kaze o tome:

"I otvori se hram Božji u nebu, i vidje se kovčeg zavjeta njegova u hramu njegovu, i nastade sijevanje munja, i glasovi, i gromovi, i potres zemlje, i tuča velika" ( otkrivenje 11. 19 ).

"Posle toga pogledah, i gle, otvori se hram šatora svedočanstva na nebu.
Iziđoše iz hrama sedam anđela koji imahu sedam zala, obučeni u čiste i bele lanene haljine i opasani po prsima pojasima zlatnim.
" ( otkrivenje 15. 5 ).

Dakle, ovde tekst kaze da na nebu postoji hram ili sator svedocanstva, u starom zavetu nazvan sator od sastanka, u kome se nalazi kovceg sa deset Bozjih zapovesti.

Da vidimo sta stari zavet kaze o tome:

I neka mi načine svetinju, da među njima nastavam;
I Kao što ću ti pokazati sliku od šatora i sliku od svih stvari njegovih, tako da načinite.
I gledaj, te načini sve ovo po slici koja ti je pokazana na gori. ( 2 Mojsijeva 25. 8 - 9 - 40 ).

Tako ćeš podignuti šator po slici koja ti je pokazana na gori. ( 2 Mojsijeva 26. 30 ).

Prema tome, sve ono sto je postojalo nekada na zemlji, svetinja ili sator od sastanka, kovceg zaveta u kome su ploce sa deset zapovesti i svi ostali elementi prisutni unutar svetinje, sve to postoji i na nebu.
E sad pitanje je koja je svrha svega toga.

Ukratko, kao sto znamo Bog je Mojsiju dao svoj moralni zakon
koji je bio smesten u kovceg zaveta u zemaljskoj svetinji nad svetinjama, a koji je trebalo da regulise odnose izmedju stvorenih bica i stvorenih bica sa svojim tvorcem.
Bog je ujedno uspostavio obredni sistem prinosenja krvnih zrtava, pri cemu je svaki Izraelac koji bi prekrsio neku od zapovesti ovog moralnog zakona, morao da donese jedno jagnje i da polaganjem ruku na glavu tog jagnjeta ono bude zrtvovano, pri cemu su gresi tog coveka automatski prelazili na jagnje a njemu samome greh bio izbrisan jer je to jagnje umiralo umesto njega, i on pred Bozjim zakonom proglasen pravednim.

Jagnje je u ovom slucaju u svojoj simbolici pretstavljalo Isusa Hrista koji ce doci i zrtvovati svoj zivot kao nevino Bozje jagnje kako bi otkupio coveka od greha i smrti koje je prouzrokovao prekrsaj Bozjeg zakona.

Svojim prvim dolaskom u zemaljskom telu, i svojom smrcu na krstu Isus je automatski ukinuo ovaj zemaljsji obredni sistem prinosenja zrtava, kao i zemaljsko svestenstvo, i sam postao nas prvosvestenik koji ce od tog vremena sam posredovati u nebeskoj svetinji nad svetinjama pred originalnim kovcegom zaveta u kome se nalaze originalne ploce sa Bozjim zakonom, odnosno deset Bozjih zapovesti.
U tom smislu, covek koji danas prekrsi neku od zapovesti Bozjeg zakona ne mora zrtvovati jagnje, jer je Isus vec platio cenu covekovog prestupa, vec dolazi Hristu i on prinosi zasluge svoje krvi pre Bozjim zakonom koji se nalazi u kovcegu u nebeskoj svetinji nad svetinjama.

"A ovo je glava od toga što govorimo: imamo takvog Poglavara svešteničkog koji sedi s desne strane prestola Veličine na nebesima;
Koji je sluga svetinjama i istinitoj skiniji, koju načini Gospod, a ne čovek.
Jer se svaki poglavar sveštenički postavlja da prinosi dare i žrtve; zato valja da i Ovaj šta ima što će prineti.
Jer da je na zemlji, ne bi bio sveštenik, kad imaju sveštenici koji prinose dare po zakonu,
Koji služe obličju i senu nebeskih stvari, kao što bi rečeno Mojsiju kad htede skiniju da načini: Gledaj, reče, da načiniš sve po prilici koja ti je pokazana na gori" ( Jevrejima 8. 1 - 5 ).

Ali došavši Hristos, poglavar sveštenički dobara koja će doći, kroz bolju i savršeniju skiniju, koja nije rukom građena, to jest, nije ovog stvorenja,
Ni s krvlju jarčijom, niti telećom, nego kroz svoju krv uđe jednom u svetinju, i nađe večni otkup.
Jer ako krv junčija i jarčija, i pepeo juničin, pokropivši njom opoganjene, osvećuje na telesnu čistotu;
A kamoli neće krv Hrista, koji Duhom Svetim sebe prinese bez krivice Bogu, očistiti savest našu od mrtvih dela, da služimo Bogu Živom i Istinitom?
I zato je novom zavetu posrednik, da kroz smrt, koja bi za otkup od prestupaka u prvom zavetu, obećanje večnog nasledstva prime zvani.
Jer gde je zavet valja da bude i smrt onog koji čini zavet.
Jer je zavet po smrti potvrđen: budući da nema nikakve sile dok je živ onaj koji ga je načinio.
Jer ni prvi nije utvrđen bez krvi.
Jer kad Mojsije izgovori sve zapovesti po zakonu svom narodu, onda uze krvi jarčije i teleće, s vodom i vunom crvenom i isopom, te pokropi i knjigu i sav narod.
Govoreći: Ovo je krv zaveta koji Bog načini s vama.
A tako i skiniju i sve sudove službene pokropi krvlju.
I gotovo sve se krvlju čisti po zakonu, i bez prolivanja krvi ne biva oproštenje.
Tako je trebalo da se obličja nebeskih ovima čiste, a sama nebeska boljim žrtvama od ovih.
Jer Hristos ne uđe u rukotvorenu svetinju, koja je prilika prave, nego u samo nebo, da se pokaže sad pred licem Božijim za nas;
Niti da mnogo puta prinosi sebe, kao što poglavar sveštenički ulazi u svetinju svake godine s krvlju tuđom:
Inače bi On morao mnogo puta stradati od postanja sveta; a sad jednom na svršetku veka javi se da svojom žrtvom satre greh.
I kao što je ljudima određeno jednom umreti, a potom sud:
Tako se i Hristos jednom prinese, da uzme mnogih grehe; a drugom će se javiti bez greha na spasenje onima koji Ga čekaju.

( Jevrejima 9. 11 - 28 ).

Zato i može vavek spasti one koji kroza Nj dolaze k Bogu, kad svagda živi da se može moliti za njih.
Jer takav nama trebaše poglavar sveštenički: svet, bezazlen, čist, odvojen od grešnika, i koji je bio više nebesa;
Kome nije potrebno svaki dan, kao sveštenicima, najpre za svoje grehe žrtve prinositi, a potom za narodne, jer On ovo učini jednom, kad sebe prinese.
Jer zakon postavlja ljude za sveštenike koji imaju slabost; a reč zakletve koje je rečena po zakonu, postavi sina vavek savršena. ( Jevrejima 7. 25 - 28 ).

Prema tome, zakon nikada nije ukinut, ni jedna zapovest, one su zapisane na nebesima i pretstavljaju temelj Bozje vladavine i na nebu i na zemlji i uslov spasenja.
Prekrsaj ovog zakona je greh isto toliko u novom zavetu koliko i u starom, s time da je Isus taj koji posreduje za nas i opravdava nas pred tim zakonom a ne vise zrtvovanje zivotinje.
Zato je Apostol Jovan i izrekao jednu veliku istinu koja glasi

"Dečice moja! Ovo vam pišem da ne grešite; i ako ko sagreši, imamo zastupnika kod Oca, Isusa Hrista pravednika,
I On očišća grehe naše, i ne samo naše nego i svega sveta.
I po tom razumemo da Ga poznasmo, ako zapovesti Njegove držimo.
Koji govori: Poznajem Ga, a zapovesti Njegove ne drži, laža je, i u njemu istine nema;
A koji drži reč Njegovu, u njemu je zaista ljubav Božija savršena; po tom poznajemo da smo u Njemu.
Koji govori da u Njemu stoji, i taj treba tako da hodi kao što je On hodio" ( 1 Jovanova 2. 1 - 6 ).


Sto se tice teksta koji kaze: "MOLITE SE BOGU DA NE BUDE BEZANJE VASE U ZIMU I U SUBOTU"? ( jevandjelje po mateju 24 poglavlje ), opet se koristis svojim subjektivnim misljenjem.

Ovde se radi o najpoznatijem Tipoloskom govoru Gospoda Isusa Hrista, u kome je on kroz dogadjaje koji su trebali da se dogode 70 godine nove ere, odnosno razorenje Jerusalima, ukazao i na dogadjaje koji treba da se odigraju neposredno pre njegovog slavnog dolaska.

Dakle on se ovde ne obraca samo Jevrejima, vec i svima ostalima koji budu ziveli u vreme razorenja Jerusalima, kao i u vreme neposredno pre samog njegovog dolaska kada ce se dogoditi progonstvo Hriscana.

Prema tome Isus ovde kaze da se verni mole Bogu da ne bude bezanje njihovo u zimu zato sto je hladno, i sto su takvi vremenski uslovi vrlo sutrovi za sam beg pred progonstvom, bez hrane i odece.
Takodje on kaze da ne bude bezanje u subotu, zato sto je to sveto vreme mira i radosti, vreme kada covek odlazi u hram na molitvu, i ima jednu prisnu zajednicu sa Bogom u porodicnom krugu i slavljenju tvorca.

Ovo su tako jednostavne istine da ih moze razumeti i malo dete.


Bas tako!ali koje su to isusove zapovesti?koliko ja znam on nam je dao dve zapovesti.
Opet yi propovedas sadukejstvo,farisejstvo koje je bazirano samo na tori.



16. Па знајући да се човјек не оправдава дјелима закона него вјером Исуса Христа, и ми повјеровасмо у Христа Исуса, да се оправдамо вјером Христовом а не дјелима закона, јер се дјелима закона ниједно тијело неће оправдати.


Sta ovde nije jasno u ovom stihu?i sta to nije jasno uovom dole?

Галат 5:1 Стојте дакле у слободи којом нас Христос ослободи, и не дајте се опет у јарам ропства ухватити. 2 Ево jа Павле кажем вам да ако се обрежете Христос вам ништа неће помоћи. 3 А опет сведочим сваком човеку који се обрезује да је дужан сав закон творити.4 Изгубисте Христа, ви који хоћете законом да се оправдате, и отпадосте од благодати. 5 Јер ми духом чекамо од вере наду правде.6 Јер у Христу Исусу нити шта помаже обрезање ни необрезање, него вера, која кроз љубав ради.7 Добро трчасте; ко вам забрани да се не покоравате истини?8 То oдвраћање није од Оног који вас позва. 9 Мало квасца укисели све тесто. 10 Уверен сам за вас у Господу да ништа друго нећете мислити. А који вас буни, сносиће осуду, ма ко био.

Ladokeja brate tebi niko ne brani da verujes u to sto pises,ali nemoj nas da uvlacis u jevrejske zakone jer mi imamo Hrista,a ne Mojsija.

Mojsije je za jevreje a Hrist je za ceo svet.

Pozdrav od Gere.

Brate Gero, da znas da si me iznenadio ovim tvojim komentarom.
Izneo si velike istine posle kojih se ja mogu potpisati i reci Amin.

Priznao si da je Bozji zakon vecan kao sto je i sam Zakonodavac i da nista od toga nije promenjeno. Odlicno!


Rekao si da se mi spasavamo verpm u Hristovu zrtvu i ja se s tim potpuno slazem.
Rekao si da je Hristos jedinu posrednik izmedju Boga i ljudi i ja to verujem.

Rekao si:
16. Па знајући да се човјек не оправдава дјелима закона него вјером Исуса Христа, и ми повјеровасмо у Христа Исуса, да се оправдамо вјером Христовом а не дјелима закона, јер се дјелима закона ниједно тијело неће оправдати.

Upravo tako i ja verujem. Hrisatos nas spasava i opravdava, a ne nasa dobra dela.

Vidis brate Gero, ti se ovde odvajas na stranu, i ako sam te dobro razumeo, hoces da kazes da nam dobra dela nisu ni potrebna.
Ako tako mislis, onda gresis. Dobra dela svedoce da li smo primili Hrista i spasonosnu blagodat.

Ne zaboravi da je i ovo Isus rekao: "Nece svaki koji mi govori Gospode! Gospode uci u carstvo nebesko, no koji CINI po volji Oca mojega koji je na nebesima." Matej 7,21. Volja Bozja izrazena je u Njegovom vecnom zakonu.

Gero sta ce SIN Covesiji reci spasenima?
"Hodite blagosloveni primite carstvo koje vam je pripravljeno od postanja sveta." Zasto?
"Jer ogladnjeh i dadoste mi da jedem; ozdenjeh i napojiste me; gost bejag i primiste me; go bejah i odenuste me,
bolsetan bejah i obidjoste me; u tamnici bejah i dodjoste mi.... Kad uciniste jednome od ove moje najmanje brace, meni uciniste." Mateju 25,34-40.

Vidis brate Gero, sve sto si gore rekao je dobro, za mene inenadjujice ispravno, sve dok ne dodjes do onoga sto mi gresnici treba da ucinimo, e tu se malo gubis. Ali vidis da isus kaze da se ne spasavamo smao delima, ali prema njegovoj izjavi ne spasavamo se ni bez njih.
Dela su plod novorodjenog Hriscanina koji je blagodacu Bozjom spasen. Bez rodova drvo se sece i u oganj baca.

Sve najbolje
 
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Brate Gero, da znas da si me iznenadio ovim tvojim komentarom.
Izneo si velike istine posle kojih se ja mogu potpisati i reci Amin.

Priznao si da je Bozji zakon vecan kao sto je i sam Zakonodavac i da nista od toga nije promenjeno. Odlicno!


Rekao si da se mi spasavamo verpm u Hristovu zrtvu i ja se s tim potpuno slazem.
Rekao si da je Hristos jedinu posrednik izmedju Boga i ljudi i ja to verujem.

Rekao si:
16. Па знајући да се човјек не оправдава дјелима закона него вјером Исуса Христа, и ми повјеровасмо у Христа Исуса, да се оправдамо вјером Христовом а не дјелима закона, јер се дјелима закона ниједно тијело неће оправдати.

Upravo tako i ja verujem. Hrisatos nas spasava i opravdava, a ne nasa dobra dela.

Vidis brate Gero, ti se ovde odvajas na stranu, i ako sam te dobro razumeo, hoces da kazes da nam dobra dela nisu ni potrebna.
Ako tako mislis, onda gresis. Dobra dela svedoce da li smo primili Hrista i spasonosnu blagodat.

Ne zaboravi da je i ovo Isus rekao: "Nece svaki koji mi govori Gospode! Gospode uci u carstvo nebesko, no koji CINI po volji Oca mojega koji je na nebesima." Matej 7,21. Volja Bozja izrazena je u Njegovom vecnom zakonu.

Gero sta ce SIN Covesiji reci spasenima?
"Hodite blagosloveni primite carstvo koje vam je pripravljeno od postanja sveta." Zasto?
"Jer ogladnjeh i dadoste mi da jedem; ozdenjeh i napojiste me; gost bejag i primiste me; go bejah i odenuste me,
bolsetan bejah i obidjoste me; u tamnici bejah i dodjoste mi.... Kad uciniste jednome od ove moje najmanje brace, meni uciniste." Mateju 25,34-40.

Vidis brate Gero, sve sto si gore rekao je dobro, za mene inenadjujice ispravno, sve dok ne dodjes do onoga sto mi gresnici treba da ucinimo, e tu se malo gubis. Ali vidis da isus kaze da se ne spasavamo smao delima, ali prema njegovoj izjavi ne spasavamo se ni bez njih.
Dela su plod novorodjenog Hriscanina koji je blagodacu Bozjom spasen. Bez rodova drvo se sece i u oganj baca.

Sve najbolje

Brate Miko sta ja da radim ako ti ne razumes sta ja pisem!!!Ako ne razumes dve najvece zapovedi koje sam postavio,i ceo zakon je u njima dvema i novom zavetu sta ja tu mogu brate.

Јер је ово крв моја новога завјета која ће се пролити за многе ради отпуштења гријеха. (otpustenje kakvog greha?)

А Исус рече му: љуби Господа Бога својега свијем срцем својијем, и свом душом својом, и свом мисли својом.(sta znaci ova zapovest isus je rekao da je najveca?)

Ово је прва и највећа заповијест.

А друга је као и ова: љуби ближњега својега као самога себе.
(Zakon ljubavi prema bliznjem,ako gresis prema bliznjem gresan si,sta se podrazumeva u ovom stihu upravo ono sto si i sam naveo to znaci da se ljuibav svrsava kroz ono sto cinis prema bliznjem,dobro ili zlo.Ako verujes u Hrista cinices ono sto ti je zapovedio u drugoj zapovedi.)Gero sta ce SIN Covesiji reci spasenima?
"Hodite blagosloveni primite carstvo koje vam je pripravljeno od postanja sveta." Zasto?
"Jer ogladnjeh i dadoste mi da jedem; ozdenjeh i napojiste me; gost bejag i primiste me; go bejah i odenuste me,
bolsetan bejah i obidjoste me; u tamnici bejah i dodjoste mi.... Kad uciniste jednome od ove moje najmanje brace, meni uciniste." Mateju 25,34-40.


О овима двјема заповијестима виси сав закон и пророци.
(sta visi brate Miko?sav zakon i proroci)to i jeste zakon novog zaveta.


Samim tim se izvrsavaju svih deset zapovedi.Ali ti zakoni se izvrsavaju preko Hrista,jer covek nije kadar da ih ponese zato ih Hrist uze na sebe i rece na krstu(Svrsi se) sta se svrsi??? pa zakon se ispuni Gospodom nasim,jer on jasno rece nisam dosao da krsim zakon vec da ga ispunim,jer niko na svetu nebi mogao da ispuni zakone osim gospoda Isusa Hrista jer on je jedini bez greha.

Evo ovde ti je sve jasno objasnjeno:


"Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nijesam došao da pokvarim, nego da ispunim. Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, nece nestati ni najmanjega slovca ili jedne title iz zakona dok se sve ne izvrši. Ako ko pokvari jednu od ovijeh najmanjijeh zapovijesti, i nauci tako ljude, najmanji nazvace se u carstvu nebeskome; a ko izvrši i nauci, taj ce se veliki nazvati u carstvu nebeskome."
[Matej 5:17-19]
[TABLE]
[TR]
[TD="align: center"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 100%, align: center"] [TABLE]
[TR]
[TD] Ovo je odlomak koji adventisti često koriste kako bi dokazali da subota iz deset "zapovesti" važi za Hrišćane. Gospod kaže da nije došao da pokvari "zakon ili proroke" i da "dokle nebo i zemlja stoji, nece nestati ni najmanjega slovca ili jedne title iz zakona", a zatim i upozorava da niko ne sme da "pokvari jednu od ovijeh najmanjijeh zapovijesti". Dakle, adventisti smatraju da se izrazi "zakon" i "zapovesti" odnose na deset zapovesti, pa zaključuju da ih Hristos nije ukinuo na krstu [2.Kor 3:7-11, Kol 2:14-17] već da one i dalje važe, pa su stoga Hrišćani obavezni da svetkuju starozavetnu subotu.

Naravno, ovaj se odlomak ne odnosi na deset zapovesti, jer se od stiha 21 do kraja glave, uz frazu "kazano je", nabrajaju i objasnjavaju primeri "zapovesti" (stih 19) o kojima je reč:

21. "Čuli ste kako je kazano starima: ne ubij; jer, ko ubije, biće kriv sudu." [2 Moj. 20:13]
27. "Čuli ste kako je kazano starima: ne cini preljube." [2 Moj. 20:14]
31. "Tako je kazano: ako ko pusti ženu svoju da joj da knjigu raspusnu." [5 Moj. 24:1]
33. "Još ste čuli kako je kazano starima: ne kuni se krivo, a ispuni što si se Gospodu zakleo." [3 Moj. 19:12, 4 Moj. 30:3]
38. "Čuli ste da je kazano: oko za oko, i zub za zub." [2 Moj. 21:24]
43. "Čuli ste da je kazano: ljubi bližnjega svojega, i mrzi na neprijatelja svojega." [3 Moj. 19:18, 5 Moj. 23:6]


Očigledno je da se ovde ne radi o deset zapovesti, vec se citiraju gotovo sve knjige Mojsijeve - Tora. Čak sta više, dve od deset zapovesti (stih 21 i 27) se citiraju ravnopravno sa ostalim zapovestima iz Tore.

Ovo je sasvim u skladu sa izrazom "zakon i proroci" (u stihu 17) koji predstavlja uobičajenu jevrejsku podelu knjiga starog zaveta: Tora (zakon) i Nevi'im (proroci). Zakon - Tora se u najužem smislu odnosi na pet knjiga Mojsijevih, pa se prema tome navedene reči Gospodnje odnose na celokupni starozavetni zakon i proročke knjige (Jezekilj, Danilo, Osija itd) i ne mogu se upotrebiti selektivno na subotu ili bilo koji drugi deo zakona. Kao sto znamo, Hriscani su oslobodjeni Zakona (Tore) na apostolskom saboru u Jerusalimu (Dela 15).

Jevanđelist Luka koristi isti izraz i sasvim je jasan da je starozavetni zakon prošlost:
"Zakon i proroci su do Jovana; odsele se carstvo Božije propovijeda jevanđelijem, i svaki navaljuje da uđe u njega."
(Cime se propoveda Miko??? jevandjeljem a ne torom zar ne???)
[Luka 16:16]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 100%, align: center"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 100%, align: center"] [TABLE]
[TR]
[TD]Gospod Hristos, Zakonodavac lično, u ovom odlomku zapravo govori o tome da je došao da "izvrši" zakon i da "ispuni" sve što je o njegovom dolasku pisano u proročkim knjigama. Starozavetni zakon je ispunjen i zamenjen novim, savršenijim zakonom Novog Zaveta, kao što Gospod objašnjava od stiha 20 do kraja glave, a nakon Vaskrsenja se zaista i sve ispunilo što su proroci o Njemu pisali.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]


True Faith web!


Pozdrav od Gere.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
postanje 2:

Pogledajmo sada nastavak knjige Postanja, "Dan sedmi" i nacin na koji je on opisan:
"1. Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova. 2. I svrši Bog do sedmog Dana dela svoja, koja ucini; i pocinu u sedmi Dan od svih dela svojih, koja ucini; 3. I blagoslovi Bog sedmi Dan, i posveti ga, jer u taj Dan pocinu od svih dela svojih, koja ucini."
[Postanje, glava 2]
Odmah pada u oci da sedmi Dan nema uobicajenu formu "rece Bog" - "bi vece i jutro, Dan x" kojom je opisano prvih šest dana Stvaranja. Zbog cega? Ocigledno, knjiga Postanja je pisana veoma pažljivo, sa namerom da nešto važno saopšti. I ovaj deo je namerno napisan izvan uobicajene forme i bez oznake za završetak "Dana sedmog", cime bi oznacio pocetak "Dana osmog/prvog". Ovo nam govori da je Postanje jedinstveni dogadaj, a ne "ciklus" koji se ponavlja poput zemaljske sedmice. Bog je stvarao svet - jednom i pocinuo nakon stvaranja - jednom. "Dan sedmi" nije završen prilikom Stvaranja, vec nastavlja da traje i predstavlja citav starozavetni period do dolaska Mesije. U okviru Mojsijevog zakona Izraelcima je data sedmicna subota upravo kao znak da se nalaze u pre-mesijanskom vremenu i da dolazak Hristov tek predstoji. U tom smislu, sedmicna subota je imala smisao kao znak ocekivanja Hrista i "novog Dana". Zato je Hristos vaskrsao u nedelju, što tajanstveno i simbolicno oznacava "Dan osmi".

U knjizi Postanja "Dan sedmi" se ne završava, niti pocinje "Dan osmi" nakon njega. Pisac time pokušava da nam prenese da se ocekuje još jedna "Rec Božija", još jedan veliki dogadaj, najvece Cudo Božije - ovaplocenje Sina Božijeg. Kada Bog ponovo objavi svoju "Rec", završice se "Dan sedmi" i zapocece novo doba, novi period u postojanju sveta - "Dan osmi", Carstvo Reci Božije - Crkva Hristova.

Poslanica jevrejima:



[TABLE]
[TR]
[TD][TABLE]
[TR]
[TD]
"1. Bojimo se, dakle, da neko od vas, dok još važi obecanje za ulazak u pocinak njegov, ne pomisli da je odocnio. 2. Jer i nama je javljena radosna vijest kao i onima; ali njima ne bi od koristi rijec koju cuše, pošto oni koji je cuše ne prihvatiše je sa vjerom. 3. A mi koji povjerovasmo ulazimo u pocinak, kao što je rekao: Zato se zakleh u gnjevu svojemu da oni nece uci u pocinak moj, mada djela Božija bijahu završena od postanka svijeta. 4. Jer rece negdje za sedmi dan ovako: I pocinu Bog u Dan sedmi od svih djela svojih. 5. A ovdje opet: Nece uci u pocinak moj. 6. Pa pošto neki imaju da udu u njega, a oni kojima je najprije javljena radosna vijest ne udoše zbog nepokornosti,

7. To opet odredi jedan dan, "Danas", govoreci preko Davida, poslije tolikoga vremena, kao što rece: Danas, ako glas njegov cujete, nemojte da budu tvrdokorna srca vaša. 8. Jer da je njih Isus Navin uveo u pocinak, ne bi se poslije toga govorilo o nekom drugom Danu. 9. Prema tome, narodu Božijem tek predstoji pocinak. 10. Jer ko je ušao u odmor njegov i sam je pocinuo od djela svojih, kao i Bog od svojih. 11. Postarajmo se, dakle, da udemo u taj pocinak, da ne bi ko pao po istom primjeru nepokornosti."
[Jevrejima, glava 4]
Apostol Pavle se ovde takode poziva na knjigu Postanja (s.4) i iznosi zanimljiv stav o "pocinku Božijem". Prvo, on svedoci da stari Izraelci koje je Isus Navin uveo u "obecanu zemlju" - Palestinu, nisu "ušli" u "pocinak" (s.8). Ocigledno, Pavle taj pocinak objašnjava u smislu "izbavljenja", kako su Jevreji razumeli izlazak iz Egipta i ulazak u obecanu zemlju. Medutim, Pavle im objašnjava da oni tada nisu ušli u konacni "pocinak Božiji", vec da je to tek trebalo da se desi u buducnosti (s.9). Taj "Dan" Pavle naziva "drugi Dan" - "Danas", dan "radosne vesti" (s.2) odnosno Jevandelja Hristovog.

Kako Pavle tumaci taj pocinak?
"Mi koji povjerovasmo ulazimo u pocinak" - u pocinak Božiji ulazi se verom u Hrista.

Kada se to desilo?
"Danas" - ovde Pavle aludira na "Dane" Postanja i "novi Dan", kako su Jevreji nazivali "doba Mesije". Danas oznacava period Novog Zaveta nakon utelovljenja i Vaskrsenja Sina Božijeg. "Pocinak" nalazimo verom u Gospoda Isusa Hrista u njegovoj Crkvi.

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][TABLE]
[TR]
[TD] Kao što vidimo, suština knjige Postanja nije "subota" (koja se u toj knjizi i ne pominje), vec puno dublja i važnija tema - Rec Božija, Gospod Isus Hristos. "Dani" postanja imaju za svrhu da nagoveste i objave vec na samom pocetku Biblije njegov dolazak medu ljude i vecni pocinak od greha i smrti koji ce verni dobiti u Crkvi. Bilo bi veoma cudno da prvi redovi Svetog Pisma govore o bilo cemu drugom nego Sinu Božijem.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[h=2]True Faith web
[/h]
Pozdrav od Gere.
 
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Pošto od ovolikog posta nije vredno bilo šta komentarisati, jer da si ti u pravu (Adventisti) onda bi se spasavali samo SUBOTARI i Biblija bi bila U SUPROTNOSTI sa samom sobom, kao što sam ti naveo kao jedan dokaz da se u Mateju 24,20 i Otkrovenju 11,19 ne radi o obavezi svetkovanja SUBOTE za sve Hrišćane. Jer imamo gomilu stihova u Novom, pa i u Starom Zavetu da SUBOTA nema veze sa spasenjem i svetkovanjem kao danom od odmora za Hrišćane!
Ustvari OBAVEZA svetkovanja subote nas vodi samo u FARISEJSTVO i pogibao. Jer fariseji su bili najgori. To im je Hrist rekao.
Samo sam izdvoio dva, po meni, indikativna komentara iz tvoh posta:
Gerakules.

Pogresno si shvatio ulogu zakona.
Naravno da se zakonom covek ne opravdava, vec Isusovom zrtvom................


Sardu...................

Zao mi je, ali opet se koristis cisto subjektivnim misljenjima u onome sto pises i kako tumacis biblijske tekstove.

vo su tako jednostavne istine da ih moze razumeti i malo dete.


Znači, poput Fariseja i vi mislite da ste jedini razumeli ZAKON, a ostali nisu.
To se najbolje vidi po ZABLUDAMA Adventističke Crkve, kojih ima najmanje 10. I po zabludama vaše ‘’PROROČICE’’, koja uzgred nije ni P od Božijeg proroka, jer ništa nije pogodila, a omanula u STOTINE stvari.
Tako da to što vi mislite da ste jedina prava i istinita Crkva, je notorna neistina, a to je i veoma LAKO dokazati.
Pored ljudi sa ovog foruma, koji su dobri ljudi, dobri vernici, roditelji, radnici, POZNAVAOCI BIBLIJE..................kao živog dokaza da ne možete prevariti sve ljude, već samo jedan manji deo. Tako imamo dokaze iz same Biblije i vaših knjiga i knjiga EGW, o vašoj neistinitoj, odnosno krivoj religiji.


MALO DETE može razumeti vaše doktrine! Tu si apsolutno u pravu. Zato vi i hvatate DUHOVNE BEBE u mrežu. Stasale duhovne ljude ne možete prevariti. Kao npr. jake teologe i duhovne ljude iz Pravoslavne Crkve, Baptističke, Katoličke..... Oni npr. greše u mnogo manje stvari od Adventista, što govori da su više u Duhu i istini od vas. Pa zar i oni nisu mogli ukapirati ovo što nam ti Laodikeja iznosiš o SUBOTI!?

No to su priče za nekog drugog, ne za mene. Idem ja na malo konkretnije stvari:

Znači ti tvrdiš iz ovoh tvog posta:
Pogledaj moje poslednje postove u temi Isus Mihajlo arhandjel Mihajlo o tome da je Isus Mihajlo i zavetni andjeo, pa o celoitosti zakona u novom zavetu, o suboti, itd, pa ces videti da nista od toga nisu odgovorii vec su precutno zatvarali oci na biblijske tekstove koje sam prilozio.

Ovde si vecinu stvari izmislio.


Ne mogu da trazim sve tekstove koji potvrdjuju ove navode, ali cu ukratko pomenuti.

1. Kao prvo subota jeste znak ili pecat Bozji i u starom i u novom zavetu, cudi me da ne poznajes ovaj biblijski kontekst koji subotu kategorise kao znak izmedju Boga i njegovog naroda, a to mozemo videti iz reci samoga Boga koji kaze "I subote svoje dadoh vam da budu znak imedju mene i vas"
Za zakon Bozji Bog kaze "Napisi ga na ruci i celu da ti bude kao poceonik medju ocima"
U Otkrivenju zapecacenje se vrsi na celu i ruci, sto je isto ono sto govori i stari zavet, sto znaci da su zakon Bozji, odnosno subota pecat.

2. Za razliku od toga Sotona stavlja zig na celo i ruku, odnosno u kontekstu biblije ljudski zakon, odnosno nedelja koja je vec u opticaju, koji ce za one koji ga ne prihvate dovesti do toga da nece moci da kupuju ni da prodaju kako kaze biblija.

3. Naravno, zene ne mogu biti propovednici, ali mogu inmati druge uloge.

4. Hrist jeste usao u nebesku svetinju, ali ti ne poznajes ovo prorocanstvo o 2300 dana i noci iz danila 8 i 9 poglavlja, a tu ima toliko pojedinosti da nema svrhe objasnjavati.

5. To je tvoje misljenje da konzumacija otrova poput caja, kafe, i neciste hrane nema veze sa spasenjem, biblija govori sasvim nesto drugo.

6. Desetak je potreba koja je jasno definsana u bibliji, kao i njena svrha i smisa

7. Duh prorostva u bibliji oznacava dar prorostva, ili Svetog Duha koji daje ovaj dar, a primenjen je na spise Elen Wajt kojoj je Bog dao ovaj dar.

8. Pakao u bibliji ne postoji, to je jasno biblijsko ucenje

9. Kao i besmrtnosti duse.

Dakle, svi ovi tvoji zakljucci i drugi koje ne bih konmentarisao se zasnivaju na tvom nepoznavanju pisma i Bozanskih puteva, odnosno ti samo obmanjujes i sebe i druge i to je najzalosnije, da covek koji ne poseduje svetlost o odredjenim pitanjima vere ne pita Boga da mu on otkrije, vec seje seme zablude i sumnje obmanjujuci i sebe i druge, to je najzalosnie, ali to je tvoja licna stvar.

Pozdrav

Da sam ja većinu stvari IZMISLIO:

Zašto u zabludi !? .....

1. SUBOTA nije Pečat Božiji;

Pozdrav brate. Gospod s tobom.

Pa hajmo da vidimo od stavke do stavke ŠTA SAM JA TO O ADVENTISTIMA IZMISLIO:
Jer ako sam ja izmislio skoro sve o ADVENTISTIMA, onda ste vi stvarno prava i jedina Crkva na svetu!
A ako nisam, onda ste jedna od najgorih. Jer u mom postu sam izneo puno negativnih stvari o Adventizmu!

Zato odmah prelazimo na PRVU stvar sa spiska:

Znači da li je Pečat Božiji SUBOTA !? Kako ADVENTISTI tvrde?

Normalno NIJE. Velika zabluda Adventizma.
Daj mi barem JEDAN stih koji to potvrđuje!
A dok ti ne nađeš, ja ću ti naći deset koji to negiraju. Odnosno da je PEČAT BOŽIJI – Milost Svetog Duha, kojim ZAPEČAČUJE vernike koji su po Njegovoj volji. Može biti da tu bude i neki SUBOTAR. Ali on nije zapečaćen Svetim Duhom zato što je držao subotu, već zato što je IMAO MESNO SRCE i bio NANOVOROĐEN. Jer nije greh držati SUBOTU. Greh je drugog učiti da bez držanja subote nam nema spasenja....

Језек.9:3,4 А слава Бога Израиљевог подиже се с херувима, на којима беше, на праг од дома, и викну човека обученог у платно који имаше уз бедрицу оправу писарску. И рече му Господ: Прођи посред града, посред Јерусалима, и забележи белегом чела оним људима који уздишу и који ридају ради свих гадова што се чине усред њега.
1. Коринћ. 9:2 Ако другима и нисам апостол, али вама јесам, јер сте ви печат мог апостолства у Господу.
2. Коринћ. 1:21,22 А Бог је који нас утврди с вама у Христу, и помаза нас,Који нас и запечати, и даде залог Духа у срца наша.
Ефеж. 1: [SUP]12[/SUP] Да бисмо били на хвалу славе Његове, ми који смо се напред уздали у Христа, [SUP]13[/SUP] Кроз ког и ви, чувши реч истине, јеванђеље спасења свог,у коме и веровавши запечатисте се Светим Духом обећања, [SUP]14[/SUP] Који је залог наследства нашег за избављење течевине на хвалу славе Његове.
Ефеж. 4:30 И не ожалошћавајте Светог Духа Божијег, којим сте запечаћени за дан избављења.
2. Тимот. 2:19 Тврдо дакле стоји темељ Божји имајући овај печат: Позна Господ своје; и: Да одступи од неправде сваки који спомиње име Господње.
Откр. 2:17 Ко има ухо да чује нека чује шта говори Дух црквама: који победи даћу му да једе од мане сакривене, и даћу му камен бео, и на камену ново име написано, ког нико не зна осим оног који прими.

Pečat Božiji je Sveti Duh koji nas pečati za dan izbavljenja! A nikakva subota tu nije u pitanju.

Римљ. 8: [SUP]14[/SUP] Јер који се владају по духу Божијем они су синови Божији. [SUP]15[/SUP] Јер не примисте дух ропства, опет да се бојите; него примисте Дух посиначки, којим вичемо: Ава, Оче! [SUP]16[/SUP] Овај дух (Божији) сведочи нашем духу да смо деца Божија.

Takođe, ako znamo da je Solomon u Propovedniku rekao:
3:21 Ко зна да дух синова људских иде горе, а дух стоке да иде доле под земљу ?

Znači da pečat Božiji nikako ne može biti SUBOTA jer se ne može zapečatiti stoka. Zato što ona ne ide sa nama u Nebo!

5.Мојс.5:[SUP]12[/SUP] Држи дан од одмора и светкуј га, као што ти је заповедио Господ Бог твој. 13. Шест дана ради и свршуј све послове своје. [SUP]14[/SUP] А седми је дан одмор Господу Богу твом; немој радити никакав посао ни ти, ни син твој ни кћи твоја, ни слуга твој ни слушкиња твоја, ни во твој ни магарац твој, нити које живинче твоје, ни дошљак који је код тебе, да би се одморио слуга твој и слушкиња твоја као и ти. [SUP]15[/SUP] И памти да си био роб у земљи мисирској, и Господ Бог твој изведе те оданде руком крепком и мишицом подигнутом. Зато ти је Господ Бог твој заповедио да светкујеш дан од одмора.

Pozdrav
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top